На море в България 2022 г.

• 76 787
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
  • В.Търново
Може ли да уточните кога точно пада сянката на плажа в Бяла? Защото ако е в 17 часа, не е такъв проблем сякаш. А специално пред този хотел пак ли пада сянка? Защото гледайки снимките, не виждам скали там.
Имам спомен от преди време, че някой беше написал за Бяла, че в 15ч вече е сянка навсякъде на плажа.

# 196
  • There I was on a July morning
Здравейте, планираме почивка това лято. С детенце на годинка и половина сме. Спрях се на Черноморец, но виждам че имало проблеми с плажа. Дали някои знае в какво състояние са плажовете? Приемам и предложения за друг курорт, подходящ за семейство с малко дете.

Аз само съм минавала през Черноморец и видях, че централният им плаж е много малък. Имат и още един, от същия калибър. Някои ходят на плажа при къмпинг Градина, но трябва с кола. А и не съм сигурна дали плажът на Градина се чисти. Последният път, като бяхме в района, не изглеждаше особено поддържан. Но да кажат и другите, които по-скоро са били там.
Места, подходящи за деца има много, зависи къде сте се насочили- на юг или на север?

# 197
От към Градина вече е супер застроено. Може би има възможност да се стигне, но със сигурност не е както преди.

# 198
Сянка започва да пада частично след 16 часа на плажа в Бяла, като постепенно го покрива. Плажът не е малък, дори е доста дълъг, ако тръгнете от горнста страна, където е дивата част с белите скали и тръгнете в обратна посока, не можете да го извървите за по малко от 40 минути. Под комплекса в който ходих шезлонгите са около 20, но като тръгнете под другите хотели също има шезлонги. По- голяма част е свободна зона, към скалите има и нудитски плажове обаче , но те са в обратна посока. Минусът за мен на този плаж е , че когато морето е бурно има големи вълни, но на някои хора това се харесва.

# 199
  • Пловдив
За малки деца Приморско,Несебър,Слънчев бряг и Дюни.

# 200
Здравейте, планираме почивка това лято. С детенце на годинка и половина сме. Спрях се на Черноморец, но виждам че имало проблеми с плажа. Дали някои знае в какво състояние са плажовете? Приемам и предложения за друг курорт, подходящ за семейство с малко дете.

Аз само съм минавала през Черноморец и видях, че централният им плаж е много малък. Имат и още един, от същия калибър. Някои ходят на плажа при къмпинг Градина, но трябва с кола. А и не съм сигурна дали плажът на Градина се чисти. Последният път, като бяхме в района, не изглеждаше особено поддържан. Но да кажат и другите, които по-скоро са били там.
Места, подходящи за деца има много, зависи къде сте се насочили- на юг или на север?
По скоро на юг, не че е проблем и на север, но ни се удължава пътя. Иначе сме с кола, но това което ми се иска хем да е тихо вечер, пък и да има къде да се разходим. Несебър и Слънчев бряг не са ли шумни? От години не съм ходила на българското черноморие и не знам как е.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 08:32 от Spring28

# 201
  • Сф
Китен също е ок за малки деца . Поморие. Зависи къде ви е по- на сърце .Зависи и кой период. Като цяло навсякъде в сезон е препълнено.
П.п. На Бяла освен сянката , самия плаж не ни харесва. Морето е бурно, дълбоко,пясъка едричък..Всичко е и на склон като във Влас , но във Влас плажа е ок и си е топ курорт и плаж. Това за фасовете не знам как да го коментирам. Далеч съм от мисълта,че само на Бяла няма фасове и боклуци. И на дивата Камчия има фасове и боклук, те почиващите - едни и същи. Simple Smile А си има плажове с поддръжка. Машината минава всеки ден. На Бяла като бяхме, предимно руснаци и лично аз доста пияни видях, да речем досега не съм попадала на такива в Китен . И то с безобразно държание.
Явно дивотата на курорта предразполага Simple Smile
А може просто да е до късмет. От моите познати, едни отидоха на Бяла и не повториха.Българите в Бяла не са много като курортисти. Обзор е на 2 крачки. Например.
И е пълно. Вече аз имам лични предпочитания с малко дете ако съм ,з а плитък плаж. Така че Обзор също ми отпада принципно. На мен!
Но защо да се забия в Бяла, освен на разходка, защото е красиво като гледка , не се сещам. Честно.

# 202
В Китен не бих отишла никога 😂 Веднъж се разходихме там вечерта, като бяхме в Лозенец, е нямаше такава цигания. Чалга от всяка кръчма, сергии, все едно си на панаир, задух от хора, миризма на дюнери и понички…. Не знам защо предпочитате за децата си курорти с лунапаркове с мръсни батути и други съорежения … Да, аз харесвам по- дивите места, с чисти плажове, хубава природа, това най- вече го има на север, но на юг също има места с невероятни от към природа плажове- Синеморец, Ахтопол, Лозенец, Аркутино, Каваци!
И пак казвам не съм харесала Бяла само заради плажа, а заради самото място- прекрасния комплекс с хубава локация, невероятна гледка, тераса над морето, красив двро с голям басейн и всякакви удобства, заведенията в града , спокойствието !

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 09:24 от Lilium :)

# 203
В Китен водата е мръсна и децата се разболяват от нея. Последния път, когато ходихме, преди 7-8 години, детето се разболя с повръщане и диария. Отидохме в мед.пунк и лекарката ни каза, че това е масово при децата и се дължи на мръсната вода. Не мисля да си го причиня отново.

# 204
  • Сф
Никога не сме имали проблем с Китен или където и да е. Но ние ходим края на юни, началото на юли или началото на септември. Само два пъти август брахме ядове на Зл рибка единия път и един път пак август на Влас- аз.
Тръгнат ли ентеровирусите по бг черноморието, няма спасение! Но и си е до дете. На сестра ми все се разболява , моето не. Така или иначе ние ходим вече по Гърция.
Но понеже имаше и много лагери моята от спорта, е ходила и по бг черноморието, но пак, не в пика и не е имало проблем . На ММЦ.
Сестра ми за Албания си е запазила тая година. И тя приключи с бг морето, но и децата са ни 12+ и по- лесно взимаме подобни решения.
Моята има един лагер юли в Несебър, да видим.

# 205
Може и да е до дете, но тогава лекарката каза, че е масово. По 20-30 деца на ден минавали през кабинета, отделно сигурно два пъти повече ходят на други кабинети или директно си ги прибират родителите вкъщи.
Миналата година също го хвана моя от Приморско, само че в деня, след като се върнахме, този път с температура и повръщане. И е от морето, понеже и детето на семейството, с което бяхме също го изкара.

Казват, че юни и началото на юли е по-добре, понеже водата още не е супер мръсна, обаче тези отходни води не знам да отиват другаде, освен в морето.
Иначе на мен ми харесва нашето море, но от преди 20 години да е. Сегашното презастрояване и гъчканица ми идва в повече....

# 206
В Китен не бих отишла никога 😂 Веднъж се разходихме там вечерта, като бяхме в Лозенец, е нямаше такава цигания. Чалга от всяка кръчма, сергии, все едно си на панаир, задух от хора, миризма на дюнери и понички…. Не знам защо предпочитате за децата си курорти с лунапаркове с мръсни батути и други съорежения … Да, аз харесвам по- дивите места, с чисти плажове, хубава природа, това най- вече го има на север, но на юг също има места с невероятни от към природа плажове- Синеморец, Ахтопол, Лозенец, Аркутино, Каваци!
И пак казвам не съм харесала Бяла само заради плажа, а заради самото място- прекрасния комплекс с хубава локация, невероятна гледка, тераса над морето, красив двро с голям басейн и всякакви удобства, заведенията в града , спокойствието !

Аз, която посещавам Лозенец по цяло лято от не знам колко години вече, никога не съм чувала чалга там. Там няма бар или дискотека с чалга музика, единственото в района място без бар и дискотека с чалга. Дюнери има само на едно място, а понички няма.😀 А за кръчми да не говорим. Има една кръчма Бухлевата Воденица (там народна музика пускат, но не и чалга). Другите са си прилични заведения, от които няма чалга. Лунапаркът не е нещо особено, малък е, но толкова място има. Поне направиха голям парк над лунапарка.
Циганията, с извинение, е в Китен. Там не стига, че не можахме един час да паркираме, ами и после не можем да намерим къде да вечеряме. Отвсякъде музика, страшно много хора, тук вече са поничките, дюнерите и пиците на всяка крачка и нахалните туристи, които се бутат и предреждат.
Така че сте объркали едното населено място с другото.

# 207
На Черноморец плажа е ужас сега. Била съм там преди почти 20 г. и беше  приемливо. Но към днешна дата за мен е съсипан.

# 208
На Черноморец плажа е ужас сега. Била съм там преди почти 20 г. и беше  приемливо. Но към днешна дата за мен е съсипан.
Разбирам. Ами ще се преориентираме. Виждам, че препоръчвате Поморие, ще се обмисля още🙂

# 209
Или не съм се изразила правилно или не сте ме разбрала, написах това за Китен, а не за Лозенец. Казах, че се разходихме 1 вечер в Китен, когато бяхме в Лозенец. По- долу също съм изброила Лозенец за място с хубави плажове на юг. Харесвам много Лозенец!

Общи условия

Активация на акаунт