АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 356
  • 785
  •   1
Отговори
# 105
Chery1 аз ходих миналата седмица на консултация. След прегледа ми просто попитах на регистратурата, която е на 4-тия етаж, където ми казаха, че не е нужно предварително запазване на час. Изпратиха ме 1 етаж по-надолу през вратата и по стълбите като долу чакаха 2 момичета. Аз бях последна и по спомен от други коментари, които съм чела в тази тема работят до 11.30 на обяд.
След консултацията ми дадоха попълнена бланка и ме пратиха на регистратурата на родилното, и понеже си носех всички други изследвания и документи с мен, ги дадох и попълних всичко необходимо.

# 106
Аз правих БХС при д-р Снежана Топалова . Изключително недоволна останах от нея. Прегледа ми беше 5 Мин. .Показа ми бебето увеличено на ехографа и каза всичко му изглежда наред. Всичко продължи колкото всеки друг преглед на ехограф който са ми правили, но за този ми взеха 150 лв. Наложи с да повторя при друг лекар - Д-р Борислав Иванов в Медлайн. Прегледа нямаше нищо общо с предишния. Продължи много по-дълго, показваше ми мерките и ми обясняваше всичко накрая ми даде запис и снимки от прегледа. Повече няма да повторя преглед при д-р  Топалова.
Ох, не исках да го казвам, но и у мен остана едно усещане за претупване. Да, по-горе писах, лекарката е мила и внимателна, това е факт. Отзивите за нея като професионалист са супер! Но също не ми измери шийката, нито доплер пусна (макар че за седмиците, които съм, май не всички лекари го пускат така или иначе).
За сравнение, БХС при предишната ми бременност беше 40 мин. (Толкова се колебаех дали да не ида пак на това място…)
Но всъщност, за да не разводнявам излишно темата. Кой друг в Селена прави фетални морфологии?

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 23:07 от Лини

# 107
В петък останах приятно изненадана, че са сменили вече това, което дават на екраните. Направо медал за този, който го е решил. До болка ми беше писнало от Наум и Теа, които и да са те.

# 108
Аз правих морфологията при д-р Снежана Топалова . Изключително недоволна останах от нея. Прегледа ми беше 5 Мин. .Показа ми бебето увеличено на ехографа и каза всичко му изглежда наред. Всичко продължи колкото всеки друг преглед на ехограф който са ми правили, но за този ми взеха 150 лв. Наложи с да повторя при друг лекар - Д-р Борислав Иванов в Медлайн. Прегледа нямаше нищо общо с предишния. Продължи много по-дълго, показваше ми мерките и ми обясняваше всичко накрая ми даде запис и снимки от прегледа. Повече няма да повторя преглед при д-р  Топалова.
Ох, не исках да го казвам, но и у мен остана едно усещане за претупване. Да, по-горе писах, лекарката е мила и внимателна, това е факт. Отзивите за нея като професионалист са супер! Но също не ми измери шийката, нито доплер пусна (макар че за седмиците, които съм, май не всички лекари го пускат така или иначе).
За сравнение, БХС при предишната ми бременност беше 40 мин. (Толкова се колебаех дали да не ида пак на това място…)
Но всъщност, за да не разводнявам излишно темата. Кой друг в Селена прави фетални морфологии?

Аз мисля, че нещо си се объркала - може би Топалова ти е правила БХС, а не фетална морфология. В Селена само двама лекари правят ФМ - един мъж и доктор Апостолова, както и лекарката, която пътува от София. Ако си записвате час в Селена, питат ви за кой от тези лекари искате да се запишете.

А за доктор Топалова мога само хубави неща да пиша, невероятен специалист е.

# 109
Аз правих морфологията при д-р Снежана Топалова . Изключително недоволна останах от нея. Прегледа ми беше 5 Мин. .Показа ми бебето увеличено на ехографа и каза всичко му изглежда наред. Всичко продължи колкото всеки друг преглед на ехограф който са ми правили, но за този ми взеха 150 лв. Наложи с да повторя при друг лекар - Д-р Борислав Иванов в Медлайн. Прегледа нямаше нищо общо с предишния. Продължи много по-дълго, показваше ми мерките и ми обясняваше всичко накрая ми даде запис и снимки от прегледа. Повече няма да повторя преглед при д-р  Топалова.

Аз мисля, че нещо си се объркала - може би Топалова ти е правила БХС, а не фетална морфология. В Селена само двама лекари правят ФМ - един мъж и доктор Апостолова, както и лекарката, която пътува от София. Ако си записвате час в Селена, питат ви за кой от тези лекари искате да се запишете.

А за доктор Топалова мога само хубави неща да пиша, невероятен специалист е.

Да извинявам се БХС ми прави. Но нямаше нищо общо с прегледа като го повторих при
д-р Борислав Иванов. Доста претупано беше всичко.

# 110
  • до най-прекрасния мъж
Ами то БХС е точно това. Мерят се определени неща, взема се кръв и се изпраща за анализ, заедно със снимка на бебето и мерките. Няма нищо общо с ФМ и си е точно за 5 мин преглед. Не знам какво сте очаквала от този преглед? Аз също правих миналата година, при друг лекар и протече точно така - бързо и стегнато. То на толкова малко бебе няма какво да му се види толкова, а и за БХС не е необходимо.

# 111
Не знам, направо се учудвам как не се прави разлика между замерване за БХС, фетална морфология, повече минути като време ехограф с 4Д и снимки. Защото последното масово се ползва за привличане на пациенти/клиенти и задапаратното устройство - лекаря разчита на компютъра да му покаже готови изчисления.

Точно Борислав Иванов преди 10 години се учеше в Медикус алфа при Даскалов да държи ехограф.
При престоя ми при раждането в стаята имаше две негови пациенти. Учтив, мил, чаровен, добра фасада, научил е пърформансите на своя учител.
Момичето ми обяснява как по здравна каса се следяла при него, ама си плащала всеки път, защото я гледал на 4Д.
Не отричам да е некомпетентен, ама с тази техника, където масово имат да избиват са готови на всичко в стремеж за  лов на пациенти.

Друго момиче пък в Торакс била на ЖК в началото, ама Главчев я викал в частния си кабинет и я таксува по 70лв.
Докато не се беше усетила и се беше прехвърлила при доктор Петрова на ЖК в Селена.

# 112
  • до най-прекрасния мъж
За мен ФМ в 12-13 г.с. е излишен разход. Сега си изрових снимката от тогава-беба е била 6 см в 12+5, г.с. Аз не виждам на 6 см бебе, дето реално още не е оформено като бебе какво точно му се гледа. За 2ра и 3та ФМ съм абсолютно ЗА.

# 113
Мен Доктор Петрова ме пита дали искам БХС, казах, че искам. Прегледът ми беше може би с три минути по-продължителен от останалите при нея. Като по-особено единствено си спомням, че ми снима двете мозъчни полукълба на бебето, както и някакви носна гънка или нещо подобно. Останалото - размери, тегло на бебето всеки път ми ги даваше.

На мен ми е по-скоро интересно, Лини, как си попаднала при доктор Топалова за БХС? Тя не следи по ЗК, едва ли от регистратура са те насочили за БХС при нея. Струва ми се, че някой ти я е препоръчал?

Пак казвам, за мен тя и Минев са най-добрите лекари в Селена и в Пловдив въобще. Ако следеше по ЗК, щях да се запиша при нея, просто исках да си използвам полагаемото от здравноосигурителните вноски.

# 114
Здравейте, някой има ли повече информация относно издаването на болнични (отделно от 45-дневния преди термин)? Разбрах, че има комисия в понеделник и четвъртък и че струват 100 лв (предполагам за един месец?!). Но на регистратурата ли да питам, за да ме насочат към тази комисия? И какво й е работното време, едва ли са там цял ден :/ Също трябва ли да нося някаква допълнителна информация с мен? Благодаря!

# 115
Трябва да имате документи за удължаване на болничен (направление и талон за лекарска комисия, мисля, че така се казваха), издава ви ги АГ. Не е задължително да използвате тяхната комисия и да плащате 100 лева (и да, за един месец е), може да си занесете документите на други място. Не знам какво им в работното време, най-добре се обадете и попитайте, сигурно ще ви кажат да си оставите документите и кога да си ги вземете.

# 116
Здравейте, някой има ли повече информация относно издаването на болнични (отделно от 45-дневния преди термин)? Разбрах, че има комисия в понеделник и четвъртък и че струват 100 лв (предполагам за един месец?!). Но на регистратурата ли да питам, за да ме насочат към тази комисия? И какво й е работното време, едва ли са там цял ден :/ Също трябва ли да нося някаква допълнителна информация с мен? Благодаря!

Аз лично взимам от АГ документ за удължаване на болничния и ходя във 5то ДКЦ Пловдив там комисията е 30 лева за 30 дни . Няма никакъв проблем да спестите тези 70 лева . Вие си взимате решението.  Комислия има всеки понеделник и  сряда от 13 часа , вторник и четвъртък от 11 часа . На регистратурата си плащате 30 лева и ге ще ви насочат .

# 117
Много благодаря! А всеки месец ли ми трябва въпросното направление за удължаване, или е еднократно?
Ох, отделно от всичко не съм от Пловдив и цялата тази галимация ми се струва огромна, дали пък не мога с направление да ходя в моя град? Например в 5то ДКЦ така или иначе не съм била, ако приемем, че няма изискване да съм пациент на лекар там, за да мина комисия 🧐
Извинявайте за хилядите въпроси..

# 118
Мен Доктор Петрова ме пита дали искам БХС, казах, че искам. Прегледът ми беше може би с три минути по-продължителен от останалите при нея. Като по-особено единствено си спомням, че ми снима двете мозъчни полукълба на бебето, както и някакви носна гънка или нещо подобно. Останалото - размери, тегло на бебето всеки път ми ги даваше.

На мен ми е по-скоро интересно, Лини, как си попаднала при доктор Топалова за БХС? Тя не следи по ЗК, едва ли от регистратура са те насочили за БХС при нея. Струва ми се, че някой ти я е препоръчал?

Пак казвам, за мен тя и Минев са най-добрите лекари в Селена и в Пловдив въобще. Ако следеше по ЗК, щях да се запиша при нея, просто исках да си използвам полагаемото от здравноосигурителните вноски.
Ами направих го при нея, защото бях в отделението над 10 дни и щях да изпусна времето в което се прави изследването.
И само при нея имаше свободен час.

# 119
  • до най-прекрасния мъж
На регистратура се записва час за комисия, но часовете свършват бързо. Аз взех първичен от тях за задържане още от самото начало и си продължих там, защото там ми беше и инвитрото и при тях се следях. Нищо не съм носила. Като наближи да ми изтича първичния болничен, си записах час за ЛКК. На регистратура на 4ти етаж си взимаш зелено талонче и ти казват пред кой кабинет да чакаш. Сестрата те вика, пише ти болничен и ти го дава веднага. Долу на касата се плащат 100 лв и си записваш час за следващото ЛКК, като казваш кога ти изтича болничния, за да ти дадат час за след датата на изтичане. Аз си излежах цялата бременност вкъщи, включително се явих и на ТЕЛК. Те ми издадоха всички документи и за тях. Скъпо е, но не съм се занимавала с бумащина и обикаляне по ДКЦ-та. А и трябваше да лежа, не ми беше вариант да ходя на няколко места за едно и също нещо.

Общи условия

Активация на акаунт