АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 273
  • 785
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,

Може ли някоя, скоро раждала мама, да ми каже какви мерки има в родилното отделение? Всичко ли е отпаднало след 01.04 или все още се спазват?

# 136
Здравейте, една мама, с която се виждаме често, тя е мед. сестра, каза, че за да ти издадат болничен в Селена бил 100лв, това вярно ли е? Според мен й е грешна информацията, струва ми се доста, но все пак някой да знае нещо? Също така каза,мче раждането в момента е 2500лв.

# 137
Болничният е безплатен, комисията за удължаване на болничен се заплаща 100 лева, но както сме коментирали тук всеки, който желае може да си занесе документите за удължаване на болничен в друго медицинско заведение и не заплаща тази сума. Simple Smile

# 138
Болничният е безплатен, комисията за удължаване на болничен се заплаща 100 лева, но както сме коментирали тук всеки, който желае може да си занесе документите за удължаване на болничен в друго медицинско заведение и не заплаща тази сума. Simple Smile

Благодаря за отговора, но малко не ми е ясно за какво удължаване става на въпрос? В отпуск съм до 4 май, след това ще ми се наложи да взимам болничен , терминът ми е на 1 август. Simple Smile

# 139
  • до най-прекрасния мъж
Болничният се издава за срок от 30 дни. Всяко удължаване става чрез ЛКК и тя струва 100 лв, като продължението е за макс 30 дни и после отново се ходи на ЛКК и се плащат 100 лв. И така, докато не вземеш болничен 45 дни преди раждането, който ти е безплатен. Щом терминът ти е 01.08, ще излезеш в 45-дневен от средата на юни. Реално ще имаш само една ЛКК, защото от 05.05 до средата на юни е повече от месец и един болничен няма да ти стигне и ще трябва да удължиш веднъж. За първия, който ще вземеш след 05.05, не мога да бъда полезна. Аз взех от положителния тест и ми струваше 200 лв първия и по 100 лв всяко удължаване. Питай лекаря си или на регистратура как ще е в твоя случай.

# 140
Много ви благодаря! Simple Smile

# 141
Само да вметна, че комисията е със запазване на час - съвсем наскоро се интересувах и ми казаха, че свободни часове за април няма - изчерпвали се супер бързо! Стоте лева можеше и да ги преглътна, но чакането не можех и отидох в 5-то ДКЦ, където пак са в определени часове, но пък минах на същия ден, доста бързо. 😊

# 142
Не съм сигурна кога и къде съм прочела/чула за медицински център Хипократ, че има комисия за болнични и цена от порядъка на 30лв
Може с обаждане да се пита

# 143
  • до най-прекрасния мъж
Само да вметна, че комисията е със запазване на час - съвсем наскоро се интересувах и ми казаха, че свободни часове за април няма - изчерпвали се супер бързо! Стоте лева можеше и да ги преглътна, но чакането не можех и отидох в 5-то ДКЦ, където пак са в определени часове, но пък минах на същия ден, доста бързо. 😊
Няма, да. И аз го разбрах по трудния начин. Записвах си час веднага като мина ЛКК, за следващия месец. И аз чаках доста първия път. Но дори да чакате, те си издават продължение със точната дата, от която трябва да започне болничния и няма прекъсване. Вече ако работодателят не е склонен да чака, е друг въпрос.

# 144
2500 раждането?? Това пък от кога

Здравейте, една мама, с която се виждаме често, тя е мед. сестра, каза, че за да ти издадат болничен в Селена бил 100лв, това вярно ли е? Според мен й е грешна информацията, струва ми се доста, но все пак някой да знае нещо? Също така каза,мче раждането в момента е 2500лв.

# 145
Скоро ще  имам планово секцио в Селена, току- що им звънях да попитам някои неща , питах и за цената пак … 1850лв е за здравно осигурени пациенти . Тоест трябва ви направление. Не са вдигали таксата.

# 146
  • Пловдив
Не съм сигурна кога и къде съм прочела/чула за медицински център Хипократ, че има комисия за болнични и цена от порядъка на 30лв
Може с обаждане да се пита

Аз минавах ЛКК в Хипократ и не платих нито стотинка. Безплатно е.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 11:19 от me4eto__

# 147
Моят термин е след 2 седмици - естествено раждане и на мен също ми казаха, че е 1850 лв., когато си оставях документите на регистратурата по-миналата седмица. Тоест няма промяна, откакто ги изравниха.

# 148
И аз така знаех -1 850 лв и двата вида раждания.
Помислих че вече от новия месец е промяната

# 149
Не съм запозната, но май правят консултация с каридолог, ортопед и те се заплащат допълнително и може за това да е казала 2500 лева.

Общи условия

Активация на акаунт