АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 755
  • 785
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив
Аз съм много благодарна на кардиолозите. И двамата бяха чудесни. Високо кръвно и преди раждане, и след. А проблеми нямах преди това. Изключително адекватни и много бързо реагираха. Предписаха и такива лекарства, които да не пречат на кърменето.
Нямах проблем с кръвно преди бременността, както и по време на нея, беше ниско, като пих аспирин поради съмнение за прееклампсия. Прегледът е адекватен, лекарите също, но си е една скъпо и преувеличено, ако беше безплатен щях да съм ок, не ми харесва тази политика.

# 391
Да, скъпо е за съжаление. Но трябва да се има предвид и удобството. Можеш да поискаш ортопед да види детето. Ходих и на очен. Това ми беше голям плюс, че раждах точно в ковид пик. Така не ми се наложи после да ходя по лекари.

# 392
На мен също ми препоръчаха преглед при кардиолог, а по време на бременността кръвното ми беше 100/70. Нормалното ми е 90/60, както си е и сега след като родих. Вероятно пробват с всички и при който мине Simple Smile
Прегледът от ортопеда са най-излишния разход - няма ехограф, няма обяснение какво прави - нищо. Аз заведох дъщеря си при друг ортопед, който ни обясни доста подробно как да я държим правилно, да правим гимнастика и масажи, как да я слагаме в кошницата за кола и т.н. и не съжалявам за 70-те лева, които дадох. Това беше и най-смисленият й преглед до момента.

# 393
  • Пловдив
Аз съм много благодарна на кардиолозите. И двамата бяха чудесни. Високо кръвно и преди раждане, и след. А проблеми нямах преди това. Изключително адекватни и много бързо реагираха. Предписаха и такива лекарства, които да не пречат на кърменето.
Нямах проблем с кръвно преди бременността, както и по време на нея, беше ниско, като пих аспирин поради съмнение за прееклампсия. Прегледът е адекватен, лекарите също, но си е една скъпо и преувеличено, ако беше безплатен щях да съм ок, не ми харесва тази политика.

Да, наистина става доста като пари. Мислех, че 2000 лв ще ми бъдат достатъчни, но предвид тези допълнителни прегледи (не казвам, че са нещо лошо, но наистина излизат солено), раждането ще ми излезе 2500..

# 394
Мислех си, че ще платя  поне 2500 за разни калкулации, но платих 2000лв раждане +кардиолог +тест ковид.
Няма нужда да се настройва човек предварително.

Минах преглед при кардиолог, че бях приета с кръвно 150/100 от адреналин. Подробен беше прегледа, нямаше претупване, нямам препоръки, че нещо ми има на сърцето и да търся последващ преглед.

За мен прегледа при ортопеда там е излишен, освен ако изрично докторите имат препоръка за такъв.
После вече е по-достоверен, когато се гледа на ехограф и се направи оценка според храна, килограми, развитие на детето

# 395
  • до най-прекрасния мъж
И аз не препоръчвам преглед при ортопед в болницата. Не за друго, а защото доколкото разбрах, вземат бебето и го водят. После ти съобщават, ако има проблем. Да, но за мен това не е ОК, нито гимнастика показва, нито въпроси можеш да зададеш, а щом не гледа и на ехограф, е напълно безмислено. И аз водих дъщеря ми на ортопед на 2-месечна възраст. Прегледа я, откри проблем, препоръча гимнастика, ходим и на контролни прегледи. Напълно безплатно, с направление от педиатъра на детето.

# 396
Д-р Топалова в кой кабинет преглежда?
Ако може и цена на преглед + цената за андролог ?

# 397
А трябва ли изрично да кажем, че не искаме да го водят на ортопед, или ще ни питат?
Преди години раждах сина си в Токуда и там правеха изследване на слуха на всички бебета с някакъв апарат. За нещастие апаратът беше развален аз като раждах и 6 години по-късно се обадиха да питат дали е имал проблеми със слуха, понеже не бил тестван тогава Grinning Както и да е, отплеснах се, дали в Селена правят подобно изследване на бебето?

# 398
Изследването на слуха е задължително в неонатологичното отделение, но ако поради някаква причина това не се случи, трябва да ви го кажат и да водите бебето на аудиометрия амбулаторно.

Момичета, имате ли против да кажете от кои ортопеди за бебчетата ви сте доволни?

# 399
Благодаря, не знаех дали е нещо, което само там правят или навсякъде се прави. Радвам се, че е навсякъде.

# 400
Аз изпратих дъщеря ми на преглед при ортопед, но е много неприятно, че ти взимат бебето и нямаш среща с доктора, при нас откриха проблем, за което съм благодарна, че е навреме, но много претупано и повърхностно ми поднесоха информацията, както и упражнеията.

Иначе аз си я водя прк др Арнаудов, който също потвърди диагнозата, отношението му е супер, подробен и ми показа упражнения. Не работи със НЗОК и трябва да се следят часовете на всяко 15то число, защото свършват много бързо.

Мен не са ме пращали на кардиолог, съседката ми по стая я пратиха, но при нея бяха открили нещо по време на раждането.

За ковид тест също не съм плащала.

Изследване на слуха също правиха, минаваха по стаите и с една машинка замерваха стойностите.

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 12:39 от 🧸 Fiffy

# 401
Да, изследването за слух го има, пише го в епикризата, така разбрах, че е правено

# 402
Изследването на слуха е задължително в неонатологичното отделение, но ако поради някаква причина това не се случи, трябва да ви го кажат и да водите бебето на аудиометрия амбулаторно.

Момичета, имате ли против да кажете от кои ортопеди за бебчетата ви сте доволни?

Аз водя синът ми при Хасбун! Сега ще раждам живот и здраве края на юли и не мисля да се съгласявам за преглед при Янакиев мисля, че се казваше, понеже синът ми го родих пак в Селена и не присъствах на прегледа, за това мисля като ни изпишат да записвам час при Хасбун! Simple Smile

# 403
Само че д-р Хазбун не е ортопед, проверих и в регистъра на БЛС.  Несериозно и незаконно е лекар да се представя за специалист, без да е придобил съответната специалност.

Аз водя синът ми при Хасбун! Сега ще раждам живот и здраве края на юли и не мисля да се съгласявам за преглед при Янакиев мисля, че се казваше, понеже синът ми го родих пак в Селена и не присъствах на прегледа, за това мисля като ни изпишат да записвам час при Хасбун! Simple Smile

# 404
Ние заведохме Виктория на ортопед в София - при д-р Фурлакис. Желателно е детето да е на месец. Прегледът струва 70лв., но си заслужава всяка стотинка. Прегледа я с ехограф - тазобедрените стави и гръбнака. Главичката й беше сплескана от едната страна и ни даде съвети как да я държим и да я слагаме да спи, изписа ни и ортопедична възглавница. За две седмици резултатът беше уау. После около 20 минути ни показва гимнастика и масажи за различните месеци. Показа как се слага правилно в столчето за кола. Накрая ми изпрати всичко на имейл, защото е абсолютно невъзможно да се запомни Simple Smile
За справка - ортопедът в Селена ни струваше 50лв. Взеха ми бебето и след около час и половина го върнаха. Заключението беше, че е здраво и няма проблем, а главичката видимо беше доста сплескана. Там обаче ги държат с шапки и е възможно при "прегледа", който явно е само да погледнат бебето, да не се е видяло.

Общи условия

Активация на акаунт