АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 747
  • 785
  •   1
Отговори
# 420
Аз също успях да запиша един час и то в последния възможен ден. Нямаше никой, а отидохме 15 минути по-рано. Прегледа ни Пепеланов. Обясняваше същите глупости, как кърменето не трябва да е на поискване и колко по-лесно е да се храни с АМ. То било също толкова хубаво като кърмата, обаче понеже в бг-мама много хвалят кърменето и ще изядат с парцалите всяка майка, която не кърми, затова всички сме се юрнали да кърмим Astonished
Това му беше коментарът, когато казах единствено, че кърмя на поискване, защото имам малко кърма и се опитвам да я накарам да я стимулира с цел да се увеличи. Аз от самото начало дохранвам с АМ, просто защото нямам избор. После се чух с една дружка, която каза, че й е наговорил същите глупости, поне на нея й е второ и не е успял да й повлияе. Аз честно казано бях много разстроена след прегледа, чувствах се сякаш не се справям, а детето беше наддало много добре, кожата вече не се лющеше, нямаше крусти, никога не е имала подсичания (освен първия ден в болницата) и т.н. Добре че на следващия ден имахме час при педиатърката, тя доста ме успокои.
Ако родя второ дете там никога не бих платила отново за ортопед и не бих отишла на безплатния преглед от педиатър.

# 421
Здравейте!Доколкото разбрах в болницата приемат с изследвания,на които има подпис и печат.Последните изследвания си направих в Синево,проверих онлайн резултатите и видях,че има сложен някакъв печат.Според вас дали е достатъчно само  да ги разпечатам или трябва да отида на място да ги взема и да сложат друг подпис и печат.

# 422
На мен д-р Пепеланов ми, каза, че не всичко е на всяка цена. Да, спомена за природоестествеността, която се шири из нета като секта, не е говорил против кърменето. Аз също съм на мнение, че имаме късмет да живеем във време, където има много качествени и полезни адаптирани млека, доставящи всичко нужно.
Не искам преди 40 години с разджурканото кисело мляко.

Каза да си ползвам козметика за кожата, не е нужно да е мас, нито къпане с орехова шума. Разбрах му шегата в добрия смисъл.

# 423
На мен момичето от детска стая, което ми донесе документите при изписването, ми каза да дам витамин К на трийстия ден, ако намеря, ако не, не било задължително. Аз намерих, така че съм дала.

За бебетата на АМ не мога да кажа, но за кърмените не знам какъв режим може да се изгради, при положение, че не може да се контролира колко изяжда бебето. Не бих го държала да ми плаче гладно, защото не е дошъл още третия час, камо ли да го залъгвам с вода през нощта.
Ако няма възможност за кърмене, разбира се, че е по добре АМ, отколкото кисело мляко, но при наличие на кърма, да ми казват, че е също толкова хубаво, е извинете, но това са глупости. И не говоря от името на никаква секта, това са фактите. Никой не е длъжен да се съгласява обаче, всеки преценява кое е най доброто за собственото си дете.

# 424
Когато аз отидох на прегледа явно Пепеланов беше афектиран от нещо, което е прочел за себе си във форума. През цялото време говореше с един язвителен тон, като че ли аз съм му виновна едва ли не, че съм си записала час. Шегата с ореховите листа явно е част от репертоара, защото и на мен я каза Simple Smile
Единственото полезно нещо, което ме посъветва на прегледа беше, че козметиката се пробва 10 дни и не се сменя при всеки обрив, както ми бяха казали в болницата.

# 425
Здравейте, момичета. Имали някой които следи бремеността си при д-л Минев. Моля за впечатления. Обстойни ли са прегледите му? Разглежда ли обстойно бебчето?Отделя ли достатъчно време за въпроси? Бих се радвала ако споделите обстойни впечатления ..

Последна редакция: пт, 27 май 2022, 14:24 от Penelope2233

# 426
Явно целият му преглед е един репертоар, защото очевидно повтаря едно и също на всички. И за маниачките от бг мама, и за ореховата шума, и т.н... Единственото полезно за мен от този преглед беше, че се успокоих, че детето си наддава добре и няма от какво да се притеснявам. Продължавам да си храня на поискване и досега. За съжаление 99% от педиатрите са известни недолюбци на кърменето, което много ме натъжава, защото май само тук е така. Навсякъде другаде насърчават жените да си кърмят.

# 427
Не съм се вторачвала нито пък съм имала завишени очаквания от прегледа на децата. Гледах каквото мога полезно да запомня и прилагам.
Разбирам го и доктора, че се случва да бъде в настроение, всички очакваме да ни дадат готова схема за гледане на дете, а такава няма, учим се в движение.

Аз от  моя ЛЛ както бях доволна за мен, за децата ми е много зле.

# 428
Ако звънна на регистратура ще ми дадат ли информация за резултата от АМХ ?

# 429
Сутринта звънях и с много молби ми го казаха.

# 430
Сутринта звънях и с много молби ми го казаха.
Благодаря, ще пробвам утре и аз.

# 431
Здравейте. Кой специалист бихте ми препоръчали за първия биохимичен скрининг?

# 432
На място в болницата фетална правят д-р Апостолова и д-р Кръшков
д-р Стратиева идва един път месечно от София и преглежда в Селена

Другаде из града също има - Борис Стоилов, Георги Амалиев... потърсете мнение
д-р Георги Амалиев също ме е гледал, но аз отидох с резултат от пренатест и направи  само замервания с ехограф

Писали сме многократно в миналата тема и тук впечатления. Въпрос на лично усещане е лекаря.

За мен д-р Стратиева е най добра из между всички. Тя ме гледа на втора и трета фетална. Неотдавна се съгласи да прегледа едно от децата ми по повод възникнало притеснение след преглед при педиатър, веднага без да съм се изказала още за какво я търся.  Нямаше нужда като отидохме да и напомням, тя се появи и по антуража  разбра, че я чакаме.  Освен добър лекар е и  отговорен и добър човек. Други не са доволни, споделят, че прегледа им бил твърде кратък и набързо, нямало хубави снимки на фетуса... и тн...

# 433
На място в болницата фетална правят д-р Апостолова и д-р Кръшков
д-р Стратиева идва един път месечно от София и преглежда в Селена

Другаде из града също има - Борис Стоилов, Георги Амалиев... потърсете мнение
д-р Георги Амалиев също ме е гледал, но аз отидох с резултат от пренатест и направи  само замервания с ехограф

Писали сме многократно в миналата тема и тук впечатления. Въпрос на лично усещане е лекаря.

За мен д-р Стратиева е най добра из между всички. Тя ме гледа на втора и трета фетална. Неотдавна се съгласи да прегледа едно от децата ми по повод възникнало притеснение след преглед при педиатър, веднага без да съм се изказала още за какво я търся.  Нямаше нужда като отидохме да и напомням, тя се появи и по антуража  разбра, че я чакаме.  Освен добър лекар е и  отговорен и добър човек. Други не са доволни, споделят, че прегледа им бил твърде кратък и набързо, нямало хубави снимки на фетуса... и тн...

Много благодаря. При всички положения и ние ще правим пренатест, но ми казаха след БХС. А мнение за Д-р Топалова може ли да споделите

# 434
Препоръчвам ви д-р Борис Стоилов. Изключителен специалист!
Бях бременна с близнаци и точно на ултразвуковия преглед доктора откри сериозен проблем на единия близнак. А преди да отида на този преглед, двама други специалисти ми казаха съвсем различни мнения, които в последствие се оказаха напълно грешни.
Наложи се редуциране на бременността от двуплодна до едноплодна. Именно д-р Стоилов извърши ембриоредукцията в АГ СЕЛЕНА. Процедурата беше успешна и в момента всичко е наред с бебето.

Здравейте. Кой специалист бихте ми препоръчали за първия биохимичен скрининг?

Общи условия

Активация на акаунт