АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 756
  • 785
  •   1
Отговори
# 435
  • до най-прекрасния мъж
За БХС няма толкова голямо значение къде ще отидете. Следящият лекар може да направи измерването и да вземат кръв в лабораторията. После се пращат снимка и кръв в Майчин дом в София. Така или иначе БХС е статистика.
За ФМ подкрепям мнението за Стратиева, много съм доволна, бях на 2ра и 3та ФМ при нея, аз първа не съм правила.

# 436
Здравейте, момичета. Можете ли да споделите майките които сте раждали (секцио) в АГ Селена, доволни ли сте от болницата, обслужването и вниманието към бебчето и майката ?С какви впечатленията сте ?При кой АГ родихте ? Бързо ли се възстановите? Бебчето оставят ли го при вас? Поощряват ли кърменето? Въобще всичко което се сетите като впечатление и емоции.

# 437
  • Димитровград
За ФМ и БХС д-р Борис Стоилов уникален човек и специалист, и двете си деца раждах при него(2рото го родих на 11ти май) много съм доволна страхотен е. При него в кабинета му има апарат за бхс и резултата излиза за 1час:)

# 438
  • Пловдив
И аз като вече родила при д-р Стоилов мога да кажа, че съм доволна, както от отношението му, така и от самото раждане. Отделно от това, след последния преглед имаме съвпадение на теглото, което изчисли.

# 439
Кръв за БХС бих дала само  ако се изследва в генетична медицинска лаборатория, не по кабинети и частни практики.

# 440
Здравейте, момичета. Можете ли да споделите майките които сте раждали (секцио) в АГ Селена, доволни ли сте от болницата, обслужването и вниманието към бебчето и майката ?С какви впечатленията сте ?При кой АГ родихте ? Бързо ли се възстановите? Бебчето оставят ли го при вас? Поощряват ли кърменето? Въобще всичко което се сетите като впечатление и емоции.
Условията са хубави да, две момичета сте в стая. Раздвижват ви още същия ден.
Бебчето го водят на втория ден.
Аз лично не усетих да поощряват кърменето. В нашата стая дойде на трети ден може би една уж консултантка да ни се скара, че не си кърмим децата. Но предполагам, че зависи при кого попаднете на смяна и от акушерките.
В деня на изписването вече си се движите нормално, по скоро остава страха, че сте в операция и внимавате повече.
Като минус бих казала, че персоналът е много претоварен. Имат доста работа и не винаги успяват бързо да донесат превръзки или чиста нощница. Но това не зависи от тях, просто има много пациенти. Аз съм раждала при д-р Борислав Иванов, но той само изражда там. Успех

# 441
Условията са хубави да, две момичета сте в стая. Раздвижват ви още същия ден.
Бебчето го водят на втория ден.
Аз лично не усетих да поощряват кърменето. В нашата стая дойде на трети ден може би една уж консултантка да ни се скара, че не си кърмим децата. Но предполагам, че зависи при кого попаднете на смяна и от акушерките.
В деня на изписването вече си се движите нормално, по скоро остава страха, че сте в операция и внимавате повече.
Като минус бих казала, че персоналът е много претоварен. Имат доста работа и не винаги успяват бързо да донесат превръзки или чиста нощница. Но това не зависи от тях, просто има много пациенти. Аз съм раждала при д-р Борислав Иванов, но той само изражда там. Успех
Благодаря ви безкрайно за споделеното мнение .♥

# 442
Ако се върнете назад в темата ще прочетете и добри и лоши мнения. Всички приемаме нещата различно и имаме различни очаквания. За мен това е най-добрата болница в Пловдив, но определено не съм доволна нито от персонала нито от условията.

# 443
Като цяло съм доволна, но две неща да коментирам:

За кърменето никой не те пита, ако искаш те пишат в списъка за АМ и ти носят на всеки 3 часа. Има консултантка, но само ако й се обадиш. Беше мила жена, но не всички съвети бяха много уместни, което разбрах след време. Най-гадното беше, че ми докара рани на зърната с помпата в стремежа си да ми облекчи напрежението в гърдите, абе…

Другото е ортопедът, взеха бебетата и не ги върнаха 6 часа. После изобщо нямаш среща с въпросния доктор да ти обясни, ако детето има някакъв ортопедичен проблем. Да, окей, прегледал е много бебета, ама нали си плащаме. Моето имаше проблем,  информацията ми я поднесе рехабилитаторката, ама много повърхностно, абе като цяло изобщо не можаха да ми отговорят на заданите въпроси, за това и не заведох детето повторно там. Даже се оказа, че е била с опасност от луксация на тазобедрените стави, ама кой да ти каже.

Иначе за възтановяването - вече към края на престоя си бях много активна и без проблем ставах, но пълното възтановяване е доста продължително. Все пак в болницата основно лежиш и имаш минимално движение, а бебенцата са още лекички и много спят. Иначе аз си исках непрекъснато обезболяващи, не исках да търпя болка.

Като минус отбелязвам и че не ти показват нищо по грижата за детето - баня и такива неща, разбрах, че преди ковида освен бебета и майките са ходили и са гледали.

За моя доктор съм писала назад в темата, не искам да се повтарям.

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 10:10 от 🧸 Fiffy

# 444
При нормално раждане, носят ли бебето веднага или най-много след час два при майката?

# 445
  • Пловдив
Аз пак бих избрала Селена за раждане, но има определени минуси - на първо място наистина консултантката по кърмене не става, мен ме пришпори да взема детето, на следващия ден я нямало. Не беше полезна със своите съвети. Не мисля, че беше мила жена, но това е въпрос на субективно възприемане. Писах за кардиолога, само да кажа, че кръвното ми е супер вече, та и това не е много ок. Всичко друго е добре, дори и по-бавно да работят, получаваш всичко. Специално раздвижването и обезболяването са доста добре. На мен ми показаха и смяна на памперси след като помолих.

# 446
  • до най-прекрасния мъж
От консултантката по кърмене и аз не съм доволна. Каза ми да държа детето на гърда, докато желае. То като се насуче, само щяло да пусне. Уж позицията беше правилно всичко точно. Вследствие на което първата нощ я кърмих почти нон-стоп от 22:30 до 2:30, тя крещеше гладна, а аз бях с разранени зърна. Накрая в пристъп на безсилие се обадих в ДС и поисках АМ. Детето се наяде и заспа на секундата и до сутринта не гъкна.
От всичко друго съм доволна. Бяха много адекватни във всичко - акушерки, лекари, рехабилитатори, санитари, момичетата от ДС също. Условията и храната също бяха много добри.

# 447
От консултантката по кърмене и аз не съм доволна. Каза ми да държа детето на гърда, докато желае. То като се насуче, само щяло да пусне. Уж позицията беше правилно всичко точно. Вследствие на което първата нощ я кърмих почти нон-стоп от 22:30 до 2:30, тя крещеше гладна, а аз бях с разранени зърна. Накрая в пристъп на безсилие се обадих в ДС и поисках АМ. Детето се наяде и заспа на секундата и до сутринта не гъкна.
От всичко друго съм доволна. Бяха много адекватни във всичко - акушерки, лекари, рехабилитатори, санитари, момичетата от ДС също. Условията и храната също бяха много добри.
Благодаря ви за споделеното впечатление♥

# 448
Каква е процедурата,ако искам да си изкарам болничен? При д-к Петрова съм. И,кога най-късно е задължително да излезна в болничен,ако термина ми е септември?Simple Smile

# 449
  • до най-прекрасния мъж
45 дни преди термин е първият болничен, който ти се полага, ако всичко до тогава е наред. Иначе, ако има медицинска причина, говори с АГ, тя може да ти издаде и по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт