АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 59 411
  • 785
  •   1
Отговори
# 300
Ivelina___,не се заяждам но къде прочетохте ,че лекарите в Селена окуражават за секцио?   Това,че повечето жени са родители по този начин е съвсем различно.
Аз например от самото начало на бременността по мое желание исках да е секцио д.р Минев,при когото се следях ми каза, да не избързвам с решението си. С течение на бременността и в 9м се оказа, че наистина ще се наложи секцио по медицински причини и въпреки това д.р Минев до последно ми говореше за плюсовете за мен и бебето при нормално раждане! Мои 2 приятелки родиха нормално при д.р Минев! При тях и дума не е ставало за секцио,жените искаха нормално раждане ,нямаха медицински причини за секцио  и родиха по нормален начин.
Нямам наблюдение при другите лекари как е (освен при Даскалов, за който знам от мои познати, че изражда само! секцио) .
Няма как  някой да ви принуди за нещо ,което вие не желаете.

Благодаря ти за полезната информация, ще поразпитам за д-р Минев! Simple Smile
И аз в никакъв случай не се заяждам и не съм искала да засегна някой. Просто имам познати, които са раждали там и все им се наложило било секцио, а причините няма да ги коментирам, защото са безумни. И със сигурност и аз от опит мога да говоря за доктори, които лека полека те "пускат по пързалката" за секциото, защото за тях е много по-лесно и неангажиращо това раждане. Никой разбира се не те принуждава, това е незаконно. Те си имат много обиграни начини да те накарат да мислиш, че това е най-доброто за теб и бебето ти.
Сигурна съм, че не всички там са такъв тип и искам да си спестя излишни срещи с неподходящите. По-скоро искам да намеря доктор, за когото секциото е вариант само в много краен и наложителен случай и да знам, че мога да му имам доверие и няма да ме подведе.

# 301
Ivelina___,аз в никакъв случай не съм се засегнала.
Преди години следях темата изкъсо сега признавам си хвърлям по едно око но не си спомням случай някои да е писал еди кой си лекар ме "заблуди" че имам медицински причини да родя секцио. По-принцип масово жените сами искат секцио и нали Селена е място на което си плащаш това е възможно.

# 302
От никой в темата не съм прочела, че е насърчаван да ражда секцио нарочно.
Стана работата като на госпожата въмутена от моят пост, но така е "чукча не читател, чукча писател..."

И какво съм чела тук, Д-р Матев също изражда нормално, Д-р Петрова - бях с момиче в стая родило принея нормално.
д-р Даниел Ставрев също не съм чула да насърчава секцио без причина.
От скоро там работи и Д-р Лазороски, който изражда нормално още от Торакс като беше.
Имаше мнение за д-р Костадин Георгиев, че няма против нормално раждане, при пациентката му се беше наложило оперативно.
Ще излезе, че почти няма доктор, който да не изражда нормално.

д-р Даскалов изражда секцио, но той почти рядко до колкото чувам се хваща с изграждане поради други дейности.

Родих секцио защото съм с близнаци и едното беше напречно разположено.

# 303
Следях се при др Ставрев и въпреки, че имах медицински причини да родя секцио не съм усетила да ме задължава, на всеки преглед даже го обсъждахме.

Не съм съгласна, че секциото е по-лесно за лекарите и за това го предпочитат, ако е планирано може и така да е, то и моето беше планирано, но една вечер бебето реши, че му е време, от отиването до болницата до раждането отне 2-3 часа, а др Ставрев беше малко след мен там. Родих в 11 вечерта. Не е като да се случват нещата за 5 минути. Пък и има жени, които за тези часове казват, че раждат естествено. Simple Smile

# 304
Здравейте.
Имате ли актуална информация относно цената за изследване на тромбофилия?

# 305
Разбира се, че всички лекари израждат и по двата начина. Въпроса е, че "медицинските причини" за секцио вече са доста широко понятие.
Иначе секциото със сигурност е по-лесно за лекарите, защото едно естествено раждане може да продължи с дни.
Моето за щастие беше прекрасно и бързо, но на най-близката ми приятелка точно обратното. В 4 сутринта беше в болницата, лекарката ѝ дойде малко след това и роди чак вечерта и през цялото време нейната докторка не е напускала болницата.
За доста от частните болници има статистики за процента на естествените и оперативните раждания. За Селената не мога да намеря такава. Ще ми е интересно, ако има някъде.
Отново казвам, че не се заяждам, но пояснявам, че въпроса ми е породен не само от това, което съм прочела във форума, а и информацията от разговори с жени, които са родили там. И да, никоя не е казала, че някой я е подтикнал да ражда секцио, защото всички вярват, че са имали наложителни медицински причини. Просто причините са меко казано нелепи. Друг е въпроса, че разбира се може те самите да са си избрали това и да ги е срам да си признаят и съответно да си измислят глупави оправдания. Затова реших да попитам и тук, не съм целяла да разпалвам някакъв спор.

Така или иначе добих някаква представа, за което благодаря! Ще пробвам д-р Матев, да видя как ще ми се стори. На д-р Минев не му виждам името в платформата за записване на час.

П. С.
Това за чукча беше малко грубо.

# 306
Ето тук е номера за записване на час при д.р Минев.
Това е за записване на час -
Скрит текст:

# 307
Др.Минев е изцяло привърженик на естественото раждане. Вижте в you tube има клипове, както създадени от него, така и такива, в които е гост в предавания. Там посочва предимствата.

# 308
  • Пловдив
Според мен информацията, че в Селена предпочитат секцио е преувеличена, просто истината е че доста от жените поради различни причини предпочитат този вариант. Което не намирам за нередно, в крайна сметка всеки има право на избор, друг е наистина въпросът, че някои дами може би не искат открито да заявят, че просто са избрали да родят секцио. Голяма част от изграждащите лекари в Селена съветват пациентките си да раждат естествено. А дали причините за преминаване от естествено раждане към секцио са основателни, трудно мога да преценя без да познавам добре историята на дадена бременност.

# 309
Ivelina, шегата с чукчата беше към Шантал
Върнах се назад в темата няколко страници, където беше писала впечатления от раждането.Пречи и същото, което и на мен, но по-лесно е всеки от собствената си камбанария
За мен недостатък е това, че доплащането за самостоятелна стая е мн скъпо, не си падам по компании в такива моменти. Имах нужда от спокойствие, не гледане на Ергенът, новини, хъркане, лакове за коса и т.н.

По темата за секцио или не, никога не ми е хрумвало да разпитам познати защо са родили по определен начин и да отнасям мнение към себе си. Всеки си има собствена история като причина.
Едното от трите момичета в стаята  беше секцио каза, че е неин избор да роди така.
Не виждам нищо лошо, по-щадящо за детето и по-трудно възстановяване на жената.

Споделеното мнение от мен за компанията в една от вечерите, беше от момиче родило за 30 мин, след два часа вече на крак, на третия ден, когато ми прилагаше телевизия, лампи... наред с гледане на дете вече беше пушка, няма как да вникне, че друг е след отворена операция.
Разликата я видях нагледно между нормално и секцио и си понесох по-продължително възстановяване физически.

Има писано доста в тази и миналата тема   мнения за кой как и защо е родил. Може да се върне, който иска да прочете

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 09:42 от Щефи

# 310
За щастие аз бях в стая с жена, която беше много мила и възпитана. Беше от ромски произход, но наистина свястна. И двете бяхме секцио в един и същ ден, т.е. нямах други жени по стая. Бебетата бяха при нас и се съобразяваме една с друга. Телевизорът въобще не се пускаше. Едната наглеждаше бебето на другата, докато сме в тоалетната например. А и бебетата ни бяха кротки. Има си позитиви и негативи от това да делиш стая с някой. За щастие аз  имах късмет. Но е индивидуално за всеки.

# 311
Здравейте

А запис на тонове къде се прави, на кой етаж и персонала там дава ли информация за стойностите??

# 312
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте

А запис на тонове къде се прави, на кой етаж и персонала там дава ли информация за стойностите??
На 2ри етаж, отзад, откъм вход Север. Резултатите се показват на следящия лекар. Иначе, да, казват дали са добре, но са пестеливи откъм обяснения. Лекарят ти ще ти каже подробно дали има проблеми и какви.

# 313
Къде се намира кабинета на доктор Н. Апостолова?

# 314
На четвъртия етаж - първия кабинет вдясно. Simple Smile

Къде се намира кабинета на доктор Н. Апостолова?

Общи условия

Активация на акаунт