Аз например от самото начало на бременността по мое желание исках да е секцио д.р Минев,при когото се следях ми каза, да не избързвам с решението си. С течение на бременността и в 9м се оказа, че наистина ще се наложи секцио по медицински причини и въпреки това д.р Минев до последно ми говореше за плюсовете за мен и бебето при нормално раждане! Мои 2 приятелки родиха нормално при д.р Минев! При тях и дума не е ставало за секцио,жените искаха нормално раждане ,нямаха медицински причини за секцио и родиха по нормален начин.
Нямам наблюдение при другите лекари как е (освен при Даскалов, за който знам от мои познати, че изражда само! секцио) .
Няма как някой да ви принуди за нещо ,което вие не желаете.
Благодаря ти за полезната информация, ще поразпитам за д-р Минев!

И аз в никакъв случай не се заяждам и не съм искала да засегна някой. Просто имам познати, които са раждали там и все им се наложило било секцио, а причините няма да ги коментирам, защото са безумни. И със сигурност и аз от опит мога да говоря за доктори, които лека полека те "пускат по пързалката" за секциото, защото за тях е много по-лесно и неангажиращо това раждане. Никой разбира се не те принуждава, това е незаконно. Те си имат много обиграни начини да те накарат да мислиш, че това е най-доброто за теб и бебето ти.
Сигурна съм, че не всички там са такъв тип и искам да си спестя излишни срещи с неподходящите. По-скоро искам да намеря доктор, за когото секциото е вариант само в много краен и наложителен случай и да знам, че мога да му имам доверие и няма да ме подведе.