АГ СЕЛЕНА - ТЕМА 23

• 58 319
  • 785
  •   1
Отговори
# 630
Да
Ако си пусна 14 дневен болничен,даден от АГ в Селена,при който се следя, като свърши мога ли да не го продължавам, да изчакам този,който е 45дни преди термина?  В 30г.с съм

# 631
Утрогестан слагах до 36 г.с. за задържане на бременността, не съм имала проблеми, но спазвах много стриктна хигиена.
БХС си правих при следящия лекар, а 2 и 3та ФМ при Стратиева.
Амбулаторна карта не са ми искали нито при проследяване на бременността, нито при раждането. Инвитро съм и изкарах цялата бременност в болнични.
За бактериите, може да е замърсена проба. Вземете си стерилна урина и ако тя излезе чиста, не е лошо да направите МБ на влагалищен секрет.

Взеха ми и вагинален секрет и резултата е-Не се изолираха патогенни микроорганизми.

# 632
Чудесно! Значи няма бактерии.

Утрогестан слагах до 36 г.с. за задържане на бременността, не съм имала проблеми, но спазвах много стриктна хигиена.
БХС си правих при следящия лекар, а 2 и 3та ФМ при Стратиева.
Амбулаторна карта не са ми искали нито при проследяване на бременността, нито при раждането. Инвитро съм и изкарах цялата бременност в болнични.
За бактериите, може да е замърсена проба. Вземете си стерилна урина и ако тя излезе чиста, не е лошо да направите МБ на влагалищен секрет.

Взеха ми и вагинален секрет и резултата е-Не се изолираха патогенни микроорганизми.

# 633
Момичета, мисля, че преди време беше изкоментирано, но пак да питам дават ли вода и храна по време на нормалното раждане, най- вече вода?

# 634
  • Пловдив
Момичета, мисля, че преди време беше изкоментирано, но пак да питам дават ли вода и храна по време на нормалното раждане, най- вече вода?

Не (аз сега чакам за нормално и ми забраниха да ям и пия)

# 635

Не (аз сега чакам за нормално и ми забраниха да ям и пия)

Желая ти успех! А какъв им е аргументът, мислех, че преди време позволяваха вода. Без храна все някак разбирам, но без вода как ще има сили човек да напъва 🤔

# 636
Заради упойката не се позволява вода поне 12ч. Тя може и да не ползва упойка при нормално раждане но лекарите са длъжни да се презастраховат в случай на спешност и незабавно преминаване в секцио.

# 637
  • до най-прекрасния мъж
Родих секцио по спешност малко след полунощ. Вода бях пила до последно, а храна 5-6 ч преди това. Нямах никакъв проблем с упойката. Мисля, че вода по 1-2 глътки не е никакъв проблем. Ако раждането е първо и се проточи с часове, ще умирате от жажда ли? За храната съм съгласна.

# 638
Спомням си че умирах за вода... обче от половин грътка повърнах. Явно е до организъм.
Явно за това не дават превантивно.

# 639
Никой не ми е забранил да пия вода с часове преди раждането . Пийнах си малко преди постъпването , но след това даже не ми се пиеше …  🤷♀
Спомням си , че при първото раждане в друга болница , много ми се пиеше и ми позволиха само няколко глътки . Но забрана от 12 часа не съм имала , а ме приемаха планирано .

# 640
  • Пловдив
Поне днес при нас беше така: приеха ни пет жени за нормално раждане, като ми казаха от вечерта от 11:30 да спра да пия вода.
Не знам как е при планово секцио (аз поале след разговор с доктора минах на секцио) и пак не ми дадоха вода..

# 641
Поне днес при нас беше така: приеха ни пет жени за нормално раждане, като ми казаха от вечерта от 11:30 да спра да пия вода.
Не знам как е при планово секцио (аз поале след разговор с доктора минах на секцио) и пак не ми дадоха вода..

А какво значи след разговор с доктора? Имаше ли спешна индикация за секцио?

# 642
Мен ме приеха в деня на раждането , не на предния . Дори се учудвам , че вас са ви приели от вечерта .

# 643
А лекуващия лекар минава ли визитация ?

# 644
Здравейте, момичета, имам въпрос към тези от вас, които вече са раждали, видях че сред изброените документи при постъпване трябва да се носи направено и валидно изследване за хепатит б, спин и васерман. Вие имахте ли такива, носихте ли ги? 31г.с. съм и започвам да обмислям багажа по-сериозно...

Общи условия

Активация на акаунт