Парфюмни размисли и страсти - 270 март 2022 г.

• 63 081
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте!
VCA Gardenia petale или Pure poison стават ли за покупка на сляпо?
Носи си ми се нещо нежно (не типичните главоболни) белоцветно, примесено с нещо свежо, женствено, но да има лежерен, ваканционен дух. Ще се радвам на препоръки.

# 526
Момичета,как е като трайност Karl Lagerfeld for Her  ? Вече две приятелки ми го хвалят,бях да го тествам,но  след два часа го няма. Та се чудя дали при мен ли е проблема .Благодаря.Flowers Hibiscus

# 527
  • Пловдив
О, при Вас даже е траен При мен след 30 мин няма никой.

# 528
Не ми е траен особено този на Карл.
SummerSun, според мен Dior Pure Poison не отговаря на критерия ти. Много е красив, но не бих го определила като нежен, а ваканционно и свежо съвсем няма в него.

# 529
  • Чукарландия
Установих, че Парфюмът, без който не мога да остана и винаги трябва да го имам в гардеробчето си е Fashion Decree. ❤️
И докато едната ми стотица е на привършване, се презапасих, а и го открих на чудесна цена. Благодаря на Ковачева, която преди години ме влюби в него, след едно нейно ревю (както, всички знаем, тя умее) , купих го и оттогава ми е в топ 10. А и с него съм получавала най-много комплименти. Може би е точно Моят Парфюм! ❤️
Ех, суета, суета... 🤣

# 530
  • София
https://www.fragrantica.com/perfume/Chopard/Happy-Chopard-Bigaradia-51703.html

Някой се е сетил да сложи мед на неролито! Гениално! Получило се е трайно и меко нероли - какво може повече да иска душата ми.

# 531
  • Sofia
lovepink При мен "Karl Lagerfeld for Her" е с прилична трайност, т.е 3/4 ч. осезателно си усещам аромата, като това е валидно и за околните. После действително трайността намалява, но трайността е доста относителна и субективна. В момента съм точно с него и за пролетно време е чудесен....женствено нежен, свеж цветен аромат.  Определено ще подновя, за ежедневен и офисен аромат е много добро попадение, с оглед и цената му.

# 532
Момичета,как е като трайност Karl Lagerfeld for Her  ? Вече две приятелки ми го хвалят,бях да го тествам,но  след два часа го няма. Та се чудя дали при мен ли е проблема .Благодаря.Flowers Hibiscus

Ха,при мен издържа 5-6 часа дори и повече.

# 533
  • София
Скрит текст:
Добро утро! Какво ви е мнението за Mancera Coco vanille и Mancera holidays? Не ги познавам, но ми се струва, че ще са доста сходни.
Също търся отзиви за Montale Vanille absolu и Montale vanilla cake. Тези са за подарък на дама, обичаща много ванилия. Спряла съм се и на Mancera vanille exclusif.

rdb323 - Привет, мнението ми е силно позитивно за изброените. Като Coco vanille и Holidays намирам за достатъчно различни. Коко Ванил е по-ванилов, по плътен, по-сладък и отиващ към ром или някакво ликьорено питие, пина-колада. Holidays е по-тропически, цветен и някак вакансионно-лосионен. Поне аз така ги усещам.

Mancera Vanille Exclusif много харесвам, като мисля, че ще бъде чудесен избор, а бих добавил в търсенето и Mancera Feminity - също прекрасен топъл и уютно-вкусен  вариант по Вашите ванилени размисли. Потърсете го и него, като разбира се, нищо не пречи и  Mancera Black Vanilla да преслушате Wink

Скрит текст:
Да попитам някой познава ли "Night Rose" на Монтал? Нямам още нищо на Монтал. "Ристрето кафе" ще се купува, но мисля и за някоя роза. Тази как е?
Lorelada - Не е много по темата, но днес нося нова арабска придобивка: Bait Al Bakhoor Dahaab Saafi (Afnan)
Скрит текст:

Причината да го спомена тук и точно до Вашето питане е, че всъщност е Dahaab Saafi  е издържан в този стил, който си мисля, че търсите - по-плътна, кадифена, вкусна, ориент роза. Усещам от стила на Montale Intense Cafe и Mancera Roses Vanille, но с друг, по-различен профил, водещ към гурме стил с нюанси на ядки, карамел, шоколад. Може би има нещо и от Lancome Rôses Berberanza. В развитието на Dahaab Saafi се разкрива приказен мед, както и сиропено-локумените нотки. Интересното е, че е не твърде тежък и нахален. Намирам го за прекрасна находка като аромат, а като добавим и нищожната сума за него и то от хубава марка като Afnan, нещата стават още по хубави Animal Heart Eyes Cat  За мен, не е копие на нищо конкретно, но е издръжан в стила на изброените аромати и смятам, че който търси гурме роза, няма да съжалява.

Ето едно приятно и информативно ревю за парфюма:

Парче за деня: Tim Green - Light Eyes Sparkling Heart

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 11:23 от Deetron

# 534
Coco Vanille за мен е синтетична ванилия и кокос, никаква асоциация с плажове не ми навява, по-скоро изветрял ароматизатор за кола. Нито една Mancera не харесах, може би само Aoud Candy, но тя ми беше много сходна с Crystal Noir. Ако не ви се рискува на сляпо, има доста бг сайтове, които предлагат мостри на Mancera.

# 535
  • София
Здравейте , наскоро някой беше споменал- сравнил два дамски Coach-a . Насочила съм се към марката за подарък на младо момиче ,но не откривам ''размислите'' .
Coach Dreams и Coach Dreams Sunset. Първият е за любители на гарденията. Препоръчвам втория https://www.fragrantica.com/perfume/Coach/Coach-Dreams-Sunset-66267.html
Гледам, че го оприличават и на CH Good Girl, но за мен са съвсем различни.
Rockstar, да, много е приятен и хубав е парфюмът, слънчев и жизнерадостен.
A Girl In Capri Lanvin не ми хареса изобщо, въпрос на вкус и на химия.
SOTD: Soleil Lalique

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 13:54 от Vesika

# 536
+1, нищо на Mancera не харесах.

# 537
  • София
lovepink При мен "Karl Lagerfeld for Her" е с прилична трайност, т.е 3/4 ч. осезателно си усещам аромата, като това е валидно и за околните. После действително трайността намалява, но трайността е доста относителна и субективна. В момента съм точно с него и за пролетно време е чудесен....женствено нежен, свеж цветен аромат.  Определено ще подновя, за ежедневен и офисен аромат е много добро попадение, с оглед и цената му.
И при мен трайността му е много добра.С 5-6 пръс си го усещам цял ден,а в косата до измиване. Не оставам без него. Винаги ми е в наличностите.

# 538
Моля да ми кажете... Ако ви предложат (само тях) Shiseido Zen, или Prada Iris, кой бихте предпочели? Hug

# 539
Prada Iris ❤️
Zen ми прилича на Coco Mademoiselle, а аз никак не го харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт