Православието като начин на живот - 9

• 52 166
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Разбирам, че искате нашата църква да вземе светъл пример от сектите, но това едва ли ще стане ( и слава Богу за това) , така, че рекламната кампания е излишна и не на място.
Защо от сектите, просто от Библейските цитати може да взема пример, там за това да си добър към ближния и да не си много комерсиален като фарисеите.

# 586
Ами няма да е лошо да вземат хубавите неща и от сектите и работещите в църквите да крадат по-малко от даренията.
При нас преди време един бизнесмен се опита да направи нещо като социална кухня в кварталната църква, плащал е на заведение да носи по 50 порции обяд, който да се раздава на пенсионерките. И понеже си беше от квартала, ги питал дали им харесва храната, оказа се, че давали по 4-5 порции на бабичките и другото са си оставяли за тях. До там беше, а идеята е била да се редуват няколко бизнесмена през месец.

# 587
Ат кога е лошо човек да вижда хубавите неща и кое може да го накара нарочно да чака, следи и т.н за да види лошото?
Не е лошо да се вижда само хубавото и да пропускаме останалото. На това му се вика “кон с капаци” и за мен е най- удачният начин да се живее този живот.

# 588
Затова се казва православие и секти. Те имат нужда да привличат хора. Православието ти посочва път, врата и ти дава свободна воля.

# 589
Е, хайде сега! Нали и Иисус избра 12 апостоли да проповядват Евангелието по цялата земя? Винаги има нужда да се борим за спасяването на още една душа. Св. Ап. Павел какъв ли не стана за да привлече и да обърне хората към Христос. Не трябва ли да следваме неговия пример?
Според мен хората трябва да бъдат поканени, да им се проповядва, а пък те ако искат ще се спасят. Но трябва да им се говори. Без Слово не виждам как ще се спаси някой.
Затова се казва православие и секти. Те имат нужда да привличат хора. Православието ти посочва път, врата и ти дава свободна воля.

# 590
Без Слово не виждам как ще се спаси някой.

Слава и личен пример!

# 591
  • София
Днес е задушница, да оставим ежедневните спорове и да се помолим за починалите.

Бог да прости всички хора, които са си отишли от този свят с вярата и надеждата за възкресението и вечния живот и да упокои душите им там, където сияе светлината на неговото лице! Амин!

Последна редакция: сб, 09 мар 2024, 10:42 от дядо хаджия

# 592
  • Крайбрежен район
Когато сънувате починал човек какво правите? Спомням си, че баба ми оставяше храна в една чинийка, но не помня къде, колко време стои, казва ли се някаква молитва...

# 593
Когато сънувате починал човек какво правите? Спомням си, че баба ми оставяше храна в една чинийка, но не помня къде, колко време стои, казва ли се някаква молитва...
Аз знам, че се раздава храна на друг човек за покойника. Днес е задушница и може да раздадете.

# 594
  • Крайбрежен район
Благодаря Vita, но аз живея в чужбина и тук нямат такъв обичай. Помислих си, че мога да направя нещо вкъщи като почит към починалия. И се сетих, че баба ми оставяше храна, затова и попитах. Не знам дали е било, защото е сънувала починал или нещо свързано със задушница...

# 595
  • София
Благодаря Vita, но аз живея в чужбина и тук нямат такъв обичай. Помислих си, че мога да направя нещо вкъщи като почит към починалия. И се сетих, че баба ми оставяше храна, затова и попитах. Не знам дали е било, защото е сънувала починал или нещо свързано със задушница...
Починалите нямат нужда от материално-веществените неща от този свят, защото първо не могат да ги ползват и второ няма за какво да ги ползват. Най-важното и най-доброто е една искрена молитва. Дори и едно “Бог да прости починалия (починалата) раб (рабиня) [името]! Амин!“ е напълно достатъчно.

# 596
Когато сънувате починал човек какво правите?
Отивам на гроба. А ако нямам възможност- на църква; там паля свещичка за починалия.

# 597
  • Крайбрежен район
Да, за свещ се сетих и аз. Но тия и свещи нямат в църквите. Много странни хора.

# 598
  • София
Да, за свещ се сетих и аз. Но тия и свещи нямат в църквите. Много странни хора.
Кои са тия?

# 599
Тази вечер в полунощ най-вероятно ще съобщят за смъртта на Патриарха. Ще има специално изявление на Светия синод в полунощ. Предварително съобщиха че здравето на Патриарха ни, рязко се е влошило. Бог да го прости

Общи условия

Активация на акаунт