Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 9

• 62 404
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
Много благодаря за съвета. Така и ще направя!
Аз лично съм подавала сигнал до Агенция "Медицински надзор". Съветвам и Вие да го направите. Не съм сигурна дали ще има някакъв ефект, но абсурдите в тая болница край нямат ...
Здравейте момичета, за първи път пиша в темата, но имам нужда от помощ. Преди месе бях оперирана в Щерев, поради естеството на операцията-лапароскопска не ми дадоха да се храня 3 дни докато бях там. Накрая ме накараха да платя задължителен пакет към пакета за здравноосугурени пациенти, когато ги накарах да ми разбият сумата, се оказа че плащам 490 лв за храна която не съм получила. Въпроса ми е има ли шанс да оспорвам плащането или варианта ми е само с адвокат?

# 211
  • София
Ще съм благодарна, ако споделите след това как са се развили нещата.

# 212
До колкото знам се подписва съгласие преди операцията. Вие подписахте ли такова? Където пише и колко ще струва всичко? Някакви суми спомняте ли си от документите?

# 213
Информираното съгласие, което подписах беше за кръводаряване и присъствието на студенти на операцията. Накараха ме и задължително да се подпиша за пакет към здравно осигурени пациенти на стойност 990 лв, но ми обясниха че това се доплаща за консумативи, сестрински пост и вечерите в болницата. Никой не е споменал нищо за храна. От застрахователната компания обаче им знаят номерата, и поискаха разбивка на фактурата, където излезе че имам меню  на стойност 490 лв, което изобщо не съм получавала.
До колкото знам се подписва съгласие преди операцията. Вие подписахте ли такова? Където пише и колко ще струва всичко? Някакви суми спомняте ли си от документите?

# 214
За съжаление щом има вашият подпис значи нищо не може да се направи. Със сигурност на листа с подписа ви има и сумата от 400 лева, т.е. сте се съгласила. Това от опит . А застрахователя като не иска да плати ще си намери 2 и 200 причини, добре му е било като си е взимал всеки месец таксата а сега като трябва да плаща не иска. Разчитал е че няма да ви оперират и че няма да плаща.

# 215
  • София
Застрахователните компании винаги са искали разбивка. Няма никакъв проблем да се даде с храната. Мен ми възстановяват всеки път, два кюретажа в Щерев имам и двата ми възстановиха.Раждане също, лежане за задържане. Друга е чуденката тук, защо пише храна като не е имало такава.

# 216
Застрахователните компании винаги са искали разбивка. Няма никакъв проблем да се даде с храната. Мен ми възстановяват всеки път, два кюретажа в Щерев имам и двата ми възстановиха.Раждане също, лежане за задържане. Друга е чуденката тук, защо пише храна като не е имало такава.

Кой е застрахователят? Моят има таван при раждане, доста по-малък от цената в Щерев.

# 217
  • София
С раждането което беше доста отдавна беше друг, тогава беше Уника и покриваха до 2000 лв, и за проследяване лимита беше доста голям, почти всичко покри. Сега сме на ДЗИ, има таван лимита. Исках друго да кажа,че възстановяват, имат лимити да, но няма проблем да се възстанови. Примерно кюретажа беше 600 лв някъде, от ДЗИ ми възстановиха 380лв. Аз нарочно избирах да не минавам като здравно осигурена, че е иначе 3 дни престой в болницата по ЗК, а така си тръгвам на същия ден и пускам за възстановяване.

Последна редакция: пт, 19 авг 2022, 12:31 от Мацето

# 218
Има си ценоразпис и операциите се водят в пакети, също както и раждането. Вижте прикачения файл , страница 23 от документа https://shterevhospital.com/polezna-informaciya/finansova-inform … i#tab=tab-panel-3
Няма възможност да не се включат дадени услуги. И при мен лекарят не дойде на раждането, но в пакета раждане има 900 лв. избор на екип. Сестрите препускаха наляво-надясно, ама в пакета се води сестрински пост. И какво, да поискам безплатно раждане ли? Това са пакетите, съгласили сме се с тях. Истината е, че НЗОК плаща за услугите, извършвани в болницата, но парите не стигат и все под някаква форма трябва да наваксат. Няма как да напишат услуга, която НЗОК вече е платила, защото предполагам НЗОК няма да плати операцията. Та така, с или без храна, цената е толкова.
Едитвам се, че сега май са отделили пакетите за раждане от избора на екип, понеже виждам пакет Стандарт към Раждане за здравноосигурени 1555 лв, явно вече можеш да раждаш без избор на екип, преди целият пакет беше 2000+.
А иначе застрахователят е по-вероятно да покрие храна, отколкото самостоятелен сестрински пост, от опит го казвам.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 16:12 от HappyHeartbeat

# 219
Здравейте, да определено сама съм си виновна, че съм пропуснала това с ценоразписа, но може би съм очаквала тези неща да ми се разяснят при подписването на документите за прием, защото имах много високо мнение за комплекса и не очаквах че премълчават неща и гледат по-бързо да се подпишат документите и без коментари. Оказахте се прави. Нищо не може да се направи. Застрахователите нищо не ми платиха - нито менюто (което не съм видяла, нито сестинския пост - да уточня и сестра също не съм имала, както казахте те си хвърчаха на ляво и на дясно), както и да е - оказа се че подарих 900 лв на болницата. Аз разбирам че имат финансови проблеми, но аз пък не съм благотворително дружество и тук въпроса е морален, подмолно да те карат да подпишеш документи че си искаш услугите допълнително, а в приемния блок да обяснпват че е задължителен пакета без да обясняват какво се включва в него, не е хуманно и не е морално.

Има си ценоразпис и операциите се водят в пакети, също както и раждането. Вижте прикачения файл , страница 23 от документа https://shterevhospital.com/polezna-informaciya/finansova-inform … i#tab=tab-panel-3
Няма възможност да не се включат дадени услуги. И при мен лекарят не дойде на раждането, но в пакета раждане има 900 лв. избор на екип. Сестрите препускаха наляво-надясно, ама в пакета се води сестрински пост. И какво, да поискам безплатно раждане ли? Това са пакетите, съгласили сме се с тях. Истината е, че НЗОК плаща за услугите, извършвани в болницата, но парите не стигат и все под някаква форма трябва да наваксат. Няма как да напишат услуга, която НЗОК вече е платила, защото предполагам НЗОК няма да плати операцията. Та така, с или без храна, цената е толкова.
Едитвам се, че сега май са отделили пакетите за раждане от избора на екип, понеже виждам пакет Стандарт към Раждане за здравноосигурени 1555 лв, явно вече можеш да раждаш без избор на екип, преди целият пакет беше 2000+.
А иначе застрахователят е по-вероятно да покрие храна, отколкото самостоятелен сестрински пост, от опит го казвам.

# 220
В страни от темата, но за първи път чувам, че в болницата имат финансови проблеми.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 16:41 от Фрида

# 221
  • София
Защо ви отказа застрахователят? Аз вчера се рових в нашите пакети, и изрично пише че не покрива разходи за личен комфорт, като храна, интернет и подобни. Аз нали писах че ми възстановяват и бам втория кюретаж не ми възстановиха, вдигнах им панаири, звънят ми и ми твърдят че съм правила медикаментозен аборт по мое желание, защото лекарката на застрахователя казала че медикаментозен аборт не можело по медицински причини. (бях МА и след това се наложи кюретаж). Отделно не пишело в диагнозата нищо за диагноза ( пишеше в болд " blighted ovum" ) та сега преразглеждат иска, та явно наистина гледат да си измислят за какво да се заяждат. Върнете им го за преразглеждане.

Фрида на тази инфлация всички болници вдигат цените през няколко месеца, не само Щерев

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 17:18 от Мацето

# 222
Mimm, разбирам Ви прекрасно, и аз се чувствах точно така, но реално причината беше, че раждането не беше това, което очаквах. Затова се и задълбах и ми стана болно, че са разделили разходите по този начин. При вас проблемът е храната, защото не сте хапнала и залък. Просто нашите случаи са частни и имаме емоционална връзка с някои от точките в ценоразписа, аз лично дадох своя фийдбек на Боряна (жената, която беше от администрация) още тогава. На мен поне ми възстановиха разхода за избора на екип от застрахователя, нищо, че този екип за първи път го виждах в живота си.

# 223
Няма как да сте били в болницата за няколко дни и да не са ви дали храна. Реално в която и да е болница са длъжни да ви дадат храна след операция. Нормално е да сте платили пакета за храна, просто във вашия случай например може да сте получавали само бульон или венозно хранене, а да сте очаквали пълен арсенал от хранения. Просто в тези пакети за храна се включват много неща, а не само порции като в ресторант

# 224
  • София
Не знам каква е била операцията, но аз лежах 2 вечери в държавна болница ( една преди операцията и една след нея) и не съм се хранила изобщо. Нито венозно, нито бульонче, нито нищо.

Общи условия

Активация на акаунт