Лидл 161 - Мартенска портфейлоизпразваща

• 116 795
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 975
Не е от текуща брошура, даже май и не е от март, ама да питам за безкабелната прахосмукачка отзиви??? На първия ден вечерта я бяхме изпуснали и оттогава съм си я навила

# 976
  • Sofia
... В тази връзка кувертюра ..
Има ли някаква разлика между този в постоянния асортимент и този от текущата седмица?
Този на Белбейк е с 56% какао, а онзи в ПА - 52%

# 977
Взех 100 неща от иначе скучната брошура, ужас.
Имаше хлебопекарна, ако някой търси.

# 978
  • shumen
Хлебопекарни има при нас.
Аз обаче скоро няма да стигна до Лидл,че сме под карантина.

# 979
  • София
............
В тази връзка кувертюра само го стапяте на водна баня или го разреждане с нещо (мляко/масло), за да не става твърд после като изстине върху кекса?
Има ли някаква разлика между този в постоянния асортимент и този от текущата седмица
Разтопява се на водна баня и както пише в рецептата, понякога се добавя сметана, тогава става по мек и по-лесно се реже тортата/кейк, понякога нищо не пише, освен 1 ч.л. олио само за блясък на шоколада, уж де, може и да се добави масло ,но това е за обогатяване вкусово, и по-лесно стяга.

Днес пазарувах нищо интересно, ако не се сметне бонфилето  взех 2 опаковки, а то е XXL, ако не се лъжа, в пакета има две доста прилични парчета, сирене Стилтън, е... много е хубаво, вярно, височка му е цената ,ама си заслужава в него си е, то си е за хапване не е за наяждане, шоколади /кувертюри също взех от ПА, май не са вдигнали цената им, или аз се лъжа, зеленчуците бях направо отврат, едни умрели салати точно като за погребение, зелен лук нямаше, гъби взех бяха чисти и хубаво бели, ягодите които взех са огромни  киселяци и разни други глупотевини, масло на количество,  и взех нещо ново - зеленчуков пастет, не бях го срещала до момента и аз нали не си падам много по месото на мен ми хареса - оценка 4 да се знае, дали ще взема пак, ами ще си помисля. Разни великденски нещица набутах в количката, и май това беше, ама за много пари, т`ва е положението, ако искаш.

# 980
За ягодите само да ви посъветвам - избягвайте ги извън сезона при всички положения! Работила съм с този плод и отглеждането му за бизнес цели и картинката никак не е приятна. Купувайте ягоди когато на село при баба ви, която не ги пръска с нищо, започнат да зреят. Тогава са 🔝 и най-чисти.

# 981
  • София
Не е от текуща брошура, даже май и не е от март, ама да питам за безкабелната прахосмукачка отзиви??? На първия ден вечерта я бяхме изпуснали и оттогава съм си я навила
[/quote
Взех такава , ако имаш предвид безкабелна за коли. Не е мощна,става за трохи, но за кочината в колата и дума да не става.
Испанските xxl вратни пържоли са гадни и ягодите също.
Добра дума за кис.мляко в голяма кофичка Наше село. И грабнах 2 пакета захар,че да ми мине киселото настроение.😉

# 982
  • София
За ягодите само да ви посъветвам - избягвайте ги извън сезона при всички положения! Работила съм с този плод и отглеждането му за бизнес цели и картинката никак не е приятна. Купувайте ягоди когато на село при баба ви, която не ги пръска с нищо, започнат да зреят. Тогава са 🔝 и най-чисти.
С бабиното от село ( а някои нямаме нито баби, нито село ), няма как да се изхрани света. Иначе чудесни пожелания, макар и безполезни.
Подхранването на почвата и растенията, по един или друг начин, е наука и съвсем не винаги е нещо лошо. Регулацията в ЕС е на високо ниво.

# 983
Аз съм ок за ягодите, отгледани в течност.
То бебетата отдавна в епруветки творят, едни ягоди... Всякакви хапчета "добавки" с какви ли не вещества и същества натъпкани..
Със сигурност са по-хубави селските, насяла съм около 150 корена, още толкоз на пролет, когато се стопи снега. Но е тамън за семейно ползване само и голямо дупене пада...

Безкабелната голямата и аз исках, ама не ме огря. Купих си друга подобна. Малко детска ми е, но щерката й се вдъхновява 😁

# 984
  • Sofia
... В тази връзка кувертюра само го стапяте на водна баня или го разреждане с нещо (мляко/масло), за да не става твърд после като изстине върху кекса?
Разтопява се на водна баня и както пише в рецептата, понякога се добавя сметана, тогава става по мек и по-лесно се реже тортата/кейк, понякога нищо не пише, освен 1 ч.л. олио само за блясък на шоколада, уж де, може и да се добави масло ,но това е за обогатяване вкусово, и по-лесно стяга.

... шоколади /кувертюри също взех от ПА, май не са вдигнали цената им, или аз се лъжа, ...
 Относно разреждането на кувертюра забравих вчера да пиша... ако не се разреди като се охлади, ще бъде каквото си е  и дори така може да се ползва стига да е тънък слой върху торта/кекс. А за разреждането в случая  трябва нетвърда мазнина - като сметаната и олиото, които ще държат шоколада не толкова твърд.

Душата, за шоколади не знам, но кувертюрът от ПА си е все така 2.29лв/200г.

Наясно сме повечето предполагам за сезонната храна, нито имаме илюзии за промишлено произведената такава. Simple Smile
Но пък в днешно време (и особено утре...), по-скоро  за храна изобщо ще е въпросът, не за сезонна, чиста...

# 985
Купих тестото за пица, което е замразено, по две в пакет. Размразих половината напълно и правих пица, която изобщо не се надигна, стана твърда и едвам се ядеше. Пекох на предварително загрята на 200 фурна, признавам си, малко по-дълго, защото все очаквах да се надигне и накрая се препече. Кажете как го правите вие, че аз явно някъде греша.

# 986
Купих тестото за пица, което е замразено, по две в пакет. Размразих половината напълно и правих пица, която изобщо не се надигна, стана твърда и едвам се ядеше. Пекох на предварително загрята на 200 фурна, признавам си, малко по-дълго, защото все очаквах да се надигне и накрая се препече. Кажете как го правите вие, че аз явно някъде греша.
Аз имам същия опит с това тесто, затова не го купувам

# 987
Е какво пък толкова с тия ягоди - ясно е, че зимните ягоди понякога са голямо дръвце. И че плодовете и зеленчуците извън сезон не са най-здравословното нещо. Ама на човек му се приисква в края на зимата 😃 Пък и с тия разфасовки и цени едва ли някой ще преяде 😂
Относно домашното производство, няма как да се изхраним всички с него. Сезонните плодове и зеленчуци от пазарите понякога са и по-опасни от тези във веригите, защото ако си мислите, че родните производители не са се “светнали” на химия… Само че тях по сергиите никой не ги проверява, а във веригите всичко е контролирано за качество

# 988
За кое тесто за пица става въпрос?
Това което е намалено на 0.64 лв., 400гр.?

# 989
Миналата седмица купих хубави на вкус ягоди - гръцки, опаковка 250 гр. Заради това взех пак от тях, въпреки че тази седмица има намалени някакви испански, 500 гр, но този път не нацелих и нямат никакъв вкус.
(Вчера направих един много бърз пазар в Лидл, за 3-4 неща само , за 5 минути, включително чакането на каса).
Зехтинът Примадона в стъклена бутилка замръзва в хладилник.
Тестото за пица не се надига и при мен, но и не търся такъв резултат, сигурно затова го и харесвам. От него мързеливо правя и мекици.

Общи условия

Активация на акаунт