Лидл 161 - Мартенска портфейлоизпразваща

  • 114 850
  • 2 117
  •   1
Отговори
# 1 635
  • Мнения: 42 161
Кажете, има ли много бройки от картоните за рисуване? А от тези органайзери за баня?

# 1 636
  • София
  • Мнения: 12 234
Когато правя френски макарони с това бадемово брашно и го пресявам, остават по-едри частички. От Ф. купувам по-хубаво като финост на смилане, но е по-скъпо. Поне го има целогодишно. Това в Лидл някъде след Великден изчезва, докато се изчерпят складовите им наличности. После се появява към Коледа.
Точно! така се правят френски макарони, задължително се пресяват продуктите.

# 1 637
  • Мнения: 19 937
Без кофеин кафе чаках аз, браво на тях

# 1 638
  • Мнения: 11 784
Кажете, има ли много бройки от картоните за рисуване? А от тези органайзери за баня?
В София нямаше особен интерес към тях, имаше достатъчно бройки.

# 1 639
  • Мнения: 17 116
Взех си лимонкуат дръвченце 😲

Тази паста "Хариса" която съм купила преди време така си и стои, за какво я ползвате
Става за марината на патладжан, пиле и агнешко главно.
Скрит текст:
1.Патладжанът може да се опече цял или на половинки. После в тиганче разтапяш 2сл масло с 1сл хариса и с това овкусяваш опечения патладжан, отгоре добавяш лъжица кисело мляко с чесънче в него.

2.За 4 цели пилешки гърди отива марината от 2-3сл хариса с 250г кисело мляко , после на фурна с каквото искаш, примерно картофки, домати, чушка, лимон, маслини.  Ако се маринова на хапки  по желание може първо да се запържи леко да "запечати" и тогава да се добавя към манджа по желание, дава различен вкус отколкото ако се овкуси цялата манджа. Примерно нарязано на хапки пилешко да се запържи заедно с малко хариса, после добавяш лук, морков, домат, леща и т.н. готвиш по стандартната рецепта за леща яхния. Ако ядете сладко-солено, за пилешки шишчета става марината от 2сл хариса, 3сл мед, 2сл олио, 1 скилидка чесън, като пилето се и соли.

3.За агнешко става добре цяло парче мариновано и печено на бавен огън. За 2кг агнешки бут отиват към 4-5сл хариса, смесена със 100мл олио, 2чл кимион, 2чл ким, 2сл оцет, 2чл кориандър.

4.Става и за сладки картофи, нарязани на дълги резени/чипс се омешват с лъжичка хариса и малко олио, и се пекат към 40мин, сервират се със заквасена сметана и зелен лук. Става и за моркови, те може да се бланшират предварително за 2мин.

5.За пилаф, харисата се добавя при пърженето на лука в началото, нататък е стандартно. Става хубав със сьомга. Всъщност и само сьомга за печене може да се маринова с хариса и олио.

# 1 640
  • Мнения: 5 384
Значи "Само" отидох за два маркера за мебели.
От вратата ябълки на 0.95 лв., Джентилина на 1.69 лв., спанак.  Ама то имало и пижами и детски панталон.
Оползотворих купона за - 5%, благодаря за споделянето!

# 1 641
  • Мнения: 1 490
Здравейте!
Гледам,че от доста време се споменава за липса на лилави (ако не бъркам) сладки картофи. Днес в единият филиал,в който ходя,бяха намалени 400гр. за 89ст. Взех,но сега се чудя как да ги приготвям. Никога не съм яла такова чудо.
Пишеше виолетови,но предполагам,че за същите се споменава в темата.
Също ми е интересно панираните калмари как приготвяте,че забърсах три пакета.

# 1 642
  • Мнения: 5 384
Калмарите пека на хартия за печене.
Лилавите картофи може като другите сладки - режа на пръчици и овалвам в мазнина, сол, мащерка, босилек, риган, пипер, може и чили и пак върху хартия за печене във фурната.

# 1 643
  • Sofia
  • Мнения: 1 673
Панираните калмари върху хартия за печене или във фурната. Аз ги правя във фрайъра. Не слагам мазнина.

# 1 644
  • Мнения: 20 932
Става за марината на патладжан, пиле и агнешко главно.
Скрит текст:
1.Патладжанът може да се опече цял или на половинки. После в тиганче разтапяш 2сл масло с 1сл хариса и с това овкусяваш опечения патладжан, отгоре добавяш лъжица кисело мляко с чесънче в него.

2.За 4 цели пилешки гърди отива марината от 2-3сл хариса с 250г кисело мляко , после на фурна с каквото искаш, примерно картофки, домати, чушка, лимон, маслини.  Ако се маринова на хапки  по желание може първо да се запържи леко да "запечати" и тогава да се добавя към манджа по желание, дава различен вкус отколкото ако се овкуси цялата манджа. Примерно нарязано на хапки пилешко да се запържи заедно с малко хариса, после добавяш лук, морков, домат, леща и т.н. готвиш по стандартната рецепта за леща яхния. Ако ядете сладко-солено, за пилешки шишчета става марината от 2сл хариса, 3сл мед, 2сл олио, 1 скилидка чесън, като пилето се и соли.

3.За агнешко става добре цяло парче мариновано и печено на бавен огън. За 2кг агнешки бут отиват към 4-5сл хариса, смесена със 100мл олио, 2чл кимион, 2чл ким, 2сл оцет, 2чл кориандър.

4.Става и за сладки картофи, нарязани на дълги резени/чипс се омешват с лъжичка хариса и малко олио, и се пекат към 40мин, сервират се със заквасена сметана и зелен лук. Става и за моркови, те може да се бланшират предварително за 2мин.

5.За пилаф, харисата се добавя при пърженето на лука в началото, нататък е стандартно. Става хубав със сьомга. Всъщност и само сьомга за печене може да се маринова с хариса и олио.
Ох, добре, с Морена ме навихте да го пробвам и аз. 😸
Иначе, обикновено ползвам корейския кочуджан за подлютяване и добавка към сосове.

# 1 645
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Става за марината на патладжан, пиле и агнешко главно.
Скрит текст:
1.Патладжанът може да се опече цял или на половинки. После в тиганче разтапяш 2сл масло с 1сл хариса и с това овкусяваш опечения патладжан, отгоре добавяш лъжица кисело мляко с чесънче в него.

2.За 4 цели пилешки гърди отива марината от 2-3сл хариса с 250г кисело мляко , после на фурна с каквото искаш, примерно картофки, домати, чушка, лимон, маслини.  Ако се маринова на хапки  по желание може първо да се запържи леко да "запечати" и тогава да се добавя към манджа по желание, дава различен вкус отколкото ако се овкуси цялата манджа. Примерно нарязано на хапки пилешко да се запържи заедно с малко хариса, после добавяш лук, морков, домат, леща и т.н. готвиш по стандартната рецепта за леща яхния. Ако ядете сладко-солено, за пилешки шишчета става марината от 2сл хариса, 3сл мед, 2сл олио, 1 скилидка чесън, като пилето се и соли.

3.За агнешко става добре цяло парче мариновано и печено на бавен огън. За 2кг агнешки бут отиват към 4-5сл хариса, смесена със 100мл олио, 2чл кимион, 2чл ким, 2сл оцет, 2чл кориандър.

4.Става и за сладки картофи, нарязани на дълги резени/чипс се омешват с лъжичка хариса и малко олио, и се пекат към 40мин, сервират се със заквасена сметана и зелен лук. Става и за моркови, те може да се бланшират предварително за 2мин.

5.За пилаф, харисата се добавя при пърженето на лука в началото, нататък е стандартно. Става хубав със сьомга. Всъщност и само сьомга за печене може да се маринова с хариса и олио.
Ох, добре, с Морена ме навихте да го пробвам и аз. 😸
Иначе, обикновено ползвам корейския кочуджан за подлютяване и добавка към сосове.
Леми, те би трябвало да имат разлики от вкуса на чушките, ама ако човек ги пробва самостоятелно, а аз не се наемам. Simple Smile  Например за Харисата знам, че се прави от печени чушки.

Аз пък преди малко ходих за дребни неща (и разтъпках чисто новия ни тротоар), ама успях да ползвам някакъв подаръчен купон от 2лв, който съм активирала, но бях забравила, та нали взех от сладките картофи с купон и този влзъл в употреба.
Та така, видях ги намалените ябълки, ама ползваме домашни... забърсах спанак (за спаначено пюре с яйца на очи и заливка с червен п-р за вечеря),  Джентилината за 1.70лв,  авокадото в мрежа, стръкове целина на левче и други разни...

# 1 646
  • Мнения: 20 932
Леми, те би трябвало да имат разлики от вкуса на чушките, ама ако човек ги пробва самостоятелно, а аз не се наемам. Simple Smile  
А, сто процента имат разлика, просто досега не си взимах, защото викам, айде, имам едно люто в къщи. Но човек трябва да разнообразява.
Одеве ходих отново до Лидъл, за да търся скир, но нямаше 🙄
За сметка на това намерих френската леща, тъкмо зареждаха едно ню ню кашонче, май имат проблеми с наличностите.

# 1 647
  • Мнения: 19 937
Достатъчно голяма ли е Джентилината, че да си струва 1,70 ?

# 1 648
  • Sofia
  • Мнения: 22 631
Джентилината и повече си струва, ако гледаме размера ѝ... според мен.
И повечето салати на 1.70.

# 1 649
  • In transit
  • Мнения: 14 325
Леми, скоро очаквам и ориза да изчезне, след като баба Мика днес изтърси по ТВ, че щяла много да му скочи цената... Angry

Общи условия

Активация на акаунт