"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 57

• 38 532
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета. Малко се притеснявам да попитам но най-накрая се реших. С мъжът ми обмисляме вече да имаме дете . Немога да кажа че бебеправим , но снощи при полов акт той свърши в мен. По принцип този месец ми подрани М с 3 дни. На 05.03 ми дойде М и свърши на 09.03. О - би трябвало да е на 19.03 . Днес си купих тест за Овулация и излезе положителен. Има ли шанс да забременея и Овулацията ми да е подранила този месец? Благодаря много😊

Да, възможно е . Сперматозоидите живеят до 5-7 дни, а О настъпва 12-48 часа след положителен тест.

Благодаря за бързият отговор.😊

Pistachio -Да еднакви са двете чертички. Разбира се няма да разчитам на това, така или иначе съм сигурна че няма да се получи от един път. Много ви благодаря за бързият отговор😊

Моят 1 опит спи до мен и е на 21 дни Simple Smile та става и с един път, точно 1-2 дни преди Ову, мислейки, че ще е след 5-6 дни.

# 106
Аз също забременях от един единствен път, без да съм следила овулация.
Коментара го написах, не защото е невъзможно, разбира се, то от един път става 😆 а защото смятам, че не бива да се възлагат чак толкова големи надежди и да започва треперене и чудене дали е станало още от първия път. Не мисля, че е здравословно да се започва така, защото разочарованието ще е голямо, ако не се получава месец след месец.
Ако стане от един случаен път, ще е голям късмет, но да не се отчайва, ако отнеме малко повече време.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 21:20 от Pistachio

# 107
Аз също забременях от един единствен път, без да съм следила овулация.
Коментарът го написах, не защото е невъзможно, разбира се, то от един път става 😆 а защото смятам, че не бива да се възлагат чак толкова големи надежди и да започва треперене и чудене дали е станало още от първия път. Не мисля, че е здравословно да се започва така, защото разочарованието ще е голямо, ако не се получава месец след месец.
Ако стане от един случаен път, ще е голям късмет, но да не се отчайва, ако отнеме малко повече време.

Така е права си Пистачио, аз също не съм следила ... беше си чист късмет (най - прекрасния късмет). Но може да отнеме и известно време правене. Simple Smile За това момичета не се отчайвайте ако не става от 1вия месец, мислете позитивно и не се вторачвайте в това.

# 108
Здравейте, сега като изчетох коментарите ви, се пооуспокоих малко, защото втори път правя тест и пак е отрицателен. Преди бях писала за моя случай..на 3 март имахме един опит, а моята овулация е била на 5.03.. иначе по календар трябва да ми дойде на 19.03..днес правих и отново отрицателен. Освен да изчакам още малко и да не го мисля много🙃

# 109
Здравейте,
Снимките са от - първи ден на закъснение, трети ден и седми ден на закъснение, подред отгоре на долу.
Вчера, при 7 дни на закъснение бях при личната ми лекарка, тя ме видя на коремен ехограф и каза, че не вижда нищо в матката, според нея вероятно яйцето се е закрепило някъде извън матката, това много ме притесни, естествено изчетох много от коментарите по темата тук. Запазих си час за гинеколог за другата седмица. Освен болезнени гърди още от преди очакваната дата на цикъла до сега, друго нищо не усещам като признак или болка.
Чертичките на теста се появяват на 2-3 минута, но са така бледи, правени са сутрин и трите теста.
Знам че не мога да променя нищо и трябва да чакам, но бих искала и вие да споделите мнение..
благодаря

# 110
Първо, много рано сте отишла и е нормално нищо да не се види.
Второ, личната лекарка не е гинеколог.
Трето, в начална бременност преглед се прави с вагинален  ехограф.
Като идете при специалист, вече ще знаете наистина какво се случва.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 08:41 от Pistachio

# 111
  • Sofia
Didi, с редовен цикъл ли си? Ако да, на третия тест втората чертичка ми се струва доста бледа за 7-дневно закъснение. Но може и да си била с късна овулация.
В толкова ранна бременност се гледа с вагинален ехограф, защото с коремен има риск нищо да не се види. Хубаво е да има поне 10 дена закъснение. И да, по принцип гинеколог трябва да направи прегледа, а не ЛЛ.

До прегледа с АГ мога да посъветвам да си пуснеш два пъти ЧХГ през 48 часа, за да видиш дали е достатъчно високо и дали се удвоява.

# 112
Didi, с редовен цикъл ли си? Ако да, на третия тест втората чертичка ми се струва доста бледа за 7-дневно закъснение. Но може и да си била с късна овулация.
В толкова ранна бременност се гледа с вагинален ехограф, защото с коремен има риск нищо да не се види. Хубаво е да има поне 10 дена закъснение. И да, по принцип гинеколог трябва да направи прегледа, а не ЛЛ.

До прегледа с АГ мога да посъветвам да си пуснеш два пъти ЧХГ през 48 часа, за да видиш дали е достатъчно високо и дали се удвоява.

Да, редовен цикъл.
Незнам защо и аз отидох вчера при личната, само излишно да се притеснявам.
Благодаря, ще си покаже след седмица ..
стискам палци всичко да е наред 💕

# 113
Здравейте!
От скоро съм тук и съм изчела тооолкова много теми.. който бебеправи е така Blush
Последният ми МЦ беше на 16.02 (като е между 28-30 дни), като засякох О. със лентички за овулация на 03.03.
Следващият ми МЦ трябва да дойде на 17.03 (днес), но вчера не ми беше добре цял ден и реших да следя нещата, като си сложих ежедневна превръзка, като вечерта получих съвсеем мъничко ръждиво зацапване, помислих си, че ми е дошло, но всичко приключи до там.
Предните дни БТ беше между 37.0-37.1, днес се е покачила на 37.2. (Четох, че би трябвало да спада преди МЦ)
Попринцип съм с много болезнена М, но този път почти не я усещам. От време на време има някакви придърпвания и след това всичко спира. Днес няма и помен от вчерашното зацапване.
Въпроса ми е дали може да е имплантационно зацапване или е късно за него?
Не искам да си правя все още тест, защото нямам закъснение, а и не искам да се разочаровам, ще изчакам още няколко дни.
Благодаря ви предварително и успех на всички чакащи бебче! Innocent

# 114
Не е кървене от имплантация. Но бременност е напълно възможна. Тест с първа урина ще покаже дали има бременност.

# 115
Здравейте дами 😌
Цикъла ми е редовен на 28/29 дни, последната ми М е на 13.02.22.
Имам закъснение от няколко дни. Имам болки в левия яйчник, тежест в стомаха и липса на апетит! Имам усещането, че е възможно да съм бременна, но всички тестове направени със сутришната урина са отрицателни...
Имам проблем с бъбреците и за това често ходя до тоалетна (ако има значение)
Според Вас дали има реална възможност да съм бременна или си въобразявам симптоми, защото много искам да се е получило?

# 116
Според мен може и някоя киста да си направила. На няколко дни закъснение на теория би следвало тестовете за Б да са достоверни. Иди да те видят на ехограф.

# 117
Благодаря за бързия отговор ❤️
Имам запазен час за утре, но много ме притеснява и ме гризе от вътре, за това реших да пиша тук 😌

# 118
Не е изключено да си бременна, но за да се докаже, ако е така, си трябва време. Така че си лекувай симптомите и си живей живота, няма смисъл толкова много да се напрягаш.
Желая ти здраве!

# 119
Здравейте миналия месец ми дойде 2 пъти един път на 3.02 и след това на 19.02 беше около 9 дни след това почнах с тестове за ову засякох я на 8-9.03 според вас ще има ли изменение на цикала ако не съм бременна или заради късната овулация е рано за тест макар че по календар трябва да ми дойде след 3 дни

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 15:31 от vikinci

Общи условия

Активация на акаунт