"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 57

• 38 728
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Моят цикъл е нередовен и най-често варира между 32-34 дни, като най-краткия ми е бил 30 дни, а най-дългия 45 дни. Правя тестове за О. , но съм с поликистоза и ми дава по няколко пъти в месеца +, така че на тях не мога да разчитам. Този месец правихме опити доста усилено. Днес ми е първи ден на закъснение, ако броим цикъл от 30 дни. Т.е. днес ми е 31-ви ден. От три-четири дни имам нетипични за мен симптоми. Първо да кажа, че ПМС или нямам или той се изразява само в промени в насторенията. От няколко дни имам предменструални болки, които ту идват, ту изчезват. Гърдите ме болят и ме придърпват, а никога не са ме боляли преди Ц. Усещам тежки миризми. Пишкам нощем през 2-3 часа. Тези дни забелязах и че понякога много ми се пие вода. Днес правих тест за бременност, но е отрицателен Sad Странното е че при мен, когато ме заболи корем преди Ц обикновено болката се усилва и до няколко часа идва Ц. Сега вече три дни ме боли на периоди, но няма кървене . При нередовен Ц кога реално се води закъснение, при положение, че не мога да определя кога е била овулацията? Възможно ли е да е имало късна О. и да е рано още за тестове?

Последна редакция: пн, 30 май 2022, 12:16 от Salsera

# 571
При нередовен цикъл е възможно да има късна овулация. Ако обаче имате всички тези симптоми на бременност, то тест ще отчете.
Във вашия случай се смята закъснение след 45 ден, а не след най-краткия ви цикъл, в това няма логика. Ако най-често ви идва на 32-34 дни, то Смятайте закъснение след 34 ден.
Щом понякога ви идва на 45 дни, то на 31 ден може тепърва да е овулацията.
С нередовен цикъл трябва да имате търпение с тестовете, няма смисъл да правите толкова рано.

# 572
Девичка, аз подкрепям написаното ОТ Inferiya. Ако имаш закъснение и е станало бебе, то овулацията е била горе долу около деня, в който си чакала М. 2 последователни кръвни теста, през 48 часа, ще ти дадат отговор. Може да изчакаш още 1-2 дни и ако чертата ти се насити, след 10 дни на лекар. При всички положения цикълът ти този месец не е бил 28-30 дни, а поне 43-45 дни.... Просто за да има бременност, трябва да има овулация. Положителните тестове се виждат 9-14 дни след овулация(и разбира се активно бебеправене в дните преди и по време на овулацията). В твоя случай кръвен тест, би бил най-подходящ. Между 16 и 20 лв, във всяка лаборатория. Не е нужно да е сутрин или на гладно.

Здравейте,правя едно обновление с нов тест( с маалко по наситена черта според мене) и с записан час за доктор,какво мислите има ли някаква промяна?

# 573
Загубих бройката вече, но ще опитам за последно - направи кръвен тест.

# 574
Здравейте, почвам директно по темата:
Приемам лекарства, които не са съвместими с бременност и за това профилактично всеки месец си правя тест, та ако е станало нещо да мога да реагирам веднага и да спра лекарствата!
Тази сутрин се събудих доста рано и направих поредния на 1 ден закъснение. Изчаках около 5мин, ядосах се малко и го оставих и се върнах в леглото. В последствие видях много бледа втора чертичка, тоест аз не знам дали се е появила на 6-тата минута или на 26-тата...
Не мога да преценя добре дали е розова или сивее защото е доста бледа дори почти не се вижда, че е там. Ще повторя теста разбира се след няколко дни, но бих желала да чуя Вие какво мислите(ако виждате на снимката де)
Благодаря предварително!

# 575
Според мен е изпарителна. Много е тъничка, а и тестът вече е невалиден. При такива обстоятелства най-добре кръвни тестове.

# 576

Здравейте , на всички !
Новак съм.
5 дни закъснение на цикъл , няколко положителни теста за бременност с доста бледи чертички.
Вчера пуснах кръвен тест. Това е резултата.
Добре ли изглежда. И дали е стандартен червения цвят на буквичката “H” или хормона е завишен ?

# 577
  • Пловдив
Резултатът е положителен, но нисък за петдневно закъснение и положителни уринарни тестове. Пусни след 48 часа още един.

# 578
Здравейте, почвам директно по темата:
Приемам лекарства, които не са съвместими с бременност и за това профилактично всеки месец си правя тест, та ако е станало нещо да мога да реагирам веднага и да спра лекарствата!
Тази сутрин се събудих доста рано и направих поредния на 1 ден закъснение. Изчаках около 5мин, ядосах се малко и го оставих и се върнах в леглото. В последствие видях много бледа втора чертичка, тоест аз не знам дали се е появила на 6-тата минута или на 26-тата...
Не мога да преценя добре дали е розова или сивее защото е доста бледа дори почти не се вижда, че е там. Ще повторя теста разбира се след няколко дни, но бих желала да чуя Вие какво мислите(ако виждате на снимката де)
Благодаря предварително!

Здравей! Моят случай е друг аз съм след трансфер.
Правя тестове ( 10 на брразлични марки заради изпарители линии уж) от ден 7 след трансфера и са все с бледа втора черта. Вчера правих кръвен тест който е положителен. Днес от любопитство направих отново уринарен същата работа бледа втора черта.
За сведение ЧХГ-139.
Моят съвет е ако има втора черта колкото и слаба да е направете кръвен

# 579
Здравейте,
От 3 години правим опити за бебче. Цикълът ми е нередовен и имам СПКЯ. Този месец правихме стимулация с кломифен и една инжекция Овитрел за спукване на фоликул. След това пих Прогестан(турски). Следя си цикъла с приложение на телефона и спрямо всички менструации, които съм записвала в приложението то казва, че на 30.05 трябва да имам цикъл. Днес си направих тест и според мен си е положителен, но бях при гинеколожката (знам,че е рано, но тя ми е много близка семейна приятелка и веднага реших да отида). Та тя ми каза,че още е рано да се каже дали е положителен теста. Приказвам снимка и моля ви за мнение по въпроса.
Благодаря предварително момичета.

# 580
Здравейте,
От 3 години правим опити за бебче. Цикълът ми е нередовен и имам СПКЯ. Този месец правихме стимулация с кломифен и една инжекция Овитрел за спукване на фоликул. След това пих Прогестан(турски). Следя си цикъла с приложение на телефона и спрямо всички менструации, които съм записвала в приложението то казва, че на 30.05 трябва да имам цикъл. Днес си направих тест и според мен си е положителен, но бях при гинеколожката (знам,че е рано, но тя ми е много близка семейна приятелка и веднага реших да отида). Та тя ми каза,че още е рано да се каже дали е положителен теста. Приказвам снимка и моля ви за мнение по въпроса.

Две черти = положителен.
Лекарката вероятно е имала предвид, че още е рано да се види бременността на ехограф.

# 581
Как така е рано да се каже, като ще й избоде очите този положителен тест?
Да не би да е казала, че е рано да се види на ехографа бременност?
Иначе с нередовен цикъл не може да разчитате на приложения.

# 582
Здравейте,

Овитрел съдържа ЧХГ и може да позитивира тест, колко време е минало от него?
Дано е положителен от бебче.

# 583
Здравейте,

От овитрел минаха 18 дни.

# 584
Здравейте,

От овитрел минаха 18 дни.

Чудесно,  според мен е бебче Simple Smile ако искате да сте спокойна до прегледа, пуснете 2 кръвни теста през 48ч или след 2 седмици на лекар

Общи условия

Активация на акаунт