"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 57

• 38 562
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте с късна овулация на 18 ден от цикъла съм засечена с тест по календар трябваше да ми дойде на 20.03 тоест имам закъснение вече или това че е била късна значи ще ни дойде по късно да не се ли надявам че чудото е станало

Щом си имала късна О значи ще дойде и по - късно. Щом е засечена с тест настъпва след около 12 - 24ч и от този ден брой 14 дни горе долу,  тогава трябва да (не) дойде Simple Smile

# 136
Здравейте с късна овулация на 18 ден от цикъла съм засечена с тест по календар трябваше да ми дойде на 20.03 тоест имам закъснение вече или това че е била късна значи ще ни дойде по късно да не се ли надявам че чудото е станало

Щом си имала късна О значи ще дойде и по - късно. Щом е засечена с тест настъпва след около 12 - 24ч и от този ден брой 14 дни горе долу,  тогава трябва да (не) дойде Simple Smile

Много благодаря реално е засечена на 9.03 аз смятам от 10 днес е 13 ден и имах леко бельо розово зацапване само при избърсване като ходя до тоалетната

# 137
Здравейте! Цикълът ми закъснява с 2 дни и реших да направя тест. От както синът ми е на 9м не се пазим или по-точно правим прекъсване на полов акт, исках малка разлика, но не знаех точно колко и решихме да пробваме така. Вчера направих два теста и двата бяха по обяд и чертичките бяха много ама много бледи. Сега вече се промениха и затова не пускам снимка. Помислих, че са изпарителни, но как две през един час изпарителни? Реших днес да направя още един тест, но малкия не спа почти цялата нощ и като станах почти веднага трябваше да изляза и отново забравих да направя тест. Направих го някъде към 12 и чертата беше съвсем бледа. Не беше точно сива не беше и точно розова. На границата. Изчаках до следващото пишкане и направих още един тест. Пак бледа черта, но този път брше розова. Наистина най-бледия нюанс на розово, но розово.

Какво мислите? Бременност ли е? Толкова поредни изпарителни не ми се вижда възможно, но на 2 ден не трябва ли да е розова истинска, бледа , но розова черъичка, а не мижава?

# 138
  • На изток от Ада
Щом има черта и то розова е положителен

# 139
Благодаря! Говорих с мъжа ми, малко даже се разстроих и когато направих теста си беше розова чертичка.

# 140
Здравейте!
 Не знам дали е подходящо , но имам закъснение от цикъла 6 дни , придружено с болки в яйчниците и кръста. Не знам да ли си втълпявам , но на моменти ми се гади и съм страшно уморена.
Правих тест вчера единия беше отрицателен, другия се появи втора съвсем бледа линия.
С приятеля ми имахме незащитен акт , седем дни преди датата на цикъла ми, но взех на 48 час ескапел. Решихме , че още не е време да сме родители.
Въпроса ми е дали може да съм бременна или е действие от хапчето.

# 141
Здравейте, ще започна така: Някои от вас са чели и друг път моите публикации от известно време посещавам др. Илия Амалиев. Колко е добър не знам но бързо преглеща.
Засечена е овулацията при него на 11.03.22 се спука фоликула. Препоръча същата вечер да имаме полов контакт и два три дена след това пак. Послушахме го, някъде 10-11 дена точно не знам колко получвах лека болка в яйчника.
Понеже съм в отпуска си почивам активно и гледам да не вдигнам тежко.
Нооо от вчера съм с яка хрема първо носа ае запуши после текна после всичко почна да ме боли... и така до безкрай... трябва да ми дойде на 28.03 има още 4 дена но си мисля ако си направя тест дали нещо ще отчете МЦ е на 30 дена.
И главата ме боли една тъпа болка... искам да взема мерки за хремата, но не искам да навредя ако съм бременна... вие какво мислите?
много ви благодаря!

# 142
Ali-banani, при такива дати ЛФ излиза 17 дни. Сигурна ли сте за датата на О? По-бива да е 13.03.

# 143
Ali-banani, при такива дати ЛФ излиза 17 дни. Сигурна ли сте за датата на О? По-бива да е 13.03.
На 11.03 се спук фоликула, сигурно е защото същия бях при него и той ми каза че се е спукал.

# 144
Нещо ми е съмнително... Доктора ми е съмнителен. Значи при спукан фуликул яйцеклетката живее не повече от 24 часа. А на сперматозоидите им трябва време, за да стигнат до там. Т.е. в някои случаи секс в същия ден е късно, та какво остава и два три дена след това. И ако О е на 11.03 би трябвало МЦ да дойде около 25-26.03. Но тъй като според датата тъй или иначе са минали 13 дни, тест би трябвало да покаже.

# 145
Нещо ми е съмнително... Доктора ми е съмнителен. Значи при спукан фуликул яйцеклетката живее не повече от 24 часа. А на сперматозоидите им трябва време, за да стигнат до там. Т.е. в някои случаи секс в същия ден е късно, та какво остава и два три дена след това. И ако О е на 11.03 би трябвало МЦ да дойде около 25-26.03. Но тъй като според датата тъй или иначе са минали 13 дни, тест би трябвало да покаже.
Каза че фоликула се е спукал, а това какво точно означава 🤷🏽♀ Той не е от лекарите които обича да обеснява за съжеление.
Ще пробвам с тест  утре сутрин ако не покаже нищо задоволително ще чакам закъснение.. надявам се да ми закъснее и още повече да не ми дойде🍀

# 146
Успех! Стискам палци за плюс и дано моите сметки да са грешни 😉

# 147
Здравейте, нова съм тук.
С приятеля ми практикуваме прекъснат полов акт от известно време. Цикъла ми е супер редовен и цепи секундата на две, даже и в определен час идва, но миналият месец закъсня с един ден и имах направен тест с две черти, втората по-бледа. През февруари ми дойде на 22ри на 27ми приключи. След това трябваше да ми дойде на 21март по план, но не дойде. Имах леко розово зацапване на 11ти и 12ти март. Овулацията я дава с пик на 5ти март, не я следя. Направих си няколко теста, но са все неясни. На 23ти си направих чхг, защото ми омръзна с тези тестове, за мен няма логика да съм бременна. Чхг е <0.090.
Според вас възможно ли е да е имало късна овулация. Прилагам и снимки на календара и чхг. Никога досега не ми се е случвало, например преди годи имах два пъти в месеца цикъл еднократно, но дотам.

Кога трябва да отида на лекар според вас и как да броя ако овулацията е закъсняла?
Благодаря ви предварително.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 10:26 от Nezabravka_

# 148
Здравейте, нова съм тук.
С приятеля ми практикуваме прекъснат полов акт от известно време. Цикъла ми е супер редовен и цепи секундата на две, даже и в определен час идва, но миналият месец закъсня с един ден и имах направен тест с две черти, втората по-бледа. През февруари ми дойде на 22ри на 27ми приключи. След това трябваше да ми дойде на 21март по план, но не дойде. Имах леко розово зацапване на 11ти и 12ти март. Овулацията я дава с пик на 5ти март, не я следя. Направих си няколко теста, но са все неясни. На 23ти си направих чхг, защото ми омръзна с тези тестове, за мен няма логика да съм бременна. Чхг е <0.090.
Според вас възможно ли е да е имало късна овулация. Прилагам и снимки на календара и чхг. Никога досега не ми се е случвало, например преди годи имах два пъти в месеца цикъл еднократно, но дотам.

Кога трябва да отида на лекар според вас и как да броя ако овулацията е закъсняла?
Благодаря ви предварително.

нямам никаква идея но ми стана чудно защо реферндите са 0-1 като при мен Са 0.0-5 кръвния показва че няма бременност ама мисля че има някаква грешка или има нещо което нз

# 149
Каква грешка пък да има? На различните лаборатории може да има различни референтни стойности.
Nezabravka, най-вероятно не си бременна, на всяка жена се случва понякога отклонение в цикъла. Повтори след няколко дни теста и ако е отрицателен, отиди на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт