Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 17

• 55 349
  • 794
  •   1
Отговори
# 120
  • В полите на Пирин планина
Постой повечко, щом не се е пресушила косата.

# 121
Аз къносвам само корени, от доста време не мажа крайчетата и цвета е доста равномерен. Може би веднъж-дваж годишно я намазвам цялата.

# 122
Обещаната снимка след второто къносване със Сахара. Най-важни за мен са корените.

# 123
  • В полите на Пирин планина
Идеални са корените! Simple Smile

# 124
Супер е цвета. Колко време стоя?

# 125
  • Бургас
Обещаната снимка след второто къносване със Сахара. Най-важни за мен са корените.

Красота!

На каква основа става този цвят?

Киселото мляко никой ли не го пробва за сваляне на цвят?

# 126
Много ми се иска да видя този страхотен цвят и на слънце Simple Smile

# 127
Благодаря, момичета! И аз много си го харесвам, за пръв път получавам такъв. Постигнат е върху светла основа с много бяла коса. Това е трето къносване, преди това косата беше изрусена, на ниво 8,  предполагам, че с натрупването ще потъмнее. Първото къносване беше с Биовитал с оцветители, също става хубав цвят, естествено от оцветителите. Второто и третото със Сахара. Този път ползвах замразена, остана от предния път. Стоях три часа и половина. Ще пробвам да снимам и на слънце.

# 128
Дами, ето един тъп въпрос от мен.
Как си боядисване само корените 🙄?
То аз с тази смес едва успявам да си намажа цялата коса, защото самата консистенция ми е трудна за нанасяне.
Някакви съвети за по-лесно справяне?
+ с 2 леви ръце съм и с -4 диоптера късогледство, а няма как да се боядисвам с очила, което прави цялата задачка още по-сложна 😂.

# 129
Mila1331, имам гребен с големи зъби. С него разделям косата на пътечки през малко разстояние. Мажа първите 2-3 см, коса с четка за зъби и разделям следващият кичур коса. Ако накрая  ми остане смес размазвам по дължините. И аз съм късогледа, но при по - често боядисване, ако има пропуски се компенсират Simple Smile.

# 130
О, пишете и мен при късогледите с цайси. Мажа както мога и се надявам на хубав резултат.

# 131
  • София
Как си боядисване само корените 🙄?
Най-напред сресвам добре цялата коса. След това ползвам четка за боядисване,  на която дръжката е заострена в края. Мажа щедро с четката най-напред там където обичайно ми е пътя, като покривам около 2-3 см от дължината.  След това правя с дръжката на четката нов път, пак мажа, и така докато "обиколя" цялата глава.  Отнема време, но е най-сигурно така.
Моят диоптър е дори по-висок, та се мажа с нос почти залепен за огледалото Grinning   Голяма мацаница става, но красотата иска жертви 😂

# 132
Mila1331, имам гребен с големи зъби. С него разделям косата на пътечки през малко разстояние. Мажа първите 2-3 см, коса с четка за зъби и разделям следващият кичур коса. Ако накрая  ми остане смес размазвам по дължините. И аз съм късогледа, но при по - често боядисване, ако има пропуски се компенсират Simple Smile.
И аз късогледа колкото щете, карам малко "по усет" Grinning Резултатът е че като отида да се подстригвам, фризьорката ми чат-пат пита сама ли се къносвам. След положителен отговор тя пък казва: "Мда, личи си" Joy Иначе и аз с големичка четка, разделям на сектори, старая се там, абе половин час може и да не ми стигне за вапцането, хем не ми е някаква много буйна грива. И пак явно пропускам тук-там.
И на мен ми е странна тая работа с мазането само на корените, после нали завивам цялата коса заедно и така по сума часове... все ми се струва че не става баш така. Може би поне ако имаше кой друг да ме вапца, щеше да е по-лесно да се намажат само те.

# 133
  • Стара Загора
Аз също  с четка за боядисване и с нея разделям на пътчета косата. Но си намерих и фризьорка, която ме прави. Така , че аз и да съм пропуснала като отида при нея тя ме изравнява.

# 134
  • Бургас
И аз Nerd  Слагам си един чифт стари очила и когато стигна до ушите ги поотмествам.Използвам и аз четка за боядисване и едър гребен и с него разделям на сектори, но понеже нямам толкова много коса общо взето я разделям на две и мажа от челото до темето в корена, после прехвърлям един пласт отгоре и пак мажа докато стигна до ухо.После пак от средата до другото ухо.С ръкавици съм.След това с пръсти отпред и до върха на главата втривам и разресвам, може и с гребена.

На мен винаги ми остава, все съм направила повече и общо взето мажа малко повече от корена, ако остне мажа  опашката, най-вече горния/видимия/пласт и без това той е най-изтънен и на него най си личи като падне къната.

Като цяло гледам отпред и отгоре да е добре намазано за да не остават бели.

Преди години ползвах лещи когато се боядисвах.

Общи условия

Активация на акаунт