За всички, които искат бебе, но трябва да чакат след спонтанен аборт

• 44 980
  • 461
  •   1
Отговори
# 135
И аз се обвинявах в началото, дори и мъжа ми ми каза по деликатен начин, че смята, че аз съм виновна...
Моят мъж също подходи по подобен начин.. защото знае че само ако ме скастри ще спра.. той също беше адски притеснен и аз като плачех и треперех (това се случва като прокървих) и той видя че няма как да ме успокои и ми каза: Спри да плачеш, защото така ти ще го убиеш..
 #Cussing out
Незнам дали ми вярваш, но моментално спрях да плача.. да но това не помага.. сърцето ми не спря да прави туп туп с бясна скорост... но каква е причината е късно вече да се мисли..
Сега да гледаме напред.. и да мислим за едни здрави бебчета

# 136
 trex, явно абортът при теб е изиграл градивна роля. Не пушиш вече повече от 2 месеца  smile3501

# 137
Момичета, престанете да се самообвинявате!
За съжаление се случват такива неща ,но вие не сте виновни. Просто в първите месеци на бремеността проблемните бебта се изхвърлят от организма.Което е добре ,защото нямате представа колко е тежко да знаете ,че бебенцето ви е обречено да умре и никой не може да му помогне. повярвайте това е ад.
 От сърце ви пожелавам скоро да забременеете със здраво детенце.  bouquet

# 138
И аз много, много, много искам близнаци. Ще бъде страхотен реванш на съдбата.

А това за мъжете-не че ги оправдавам, ама и те имат нужда от някакво обяснение, само дето незнаят как да подходят. Моят например ме пита защо съм го подвела, че проблема може да е урологичен. Защото преди да прокървя си мислех, че болките са в пикучния мехур и пишках често. Сякаш има някакво значение какво съм казала. Обясних му, че най-вероятно съм го казала за да се успокоя сама. И всичко което изчетах за "кухо яйце" му го обяснявах и пак го усещам, че нещо не се е успокил и се чувства измамен.

# 139
Мъжете приемат загубата по свой начин.. на моя още му е тежко, но той е от тези скришните на които не им личи.. и не обича да изказва чувствата си.. особено тъжните.. понякога ми иде да го халосам...  #Cussing out само аз си го познавам  Sunglasses

Рони, относно това, че не пуша да.. това е единствената причина.. че искам да ставам майка.. приемам непушенето като фолиевата киселина.. правиш го докато е нужно.. после ще му мисля.. незнам как ще се чувствам..  Sick

А за близнаци и с двете ръце.. ЗА.. Отдавна си мечтая.. Rolling Eyes

# 140
Искам да ви питам някой пил ли е Ясмин?Никога не съм пила противозачатъчни и ми е много интересно дали някои неща ще се променят.Например цикъла ми обикновено е през 30 дни, сега с хапчетата ще стане ли по-кратък?Има ли значение по кое време на деня ще ги пия?Има ли значение, че съм пушачка?И накрая доволни ли сте от тези хапчета?
  bouquet

# 141
Румито, ако проработи търсачката ще видиш доста теми в здравния форум за Ясмина.
В листовката на лекарството пише, че пушенето е противопоказно при приемане на Ясмин.
Имаше разни неща при повръщане, разстройство и други изчистващи "процедури". Поискай първо листовка, за да се запознаеш с нея. 

# 142
За съжаление търсачката не работи от няколко дни.
Това означава ли, че трябва да спра цигарите?Не, че по принцип не мсиля да ги спирам де, но все пак.Листовката съм я чела, купих си ги вече, но все пак аз да си питам тези, които са ги пили Wink

# 143
Rumito, Аз съм пила много и какви ли не видове противозачатъчни.. Точно Ясмин не съм пила, но те всички са на един принцип.
1. Почваш го от първи ден на цикъла (само за първия месец) пиеш 21 дни по едно на ден в точно определен час, почиваш 7 дни в които трябва да ти дойде (на мен ми идва на 5тия ден от тия 7) и на осмия почваш новата опаковка с новите 21 хапчета. Оттук натам трябва да ти идва точно през 28 дни от първи до първи ден на цикъла. (поне при мен е така)
2. Относно цигарите -- във листовката на всички хапчета пише, че за жени над 35 години хапчетата и тютюнопушенето на повече от 15-20 цигари на ден не е препоръчително. Аз лично съм на 25 и съм пушила и по 2 кутии цигари на ден и нищо ми няма. Но въпроса е, че това не зависи само от възрастта, а и от други фактори. Риска от пушенето по време на приема е, че може да се получи тромбофлебит... или съсирване на кръвта във вените..  newsm78 Най-добре проучи този въпрос, но не съм чувала някоя да се оплаче досега.
3. Ако забравиш някое хапче повече от 36 часа (от предишния прием), т.е. 12 часа от когато е трябвало да го пиеш трябва занапред да вземеш други предпазни мерки, защото контрацепцията спира да действа. Трябва да се внимава изключително първите 7 дена от приема всеки месец, тъй като ако на 3ти ден правите секс и на 4ти го забравиш може да забременееш (или поне така съм го разбрала от листовката)
4. При повръщане - ако повърнеш до 4 часа след приема вземай други предпазни мерки... т.е. поне 4 часа трябва да задържиш хапчето в организма, за да си сигурна че действа.

Друго май не се сещам.. ако имаш въпроси кажи.. доста съм информирана относно хапчетата..  Party

# 144
Ето нещо интересно, което извадих от: http://www.yasmin.bg

За да бъде ефективно хапчето, трябва да се приема всеки ден по едно и също време. Просто изберете час, който е най–уобен за вас и стриктно го спазвайте.

Не давайте на приятелката си от вашите хапчета, ако тя е забравила своите.

Повръщането и диарията могат да намалят и дори ликвидират ефекта на хапчето. Използвайте допълнителен метод за контрацепция, докато не завършите опаковката, която използвате в момента.

Някои лекарства по лекарско предписание като антибиотици могат да повлияят действието на комбинираното хапче. Винаги предупреждавайте лекаря, който ви изписва лекарства, че приемате контрацептивни хапчета. Алтернативата е да не правите секс, докато не свършите курса на изписания антибиотик.

Ако се почувствате леко неразположена когато за пръв път започнете с хапчетата, опитайте да ги приемате преди хранене (например: закуска) или преди да си легнете вечер.

Ако пушите, започването на хапчета е добра причина да се отървете от вредният навик.Това ще е по-лесно сега, отколкото като поостареете. За пушачки над 35 години хапчетата могат да носят значителен риск.

Целия им сайт е интересен.. разгледай го пише много неща за Ясмин..
Надявам се да съм била полезна Rolling Eyes

# 145
Благодаря ви.Аз се рових из нета и четох това, което си ми дала като линк, но исках да знам от момичета, които са ги пили, как са се чувствали, имали ли са проблеми и какви и т.н.Ще си започна опаковката, когато ми дойде и ако всичко е наред ще ги пия няколко месеца, ако не ще говоря с гинеколога ми.За цигарите незнам още, ще видиме, може и да ги спра окончателно след Нова година.

# 146
Ами аз съм ЗА хапчетата, когато искаш да си сигурна, че ще се предпазиш.. всичко в тях ми харесва (косата става по-лъскава и вече нямам пърхут.. кожата на лицето ми - вече нямам пъпки.. и други козметични неща) освен едно - подувам се.. Имам чувството, че задържам вода.. но това може да не е от хапчетата.. сърбят и ме болят гърдите също.. но смятам, че тези неща започнаха откакто спрях да пуша (доста напълнях). Иначе относно цигарите не съм имала проблеми никакви..
Единственото болката в гърдите и подпухването.. това е неприатното.. но аз пия регулон.
Ясмин може да няма такъв ефект..

Ако ти понасят ги пий.. ако не ги спри и това е...

# 147
Момичета, аз пък никога през живота си не съм пила противозачатъчни. Може ли да ме "светнете" по въпроса: Само за предпазване ли ги предписват след аборт или имат и регулиращ ефект? Че съм намислила да ходя на гинеколог чак след новата година (да мине поне 1 месец след кюртажа). Но ако ще трябва да пия противозачатъчни, май трябва да се подготвя преди 1-ви редовен цикъл. На вас кога ви ги предписаха?

# 148
Успях да испия цели два блистера.
Не ми харешваше действието им да ме карат да се чувствам бременна.
Но ефектът им върху обилното кървене след раждането беше много добър. Всъщност за това се навих да ги пия.

# 149
Ясминът напоследък му направиха доста реклама. Колко бил добър,естествено. Аз лично съм пила само веднъж/друго-Диане/ и ми се отрази доста зле. Четох му листовката и всички странични ефекти ги имах. С триста зора го пих 6 месеца и с кеф го спрях. Бяха ми го изписали с цел регулиране на цикъла. Та те всичките противозачатъчни се приемат по различен начих от различните организми. Аз ходих веднъж на едно рекламно представяне на Ясмин и докато слушах едва ли не бях убедена,че наистина е иделано. Малко след това,обаче,го изписаха на зълва ми. Тя е много страстна пушачка и и бяха казали,че няма проблем,че пуши. Тя успя да изпие само 1 опаковка. Действаше и ужасно зле. На няколко пъти беше в окаяно състояние- повръщане,разстойство,гадене,абе страшно. И това само в рамките на един месец. Тя не предполагаше,че е от него,но когато и втория месец се получи същото,направи връзката и го спря. И още една позната беше много зле от него,после и изписаха друго и се оказа,че просто другото е нейното лекарство. Така че ти го пий,но ако имаш странични ефекти,иди пак на д-р да ти го смени. Просто всеки организъм реагира по различен начин,на едни е ОК,на други не.

Общи условия

Активация на акаунт