За всички, които искат бебе, но трябва да чакат след спонтанен аборт

• 44 936
  • 461
  •   1
Отговори
# 30
Днес ще ходя да видя дали е излязла епикризата. А утре съм на контролен - чудя се какво да питам доктора - дали след три месеца може да пробвам пак, какви витамини да взимам сега, че да се възстановя по бързо и сигурно ще измисля нещо друго.

Междудругото моято гинеколожка ми каза, че по време на цикъла, който сега ще ми дойде трябва пак да пия антибиотик, за да не стане някоя инфекция - вие чували ли сте такова нещо?

Лека седмица на всички  bouquet

# 31
  • Варна
какви витамини да взимам сега, че да се възстановя по бързо и сигурно ще измисля нещо друго.

Междудругото моято гинеколожка ми каза, че по време на цикъла, който сега ще ми дойде трябва пак да пия антибиотик, за да не стане някоя инфекция - вие чували ли сте такова нещо?

За възстановяване на тъканите аз пих Герикапс. А за нов антибиотик ей така не съм чувала. Знам, че винаги изписват след кюртаж, но за втори антибиотик не знам.

# 32
На мен ми назначиха антибиотик за 3-те цикъла след аборта като превантивна мярка срещу инфекции.

# 33
Да, същото ми казаха и на мен - превантивно.

# 34
  • София
Аз си записах час за четврътък и ще попитам дали трябва превантивно да се пие някакъв антибиотик.

# 35
  • София
И аз да се намешам ни в клин ни в ръкав. След кюртажа ми дадоха да пия Цитерал, даже мазохистично си пазя още опаковката  Sad Но нищо друго не са ми предспивали, а самия той беше за около седмица или 5 дни.

# 36
Сега се върнах от Шейново. Още не ми е готова епикризата. Даже се наложи да си отложа прегледа за другия вторник за да може да имам и готова епикриза, когато отида на лекар. Много се забави това чудо - казаха ми две седмици, то вече три минаха

# 37
За възстановявне на организма ми дадоха да пия Неохид, проверих в този форум и тук пише, че може да се пие дори от бременни, така че мисля да си ги взема.

# 38
Аз също чакам да мине време след спонтанния който направих.Бавно минава времето,но (въпреки,че ми е трудно) се старая да тренирам усилено newsm39,отказвам се от "лошите навици"-кафето,особенно на гладно и изобщо старая се да не го пия  NaughtyМисля позитивно и винаги когато забележа,че нещо не е наред званя на лекарката ми.Искам следващият път когато в мен започне развитието на нов живот,всичко да е наред. HugТака че да се хващаме в ръце и да се подготвяме за нова бременност.Все пак 6 месеца не са цял живот!Горе главите и успех!  love001

# 39
Сега се върнах от Шейново. Още не ми е готова епикризата. Даже се наложи да си отложа прегледа за другия вторник за да може да имам и готова епикриза, когато отида на лекар. Много се забави това чудо - казаха ми две седмици, то вече три минаха
Спокойно,ще стане готово "това чудо"  WinkТи се притесняваш за няколко дена,Какво ли щеше да кажеш ако беше тук-в Белгия?Ще ти кажа как постъпват лекарите тук.Отивам с волки в корема(тогава все още бях бременна),обяснявам им,че много силни болки имам,а съм бременна и ме е страх,а те _"Ела след 3 седмици.".След 2 дена постъпих за изчистване.Да...В такива моменти си мисля,че лекарите в Българияса по-добри.То и си е така,но нямат средства за нова апапратура и това е лошо.Иначе най-добрите лекари в света са руснаците.Аз си мисля дали следващият път да не отида да родя там.Там живеят родителите на съпруга ми.Това ще го обмислям. WinkИначе мила,не се притеснявай-ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД!  love001  love001

# 40
Zdraveite i ot men...

Az syshto imah spontanen abort v sheinovo, no na men mi ostava oshte malko chakane. Ne go mislia mnogo veche. Shtom taka e stanalo znachi taka e triabvalo. Ne se rovete mnogo za prichinata, ako doktora Vi kaje che ne e takava, koiato ochertava povtorno abortirane. Po-dobre zabravete, izpolzvaite vremeto koeto ostava da otkajete vrednite navici i opitaite pak:) Uspeh.
Az minavam 4-ti mesec veche i mislia da hodia na kontrolen kraia na meseca i dekemvri da sym pak na fronta. Dano ne me iznenadat neshto.

Sled vsichko pone sega sym podgotvena za bebche:) Pone i dvamata razbrahme che naistina go iskame.

Kuraj momicheta:)

# 41
Ей сега се върнах от Шейново. Епикризата е следната - оточни хориални въси с атрофичен трофобласт. Оточна децидуа с умерена възпалителна инфилтрация.
Това последното разбирам, че е инфекция, а първото, че плацентата не е започнала да се развива.
Някой може ли да ми каже дали е наясно с горенаписаното, аз сега ще видя и в специалната тема за епикризи.

# 42
Аз мисля, че няма нищо обезпокоително, и мойта беше нещо подобно. Но все пак се консултирай. Това за инфекцията пише умерена, значи не е фатално:)
Един съвет.. така оцелях аз.. Проучи си епикризата.. разбери ако има нещо важно и ако се окаже, че шансовете това да се повтори са малки не го мисли вече... опитай да не дълбаеш повече и да търсиш конкретната причина.. Знам че е трудно, но такъв съвет получих аз и да ти кажа е по лесно...

# 43
А, те ми викат, че не е нищо страшно. Взеха ми секрет, защото ми бил по-обилен и ми казаха в петък да мина. И аз смятам така да направя, сега ще изчакам петък за резултатите, ще взема необходимите мерки ако има да се лекува нещо и се съсредоточавам върху сватбата и подготовката за бебе след 5 месеца Simple Smile Слава богу един месец вече мина Simple Smile.
Иначе то като зацикли човек. Цял следобяд се ровя в нета и се хванах за главата от възможни причини. А то може просто да е бил лош късмет.

# 44
  • ГОре на черешата...
Това епикриза ли е, или резултат от хистологичното изследване на взетия при кюретажа материал?
Защото отговор на въпроса "Защо" /и то донякъде/ дава само хистологията.

Общи условия

Активация на акаунт