За всички, които искат бебе, но трябва да чакат след спонтанен аборт

• 44 949
  • 461
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,
искам да ви попитам - къде си правихте изследвания на хормоните, нещо поема ли се от Здравната каса и от джи пи - то ли трябва направление в този случай?
10х.

# 391
Да, здравната каса поема някои изследвания. Тях ти ги насрочва гинеколог. Аз по другата седница ще иследвам яйчниковия хормон. Това е по здравната каса и струва 2 лв.  Peace

# 392
Здравейте,
искам да ви попитам - къде си правихте изследвания на хормоните, нещо поема ли се от Здравната каса и от джи пи - то ли трябва направление в този случай?
10х.
Хормоните ги поема здравната каса. Трябва да си вземеш от джипито направление за гинеколог, после си намираш гинеколог, който работи със здравната каса и той ти дава направление за изследването. После пък трябва да си намериш лаборатория, която работи със здравната каса:) Трябва ти доста време и нерви да минеш по тоя път... Но пък спестяваш стотина лева... И да не забравиш,че направлението важи 1 месец от датата на издаване, а хормоните обикновено се пускат в първите дни на цикъла/до към 5тия/.
 Желая ти успех!

# 393
anina, колко мило ми стана, когато видях лентичката ти HugС теб пишехме заедно в началото на тази тема, когато и двете бяхме преживяли спонтанен аборт.Много се радвам за теб Grinning и ти желая леко раждане, здраво и усмихнато бебе.
Е, аз отново потърсих "старата ни тема", защото за втори път направих спонтанен Sad
Искате ме или не-аз пак съм тук сред вас и се надявам да се подкрепяме взаимно Hug

# 394
Румито, много съжалявам за теб и успех. Дано това да е последният път, в който преживяваш това. Разкажи малко повече подробности ако можем с нещо да помогнем.

Аз също съм една от първите писали в темата и сега, както се вижда в лентичката ми, се радвам на едно малко съкровище. Пожелавам на всички преживяли това един щастлив край.  Peace

# 395
Здравей, Трекс HugДа ти е живо и здраво детенцето!
Някои момичета от тази тема, с които пишехме в началото ви "следях" и знам, че много от вас са щастливи мами вече Grinning а други са в очакване на раждането.
Това, което се случи с мен е в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=270068.0
Сега гледам напред и съм отново позитивно настроена, ще пиша отвреме навреме и ще следя темичката.

# 396
Съжалявам за случилото се мила.
Аз съм на мнение, че ако наистина имаш доверие на доктора си то ходи при него и не си пълни главата със съмнения от форума. В крайна сметка посетителите тук не са доктори и немогат да знаят кое трябва и кое не. Така или иначе познавам много мами, които не са правили кюртаж и не им е станало нищо. Иди пак при твоя лекар и го помоли да те прегледа основно да види дали наистина не е останало нищо. АКо има добра апаратура това ще се види. Кюртажите в БГ ги правят просто за всеки случай да се застаховат, че ако са сбъркали с диагнозата, че нищо не е останало няма да им лежи на главата. Затова постъпи както ти, съпругът ти и лекарят ти сметнете за добре.

# 397
Румито, съжалявам. Представям си какво ти е - още повече, когато не е за първи път.  Sad Но не бива да се отказваме да преследваме мечтите си... Ще имаме своите бебета - вярвам в това. Hug Вярвай го и ти и се бори.

# 398
  • София, "Младост 3"
Руми, съжалявам за загубата ти, но ми се вижда абсурдно лекар да КРИЕ инфо от пациент....още повече в този случай, когато ако не дай бог имаш проблем - трябва да се търси, а не след като проблема се потрети я имаш сили за нов опит я не
аз не бих се предоверила на доктора ти
кажи кой е?
аз напр бях при хвален тук доктор - не особено известен но няма лошо мнение за него - Кръстев - и той не видя проблем при положение, че му намекнах че друг преди него е видял наличието на такъв
била съм и при Гунев и считам че имам основания за съмнения относно неговата компетентност в моя случай
аз съм доволна от Мазнейкова, но съм чела и за ужасни нейни грешки....
всеки може да сгреши
но е абсурдно след два аборта да НЕ СЕ ТЪРСИ ПРОБЛЕМ!!!
как може доктора ти да не ЗАБЕЛЕЖИ ИНФЕКЦИЯ??? че тя може да е предизвикала аборта....как няма да ти каже че имаш бременост.....въобще никак не ми звучи нормално всичкото това за доктор....

ти решаваш, но аз не бих била толкова спокойна и не бих имала пълно доверие
освен това бих си направила изследвания - едно е да направиш веднъж аборт, друго е и втори път...за мен не е нормално - а дори да се окаже, че няма причина - поне считам че трябва да се види има или няма причина

# 399
Ох, сигурно можете да си представите колко съм била объркана в момента на аборта.Няколко пъти съм се доверявала на този д-р и не съм имала проблем.След това съм се консултирала и с друг лекар и са ми казвали същите неща, които и "моя" лекар.Но този път определено усетих, че не трябва да му се доверя, затова и потърсих второ мнение.И сега съм объркана и не знам на кой да вярвам и какво да правя.В понеделник ще ходя при Ташков-баща.За 3 години съм ходила при 6ма гинеколога.Всеки със своето си мнение.Грешки относно бременностите ми колкото искаш.Направо не ми се разказва!Честно казано, ако момичетата тук не настояваха за кръвен тест нямаше да си направя.Щях да си мисля, че не е имало бременност и толкова.Просто, защото явно съм слаба и в момента на проблема не мога да мисля трезво, не знам какво да правя.И всеки около мен ми говори да се успокоя!Че всичко ще е наред, ако съм спокойна, но явно не безпокойството ми е причина за всичко случило се!Когато всичко мине обмислям ситуацията и разбирам какво е трябвало да се направи, но...късно.И аз се учудих как не е видял, че има инфекция!Как не каза да пуснеме изследвания, ей така за всеки случай, да сме сигурни, че всичко е наред!Имена не искам да цитирам.И изследвания ще си пусна и инфекцията ще лекуваме, обаче не знам в коя клиника и лаборатория да отида, в ръцете на кой да поверя здравето си...изобщо ми е каша в момента всичко.Не знам.Всеки ми говори различни неща и се обърквам все повече.

# 400
Здравейте.
Моят аборт няма да е спонтанен, но ембриончето вече не се развива и утре ще го махат. Много ми е мъчно. smile3518
Седем години се въртяхме в омагьосан кръг, правихме ин-витро /парите.../ Толкова се радвахмя и се надявахме всичко най-после да тръгне както трябва. Сега... ще събираме пак пари и сили...дано до догодина да успеем да се справим.

# 401
 Cry незная какво да ти кажа в такъв момент,мога само да те гушна и да поплачем заедно

# 402
Здравейте, момичета!Аз миналата седмица бях при Ташков, прегледа ме и каза, че матката се е свила, образува лигавица и всичко е наред.Взе ми секрет за изследване, заради инфекцията, но каза че според него не е нещо страшно, най-вероятно нещо банално(така се изрази) и не сериозно.Следобяд ще му звънна за резултатите.
Относно абортите ми каза да не подновяваме опитите, докато не разберем каква е причината.След втория ми цикъл да отида да ми пусне изследвания-генетични и хормони.Радвам се, че най-накрая някой ме взе насериозно! Hug

Легео, съжалявам миличка Cry, но не губи надежда!С теб съм! Hug

# 403
Сега... ще събираме пак пари и сили...дано до догодина да успеем да се справим.
Дано!  Praynig Ще се помоля за теб! Не мога да си представя какво ви е коствало всичко, а сега да загубите така мечтаното бебе. Искрено съжалявам! Надявам се догодина да пишеш тук вече като мама или като очакващата такава.  Praynig

Румито, права си - изключително важно е да попаднеш на съвестен лекар, който взима присърце съдбата и проблемите ти. Изчакай резултатите от изследванията и след това - отново на фронта.  Peace

# 404
Честита първа пролет, момичета!
Нека да е слънчева и пълна с радост.
Нека всички, които чакат щъркела да го видят ,че се задава в най-скоро време. stork-boy stork-girl stork-boy stork-girl stork-boy stork-girl
  Благодаря ви за подкрепата и съчуствието и ви прегръщам силно Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт