СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 44 706
  • 770
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И аз съм за най-евтиното. Купувам само втора употреба аз. За близначките нямах и пари. Бяха в едно обикновено легло -детско де, после добавих още едно, пак обикновено от детето на моя приятелка. Сега смятам да има само и единствено кошара, малко ни е мястото и искам нещо, което да се мести из стаите, а и да взимаме за из път, а не да купуваме и това. Макар с другите да сменихме около 6 кошари, защото го трошаха като за световно.
Никога не сме имали и повивал им- сменях ги На леглото. Голяма грешка, че поисках да ни подарят вана. Ползвана веднъж. Първо ги миех на ръка на мивката, а после в един леген. Въобще аз ненавиждам всякакви излишества, които заемат място. Даже сега обмислям вариант да не използвам количка като мине там 6 мес. Но естествено това са мои мечти и още ми е твърде притеснено, че нещо може да се случи и не си позволявам да го мисля. Предполагам ще започнем към 7 -8 мес.

# 181
Момичета, мислите ли да си правите фетална ехокардиография. Аз се записах при д-р Румен Маринов в Марковс към 16 гс, ако всичко е наред живот и здраве. Наплаших се много от позната от моя град, която роди и бебенцето не се пребори поради дефект на сърцето, който е могло да бъде хванат още в 4-5 месец.

# 182
Момичета, мислите ли да си правите фетална ехокардиография. Аз се записах при д-р Румен Маринов в Марковс към 16 гс, ако всичко е наред живот и здраве. Наплаших се много от позната от моя град, която роди и бебенцето не се пребори поради дефект на сърцето, който е могло да бъде хванат още в 4-5 месец.

С каката не съм ходила, но към 6в се установи проблем, който ни изпраши страшно много. За щастие всичко се оправи, сега ще отида задължително! Не се при прави на по-късен етап?

# 183
В сайта на Надежда видях, че са посочили период за ранна от 16 гс., но оптимума е 20-22 гс.

# 184
Днес дадох кръв за пренаталния тест. До 7 дена ще знам дали ще оставам в темата или не. Пуснах най-пълния пакет на Вижън. Не, че знам за какво изобщо става въпрос, ама поне да нямам много съмнения и притеснения.
Изпадам в някакви гадни състояния. Ту го искам, ту не го искам бебето. Такива дилеми с предните си две деца нямах. Днес си поплаках в колата. Ку-ку. Винаги съм искала едно дете. После си казах, че и две е ОК. Но три… и то поредни майчински почти. Страх ме е, че ще откача. Никога не съм си се представяла като жена, която стои в къщи да гледа деца, а то натам отива. И това ме депресира. И с тези хормони…
Относно кардиолога… с втората ми бременност АГ се усъмни на ехото нещо за едната камера на сърцето на малкия и ме изпрати тя самата на кардиолог. То във Варна един такъв има, чието име се спряга за по-читаво. Оказа се, че няма проблем и всичко е ОК. Не мисля да ходя, освен, ако не е необходимо.
А пък за пазаренето… с първото исках да имам всичко и така го посрещнах. Така си растеше. До преди година не знаеше какво означава “не може” или “няма да ти купя”. Тя просто като видеше нещо и казваше “трябва да купим”. Или в магазина просто си слагаше в количката каквото иска. 5, 6 години по-късно това започна да ми излиза през носа. С второто дете … до последно си пазарях за себе си…  стерилизирах 1 месец, камера ползвах 2, 3… стол за хранене - опънах го, поседя малко във всекидневната и го махнах… С третото, живот и здраве, май нищо 😀

# 185
На 07.03 бях на БХС - всичко беше супер.
Днеска отивам при АГ на рутинен преглед и тя ми казва, че пулса на бебето бил нисък и точно след няколко секунди пак го измери и беше 180 удара.
Сега пак ме изпрати на скрининг - дано всичко е наред 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Чудя се тя ли нещо не го хвана пулса като хората…

# 186
На 07.03 бях на БХС - всичко беше супер.
Днеска отивам при АГ на рутинен преглед и тя ми казва, че пулса на бебето бил нисък и точно след няколко секунди пак го измери и беше 180 удара.
Сега пак ме изпрати на скрининг - дано всичко е наред 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Чудя се тя ли нещо не го хвана пулса като хората…
Изобщо не бих се учудила. Най-вероятно всичко е наред. Може би просто иска да се презастрахова.

# 187
  • София
Аз помня, че преди 8 г. този преглед беше задължителен. Моите не са имали проблем, но си ме изпратиха на такъв. Сега пак бих си го направила, защото смятам,че е важен. Тогава го правих във Фемина. Сега сигурно в Надежда, че ми е писнало да се балтая между лекари.

Femme, разбирам как се чувстваш. Аз с близначките бях много зле, не мислех, че ще се справя- сама съм с тях от раждането, първите месеци бях сигурна, че ще откача и умра от безсъние, следващите 2 г разбрах,че трудно се умира, мамка му, само се гърчиш. Нямам един хубав спомен. Един. Много ми е мъчно за това. И до днес ми е трудно, но поне са самостоятелни. Тогава се наложи много бързо да се върна на работа, защото нямах пари. Майка ми помагаше, иначе не знам как щях да избутам, защото първите 4 г. бяха нон стоп болни. След всичко това и аз си мислех, че е лудост да раждам още, сега ту имам моменти на паника, ту си казвам- щом минах през онова, и през това ще мина. Добре е, че растат, ядовете стават по-големи, но все повече си им ги прехвърлят на тях- изцапала се-да се преоблича, гладна е- да си прави нещо за ядене, има проблем с уроците- да си пита госпожите. Аз съм много крайна в тези работи. Ще се справиш- кофти е дългото майчинство, но 1 г ще мине и после ще се върнеш в средата на нормални възрастни хора.

# 188
Да се оплача и аз. Излязоха ми едни изследвания, още чакам ft3. Понеже си гледам един сайт за референтни стойности при бременни по триместър и сега се филмирах, че б12 е много над нормата за бременни жени в първи триместър. И като се зачетох се стресирах много. Пише, че високият витамин б 12 при бременни се свързва с 16 пъти по-голяма опасност от аутизъм при бебето. При предната бременност ми беше много по-нисък. Май-беше към 300. И разбира се, витамин д ми е нисък, ама той винаги е бил така, макар че пия добавка. Това са референтните стойности:

http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Vitamin%20B12.htm

Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
fT4       0.890       ng/dl    0.700 - 1.480   
TSH       0.792       uIU/ml    0.350 - 4.940   
fT3               pg/ml       
Метаболити, Витамини
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Витамин В12       652       pg/ml    187-883; латентен дефицит <300   
Витамин Д 3   L    16.90       ng/ml    10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране

# 189
Аз също съм имала такива мисли, въпреки че и двата пъти забременях чрез инсеминации. Тежка първа бременост.Инжекции, прегледи, хормони подложих се пак. В началото изкървих много, както съм писала. Един куп хапчета, по 4бр мускулно инжекции на ден, болничен престой, над месец продължи всичко. В моментите, в които кървях много, накрая си казах не мога повече, писна ми, ако ще се приключва да е сега.2 месеца изолация вкъщи, лежане от спалнята в хола, просто изобщо не мога да се зарадвам на състоянието си, имайки предвид и опита с предната бременост. За мен това е най-гадният период. Ако може да мине като миг, ще ми е най-добре.

# 190
  • София
Днес дадох кръв за пренаталния тест. До 7 дена ще знам дали ще оставам в темата или не. Пуснах най-пълния пакет на Вижън. Не, че знам за какво изобщо става въпрос, ама поне да нямам много съмнения и притеснения.
Изпадам в някакви гадни състояния.
И с тези хормони…

Много добре те разбирам, в момента се чувствам почти по същия начин, все едно аз съм го писала - довечера съм при Доки за да говорим къде ще ме праща (то е ясно къде) и ме тресе неистов страх какво ще излезе (и чакането ще е доста дълго очевидно, защото тепърва ще записвам час) ..Но и аз много искам да остана в Групата , защото ако сега всичко приключи едва ли ще се навием да опитаме пак (то и нямам време)😥

# 191
Галапагос, не знам дали има нещо общо или не, ама аз като правих инвитрото в Турция, от мен искаха само да приемам от най-големите дози Б12 - по време на стимулациите, до забременяване и няколко месеца след него го продължих. Нищо друго не ми изписваха - добавки, витамини, нищо, само Б12. И не знам да са ми го тествали. Искаха ми само изследване за витамин Д.

# 192
Здравейте.
Казвам се Евелина бременна с първо бебче в 6-7г.с, последният цикъл ми беше на 16 Декември, което значи че по календарни изчисления трябваше да съм в 12г.с , нямах цикъл януари месец, но бебчето се е получило по-късно , някъде средата на Януари(може би).Ходих на гинеколог вчера, всичко е наред, но ми изписаха хапчета да пия(отделно пия фолиева киселина и витамин Д) , от днес почвам да ги пия , но все пак се притеснявам, каза ми, че са сега е добре оформено сакче, надявам се всичко да е наред.
Притеснява ме факта , че разговарях с втора гинеколожка , която ми каза, че има 6 седмици разминаване от последния цикъл и в седмицата в която съм сега, от вчета вечерта не спирам да го мисля дали има някаква опсност за бебчето.. Следващият преглед ми е на 24.02 , тогава живот и здраве ще чуем тонове.(сага на 8ми март бях на преглед и не ми пуска тонове, каза че след 2 седмици)

# 193
Странно..
Моят цикъл беше последно на 15.12 и сега съм 12 седмица.
Редовен ли ти е попринцип?
Здравейте.
Казвам се Евелина бременна с първо бебче в 6-7г.с, последният цикъл ми беше на 16 Декември, което значи че по календарни изчисления трябваше да съм в 12г.с , нямах цикъл януари месец, но бебчето се е получило по-късно , някъде средата на Януари(може би).Ходих на гинеколог вчера, всичко е наред, но ми изписаха хапчета да пия(отделно пия фолиева киселина и витамин Д) , от днес почвам да ги пия , но все пак се притеснявам, каза ми, че са сега е добре оформено сакче, надявам се всичко да е наред.
Притеснява ме факта , че разговарях с втора гинеколожка , която ми каза, че има 6 седмици разминаване от последния цикъл и в седмицата в която съм сега, от вчета вечерта не спирам да го мисля дали има някаква опсност за бебчето.. Следващият преглед ми е на 24.02 , тогава живот и здраве ще чуем тонове.(сага на 8ми март бях на преглед и не ми пуска тонове, каза че след 2 седмици)

# 194
Мисля, че ти писа и в Темата за Август и там също ти казаха - забременяла си доста по-късно отколкото си мислиш ти. Както и лекаря ти е казал или си с нередовен цикъл, или има нещо друго, което ние няма как да знаем. По-скоро се включи в темата за октомврийки (ако има такава) и свери часовника с тях. Тук сме вече доста по-напред и освен да се шашнеш с друго не мисля, че можем да помогнем.
Успех!

Здравейте.

Общи условия

Активация на акаунт