Любители на котки - Тема 171

• 32 620
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • София
cardhu, много сладък тоз абисинец.
С това име няма лесно да се даде на кучето Simple Smile Пиши как е минало запознанството.

Снощи Аш дойде да ме мачка и ми легна в краката. Мушнах го под одеялото и той не се противи. Но понеже се чувства длъжен да показва обич с облизване... ме събуди два пъти Joy

Купих нова завеса за банята, евтина, найлон... изпонадупчиха я още преди да я закача напълно. Дъщеря ми не ми дава да я сменя, хубава била. Сигурно ще я сменя като направят големи дупки... да скачат директно през нея.
Естествено Аш беше инициатора на дупченето.

Тя и едната от текстилните пострада, но поне дупки няма, само изтеглени нишки.

# 151
Това със завесата на AnMary ми напомни за моите чаршафи. Понеже старите бяха стабилно надупчени от господина, си купих нови. След като ги сложих, издържаха три дни и вече са разпрани. Икеиските явно са по-здрави, защото тях не е успял да ги разкраси Grinning
Ей го на Блеки, почива си, след като трополи цяла сутрин с паниците. Новата му играчка е каната за вода, където ходи да хлопа Grinning

Cardu, голям красавец си имаш Heart
Рози и Бодли, много е пораснал Див Heart Eyes
Липсват ми снимки на Мая и на Бени и Ади Simple Smile

# 152
  • Бургас
Щом им харесва да я дерат,в близките дни ще я довършат.
Ходя с ужасна чанта,купих нова,за 22 лв и имам прибрани две малко по-скъпи,засега ще се уча с евтината да я държа в предверието,където гадината не е свикнал да дере.
Буквално за секунди става белята,малко да забравя чантата и е отгоре ѝ и я мачка в захлас с нокти.
Аз по стар навик винаги внасям в моята стая чантата,най-малкото за да извадя телефона.Свикнала съм да ми е на лесно,но Харко ще ме превъзпитава(вместо аз него).
Та така.
2:0 засега за Харко,съсипани дамска чанта и козметично несесерче.
За малко и протмонето на сина да съсипе,но го видях навреме.

# 153
А моите не дерат.Сакура само,явно е от месещите,направи няколко дупки по чаршафа,докато я галех.Иначе,ползват драскалките Финчето дереше така Още има следи по завесите от него.
Ще купувам трева,заради Сакура.изяде листата на розите и камелията.Можеше ли да сложа жито?
Ред.Усетих се,че дпбитъка ми го няма от доста време и е тихо и спокойно...

Приготвени са да ги взимат на повод следобяд.Сакура също посвикна да бъде водена.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 14:46 от red soul

# 154
Мини, следя ви Blush
Ето ти единия плюшко

И другия досадник

Позакръглили са се маймуните, 5,400 ги мерих. От вчера са на sam's field, знам че анмари май я хвали? На добра цена излезе с отстъпка от петмол.

# 155
  • София
Можеше ли да сложа жито?
Не съм проверявала коя "трева" е подходяща. Бях купила семена от зомагазин. Френски. Ще проверя дали имат някакъв етикет.
Цитат
Каква трева харесват котките?

Сред любимите са овесът, пшеницата, просото и ръжта. Те са достатъчно непретенциозни за поддържане и могат да растат на перваза на прозореца целогодишно.
Няма етикет моята трева, но мисля че беше тази - https://myzoobg.com/magazin/kotki/hrani-kotki/lakomstva-delikate … -za-kotki-250-gr/

Моите диванета не драскат нарочно завесата. Гонят се в банята. Единият застава на ръба на ваната, а другият скача и го бута.
Ще върна текстилната.

Аз от Харо имах дупки по пижамите и чаршафите. И двете бяха калпави материи. Само малко да ме помачка и дупката е готова.

От вчера са на sam's field, знам че анмари май я хвали?
Аш я харесва. И на мен ще ми поръчат, но като сменят помещението на зоомагазина (в процес на преместване са). И Н§Д трябва да поръчвам.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 14:40 от AnMary

# 156
  • Пловдив
Здравейте, включвам се при вас заради ето тази калпазанка Калпазанкова:
Скрит текст:

От два-три дни се сблъскваме с проблема скубеща се козинка. Предполагам, че е свързано със очакващото се затопляне на времето. Заредихме се с четки за ресане на коте.
Приблизително колко време продължава този период? Благодаря!

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 10:57 от marzeliva

# 157
И Блеки не драска умишлено. Той си играе в леглото, мъчейки се да ме събуди. Или не искайки да заспивам, за да си играем. Скача, бяга и забива нокти, наостря уши. Но явно от Икеа чаршафите са добри, щом те ме са мръднали.

Ау, Норче, много са яки. Нагушкай ги от мен Heart Eyes

ПС, забравих. Блеки вече е 3.700 кг. Купих му нагръдник. Голяма борба е с него. Слагах му го два-три пъти, за по 3-4 мин.

# 158
  • София
Приблизително колко време продължава този период? Благодаря!
Месец може би.
Старият ми котарак ръсеше косми целогодишно като процесът се засилваше преди пролетта и намаляваше есента.
В момента двата бенгала сменят козина, но пада по малко.

# 159
Мини, Див расте и бърза да догони Блеки. Sparkling Heart
 Cardhu, много сладък е Ушко..С тези шръкнали уши и ококорени очи.. любопитко сладък .
Чарашафите са любимо място, но когато съм ги сложила на сушилника. Крие се, носи си играчките и играе между тях:) Още не е дошъл ред на сушилнята да я ремонтирам за радост на Див:)
Кухненският диван, точно определено място от него, обаче е съсипано. Любима драскалка стана и аз се предадох.
Или ще претапицирам след време, или ще сменям с нов.
Когато взех в къщи Див, първите три обезпаразитявания бяха през две седмици, след това на месец. Вет каза, че е добре постоянно да го правим през 30-40 дни - вътрешно и външно.
За коте, което не излиза на вън, правите ли го толкова често?

# 160
Вътрешно обезпаразитяване правя на месец, защото съжителства с куче(пазя от него) и дете (пазя него). Външно не обезпаразитявам котето - внимавам с кучето - там се презастраховам с капки и нашийник (много устойчиви са станали кърлежите).

# 161
За мене е безумно домашна котка да се обезпаразитява всеки месец. Явно ветровете са станали търговци. Аз давам на Мъри празимек 1-2 пъти годишно и никога не е имало проблеми. Но това важи, когато обувките се събуват при влизане в апартамент/къща и се поддържа хигиена на входното помещение. Защото с обувките могат да се вкарат яйца на паразити.
Но аз не бих съсипва Ла черния дроб на котката си с ежемесечно обезаразитяване.
Дори на предишната котка, която лятото скиташе по село, давах хапчета на 3 месеца.

# 162
  • Бургас
Хайде малко да раздвижим настрани леко 😜😋😁

# 163
И нашите чаршафи са потресаващи. За момента използвам едни евтини комплекти. Той понякога си точи ноктите и отстрани на матрака - като е спал при нас и стане се опъва и протяга на него.
Аз ще го водя за обезпаразитяване на 3-4 месеца, всеки месец ми се струва много. Нашият шкаф за обувки е открит и той обича да лежи там понякога и сме му сложил одеялце на едното рафтче и там стои. И въпреки това не мога след всяко излизане да мия подметки, почиствам само пода.
На нас до сега не са ни взимали пари за хапче, скоро наближава времето и ще видя как ще е. Ще обсъдим и кастрацията. Аз съм доста объркана какво да изберем - на 8 месеца ли, на 1 годинка ли.
Да ви попитам - мога ли по някакъв начин да установя дали мяукането е свързано с някакъв здравословен дискомфорт? Просто се притеснявам за него, а мъжо каза че ако го заведа на вет ще ме помислят за луда. Grinning Може и да съм!

# 164
Simple Smile Спагетчо:)
Между другото, той обича.. Най-голям апетит е проявявал към спагети и картофите от мусаката.
Винаги му давам да опитва, това което ядем..То как да не му дам, когато застане и ме гледа с един очакващ поглед.Simple Smile

Див все по-често ме изненадва с различен тон на мяукане и звуци..
Когато му е дискомфортно обаче, мяукането е едно и го познавам - затворена врата най-често или когато се почувства сам и ни търси:)

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 18:32 от Рози и Бодли

Общи условия

Активация на акаунт