Любители на котки - Тема 171

• 32 615
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Мислим да сложим закритата тоалетна под масата в хола, а насреща е телевизора....
Не знам на котката дали ще ѝ е комфортно, но предполагам, че на вас ще ви понамирисва. Joy

И ние сме със същия проблем. Решили сме да слагаме котешка вратичка на вратата и да минават когато си поискат.

ММ говори високо  и веднъж така беше го стреснал докато си върши работите, че скочи и започна да бяга с акото на дупето. Joy
hahaha hahaha hahaha

Добре дошъл на красавеца Сина! Heart  Бързо да се спогоди с батко си Кардю и да му покаже кой командва. Wink

# 136
Е нали съвременните настилки на котешки тоалетни като се чистят редовно не миришели.Не е ли така?

# 137
  • Пловдив
Здравейте,
извинявайте, че нахълтвам в темата ви. Синът и приятелката му осиновиха коте почти на 2 м - мъжко. Котето е гледано на двор, до сега е било с майка си.
Заведоха го на ветеринар, обезпаразитили са го външно и вътрешно. Казали са след 1 седмица ваксина.
Имам мъжка котка, но го взехме по-голям, толкова малко коте не сме гледали.
Какво можете да ми дадете като съвет за гледане на малко коте?
Как да сме сигурни, че след 1 обезпаразитяване котето няма да има паразити? Дали да направят проверка като занесат "проба - ако" за изследване? Евентуално кога?
Храна - консерва/пауч или гранула? Ветът е казал хранене 3 пъти на ден.
Къпане кога?
Рибено масло, други добавки към храната?
Приемаме напътствия.
Благодаря!

# 138
Да се запишем в новата тема..Таня, благодаря!
Първо да кажа за Дундичка, че за нея писах в старата. Добре е! Здрава, щастлива и волна!
Див си е див:) Расте и възмъжава, но още е бебе. Не реагира на котешки вопли и кучешко лаене, но скоро една баба разхождаше внучето пoд прозорците ни. Веднага реагира на тона и "Не, ще паднеш! Не, не там! "  Защо ли;)

# 139
  • София
Е нали съвременните настилки на котешки тоалетни като се чистят редовно не миришели.Не е ли така?
Според мен винаги има някаква миризма. Дори чистият бентонит ми мирише. А по едно време купувах соева с аромат на праскова. Спрях я. Направо ми се гадеше като усетя аромата. Опитах и соевата с активен въглен, защото уж била без аромат. Пак миришеше. Става въпрос за чиста постелка. А започне ли да се използва, много скоро започва да понамирисва. Все пак топките не могат да се почистват идеално. Винаги остават дребни частици. И пластмасата в един момент се пропива с миризма. Търкам я с препарати през седмица, но тоалетната, купена през декември вече се е вмирисала. Със сигурност при едно коте, особено ако е малко, ще мирише по-малко отколкото при 5 (както е при мен), но ако някой твърди, че е съвсем без "аромат", по-скоро има проблем с обонянието. Wink

иланг - иланг, котето е много малко и проблемът с паразитите може да не се разреши веднага. Заради възрастта им дават доста щадящи препарати (пастички), които често не се справят. Щом е дворно, почти сигурно има глисти. Те не се трепят с един прием. Умират само възрастните паразити, но яйцата остават. Трябва след 7-10 дни да се даде пак. Понякога се налага и трети прием. За тениите е същото, но те са с по-дълъг инкубационен период. Мисля, че беше месец. А при малко коте е опасно да не се предозира. Най-добре ветеринарят да се погрижи, но ако твърди, че с един прием се е изчистило всичко, не му вярвайте! Simple Smile Все пак ако майката е обезпаразитявана редовно, а малкото е било само на кърма, може и да няма паразити.

Браво на Дундичка!

# 140
Иланг-иланг, нашето коте дойде на същата възраст от улицата. Държах да изследват кръв за токсоплазмоза, защото беше ясно, че ще живее и в нашите легла. Бях прочела, че е добре да се сменят сухите храни и купих от различни видове, които смесих. После четох другаде, че е добре когато котето свикне с един вкус, да се остави само с него. Гледам да давам по 1 пауч на ден.  Редувам паучовете - говеждо, риба, пиле, пате..., като най-рядко давам риба заради замърсеността на океаните и натрупване на пластмаси и фосфор. Купих онлайн някаква добавка - витамини и минерали за бебета котета и давам по едно хапче дневно. За свое удобство прехвърлих в шишенце (с кликващо капаче) и не мога да посоча име на добавката, но във всяка вет. аптека биха препоръчали нещо комбинирано. Давам и от пликчетата от ДМ с трева. Ветеринарят даде съвет, че до година и 2-3 месеца храната трябва да е бебешка. Нашето е момиченце и на 5-ия м. го кастрирахме. Мина много леко и сега, въпреки пролетта, котето е спокойно. Не сме я къпали - обтрих я със сух шампоан, но видимо не й хареса. После тя се научи да се самопочиства и не е било нужно да я къпем. Всеки месец давам вътрешно противопаразитно лекарство - дозирано според теглото. Сега е вече 8-ми месец.

# 141
Точно днес разкарах прехвалените "мандарина с ванилия" и си сложих силикона.
Пробвах три вида,но явно за автомантичната тоалетна е само силикона.Той пък ме души,докато се занимавам с него.Явно ще е така.
Абисинското попълнение е разкош!!

# 142
Иланг иланг, моето коте го взех на около два месеца. Беше силно опаразитен с глисти и тении. Коремчето му беше издуто от тях. Ветеринарят ми каза, че трябва да пие три хапчета, всяко през две седмици, за да се изчисти. В началото преяждаше. Един ден като се прибрах от работа, беше върнал на леглото. Та докато почиствах, видях гадовете как се гърчат. Но моят не беше само на кърма, а и майка му никога не е обезпаразитявана, та си очаквах, че ще трябва да го чистя.

# 143
  • Бургас
Харко напълно си оправда прякора"бялата гад".
Търкаляше една капачка от дезодорант по пода доста време,докато се усетя,я домъкна и ми я пусна в кафето.Ей,за втори път си варя кафе,пак се опитва да го прецака(първия път цопна вътре лапа)...
По въпроса с тоалетната:
За съжаление легена,който се ползва за тоалетна,също се вмирисва,пластмасата поема миризми.
Ако се купи нов,котето ще го ползва ли?
Или ще си търси стария?
И ако не намеря същия(нашият е от домашни потреби),дали ще се сърди?
Като го знам колко е капризен...

# 144
  • Пловдив
Благодаря сърдечно за съветите, предадох ги на собствениците.

# 145
# 146
Ужас! Как може да има такива изверги! Тази патка как ли ще се чувства, ако решат от нейната кожа да направят нещо скъпо?
Никога няма да забравя, когато през 80-те изловиха уличните котки в София и ги обърнаха на кожени палта😭.
Освен нещастните загинали животинки имаше и друг проблем - центърът на София се напълни с мишки по жилищата и на високите етажи!
Като капак на всичко се оказа, че котешките кажи не стават за палта! Моя позната, с малко мозък в главата, се беше уредила с такова чудо за много пари, и плачеше, че за няма година то е оплешивяло...
По дяволите, при всички съвременни тъкани, не мога да възприема как някой може да се облече с нещо не само безбожно скъпо, но и тежко, което при това не става за пране и елементарно хигиенизиране!

# 147
  • Бургас
Круела Девил е успяла да изпълни злия си план и да си направи палто от кожи...
Честно казано нося кожени обувки,но палто от кожи на одрани животни не искам и да погледна.
Ям месо,така че вероятно и аз отнемам живот,но пък палтата са нещо прекалено.

# 148
Иланг-иланг, ние имаме коте от ноември. Прибран е от улицата на 3 месеца. При първият преглед при ветеринар му направиха тестове за котекши Ковид, котешка левкимия, паразити Giardia. Обезпаразитиха го външно със спрей, вътрешно с хапче. Началото на Декември му поставиха първата ваксина - 5 валентна по препоръка на вет. Краят на декември месец обаче се оказа, че има много паразити - кръгли червеи. Като симптоми - започна с често кашляне (което ние отдавахме на това, че много се мие и купихме малцова паста). След това за една вечер след кашлица имаше два пъти повръщане на течност и след изхождане имаше паразит. Дадоха му хапче и специална храна за раздразнено коремче. Хапчето се дава след 12-14 дни отново и ако след изхождане пак има след същия период пак. Ще разберете, когато изпражненията са чисти. Добре е да ви обясни вет след хапче какво да гледате за да ги различите ако има какви са и да се знае след това какво хапче да се даде. Просто тръгне ли да се изхожда заставате до него и като е готов го местите за да огледате преди да го зарови. Има ли трябва добра хигиена и на WC за да не се заразява от там. Чист ужас беше. Обезпаразитяването вътрешно според нашия вет след това се случва на всеки 4-5 месеца. Реваксинация 1 месец след първата и после е годишна.
Ние сме го къпали 2 пъти - след прибиране от улицата и след едно влизане зад и под хладилник. Сега ако се навира някъде го обтриваме с мокра хавлиена кърпа.
Храненето - в момента нашия начин е - 1/2 пауч от 100 гр вечерта, а през останалото време има постоянен достъп до гранули. Той си хапва когато прецени. Според храната, която изберете (задължително за коте до 12 месеца) ще видите количеството гранули, които са за деня (50 гр, 70 гр). Ние използваме и двата вида храна, защото гранулките спомагат за почистването на зъбките (не си представям да го мъча да му ги мия за да няма загниване на храна). Също вместо пауч му варя пилешки бутчета. Щом е мъжко е важно да пие водичка за да съм сигурна, че приема достатъчно му добавям и в пауча. Понякога през ден получава и наградка - има различни лакомства от които да изберете.
С опит ще се научите какво обича.
Добавки даваме малцова паста за да не повръща косми, и паста с мултивитамини.
Това е моят опит, дано да съм била полезна.

# 149
Pandorina, как върви с новия сифон? Нямам търпение да се похвалиш. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт