Любители на котки - Тема 171

• 32 613
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
При разгонване женските ли вият? Моята изобщо не изкара звук.Търкаляше се по земята,повдигаше си дупето и повече си ближеше дупето, а и беше събрала всички котки около нея 😁Само това беше, за разлика от нейното гадже той много виеше два дни.
Изкарала си късмет с женската. Simple Smile

# 106
  • Бургас
Когато сутринта размажете с лапа миризливо(сещате се) и отказвате да ви мият с мокра кърпа лапите,се качвате на гардероба.
Мама откача,ама е забавно:

# 107
  • Варна
Уф, нашата Лори нали се разгони навръх Нова Година, е тогава ми се отщя живота, толкова гласовита се оказа ( на мен прилича), че не си е работа, дори излизаше специално в коридора, да оглася целият вход. Бях се отчаяла, близо седмица и половина продължи, видя ми се година, но изчаквахме да отмине, за да я заведа на кастрация. Господ се смили над нас (или тя) , но през нощта спеше, виенето се проявяваше рано сутрин и късно вечер. Аз от Енджи бях запомнила само виренето на дупето, ама това чудо Лори ужас беше, пупу.

# 108
  • Бургас
А еднократно не може ли да се сложат хормони?За да спре котето да се тревожи толкова...
Моя колежка сподели,че кученцето се е наложило да кастрират,женско, много кофти се е разгонвало и то.

# 109
Уф, нашата Лори нали се разгони навръх Нова Година, е тогава ми се отщя живота, толкова гласовита се оказа ( на мен прилича), че не си е работа, дори излизаше специално в коридора, да оглася целият вход. Бях се отчаяла, близо седмица и половина продължи, видя ми се година, но изчаквахме да отмине, за да я заведа на кастрация. Господ се смили над нас (или тя) , но през нощта спеше, виенето се проявяваше рано сутрин и късно вечер. Аз от Енджи бях запомнила само виренето на дупето, ама това чудо Лори ужас беше, пупу.

Уф.. свят широк, котки разни ... Но така басово мяукаше моя котарак ... че ни чуваха 2 етажа по- нагоре..и надолу .

# 110
  • София
Оникс днес е бил на гости. Не е изяден от момата. Малко време са имали и не са се "опознали".
Но е показал всичко, на което е способен - качил се е на вратата. Пробвал е и хладилника, но са го спрели.

Цар

# 111
  • Бургас
Ох,не мога,направо...
Joy
Може момата да го оцени по достойнство,може да хареса уменията му на катерач.
Ей,да покажете малките котачета!

# 112
  • София
Мария, не си разбрала. Гостито не е за малки котачета. Приятелска визита е. Simple Smile

Направо се учудвам до каква степен не му пука, щом на чуждо място е показал магариите си вместо да се скрие някъде. hahaha hahaha hahaha

# 113
Оникс е много красив!
Моите дребни са по-скоро кротки вече.Зак дори и отстъпва леглото си,а тя нахално продължава да използва неговото.Днес го близа,когато се срещат вече се душат.Доволна съм.Цяла нощ гонят играчки в коридора.И въпреки всичко това,след цялото спокойстие се случва да врешят.Абсолютни деца!

Редактирам.Този клип ми припомни как аз в началото изтупах Сакура от мен една сутрин.Не я усещам,тя е като перце,а аз ставам с енергично отваряне на завивката сутрин.Милата намери се на пода сънена.
https://www.instagram.com/reel/CaJxciUgzO_/?utm_medium=copy_link

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 20:49 от red soul

# 114
  • София
Сладури.

Щом го е близала веднъж ще го ближе и още.

Ще излъжа на кой ден Аш започна да облизва Оникс... и не е спрял. А за врещенето... нормално. Оникс напада по време на игра и после врещи.

Направо се учудвам до каква степен не му пука, щом на чуждо място е показал магариите си вместо да се скрие някъде. hahaha hahaha hahaha
Бил е скрит, но най-вероятно за малко.

Днес от 10 се разправяме с полиция. Откраднаха колелото на ММ от платения паркинг пред нас.
Слязох по спешност. Като се прибрах дъщеря ми вече беше излязла. Аш беше сам. Тича по мен, гали ми се, скочи ми даже в скута като седнах на 00. Не знам какво му е било в главата.
Дъщеря ми се прибра бързо. Аш посрещна брат си. Радваха си се взаимно. Аш даже влезе при него в раницата.

# 115
  • Бургас
И аз искам да поканя някое коте или да пратя Харко,макар че какъвто е страхлив,ще се скрие.
Все ми се иска да видя ще се разбира ли с някоя друга гад.
Ето,Зак се е разиграл със Сакура и гонят играчки.
Аш и Оникс са неразделни.
Може и да не е вярно,че котките не се сприятеляват със себеподобните си.

Феликс и черното коте Кокорчо разбраха ли се?

# 116

"Няма да се преместя "..
Joy

# 117
Здравейте на всички!

Влизам в темата с един въпрос.
Става дума за обикновената ваксинация,  която се прави всяка година, но досега моите котки не бяха ваксинирани никога.

Та преди няколко дни повиках ветеринар да ваксинира на място вкъщи две големи котки (на 8 г. и на 7 години).
На тръгване му казвам "хайде, ще се видим след месец пак", той обаче каза, че "няма смисъл да вдигаме изкуствено (или насилствено) имунитета на котките и следващата ваксина ще бъде след една година".

Толкова бързо се случиха нещата с идването, боцкането на котките и тръгването, че не можах да отреагирам адекватно и още тогава да го попитам защо чак догодина пак,  като за първа ваксинация е добре да има и реимунизация 1 месец след първата доза...

Някой да е имал подобен случай?
Дали е свързано с възрастта на котките?! Например, че с оглед на годинките, шансът да са се срещнали вече с част от вирусите е доста голям и може би са изградили естествен имунитет?!
Днес се бях засилила се обадя на въпросния ветеринар за малко разяснения по въпроса, но реших първо да се допитам до вас.

Благодаря за отделеното време и лека вечер!

# 118
Интересен е въпросът. Май няма единодушие сред ветеринарите що се отнася до ваксиниране на възрастна котка. Има препоръки в двата полюса - да не се ваксинира след 9-годишни или обратното - да се ваксинират с цел бустер телцата на старчетата, чиито имунитет уж е по-компрометиран.
А, твоите котки има ли шанс да са преболедували нещо? Излизат ли навън?

Аз бих поставила и втората доза след месец, в твоя случай, като за първа ваксина. Възрастта под 9 ме устройва. Пък после ще мисля реваксинацията дали да е след година или три.

# 119
По същия начин е с кучетата. Дори след 8-мата година считат, че е безсмислено да се товари организмът с ваксини - вече били изградени антитела. Настоящият вет. настоява да се поставя ваксината доживотно. Допускам, че има и комерсиален момент. Но, когато ваксинирах едно прибрано (от улицата) куче на възраст, му поставиха единствена ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт