Любители на котки - Тема 171

• 32 643
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
По повод имената на Майкъл понякога доста нелепо му казваме на галено “Мишко” или “Мишленце”. 🤪

# 181
Еми.. аз изписах един ферман, без да искам презаредих страницата Sweat Smile

На кратко, имам следния проблем
Аз и кокта номер 1 ходихме на гастроентеролог и ветеринар, изображението цялостно визира всички 10 котки за който говоря, но действително само Котка Номер 1 е ходила на изследвания. Резултат от които - възможна бъбречна недостатъчност, много газове, пълен до пръсвсне мехур, ковид - отрицателен. Повишен Брой бели кръвни клетки.
Изписани лекарства на котките: никакви
Изписани на мен: спомахон, иберогаст, тройчатка (която не взех)

Котки: улично дворни
Контакт: близък
Време през деня прекарано заедно: 8-12
отиване отново на ветеринар: едва ли е опция, аз едва накарах ММ да отидем първия път.
Аз нямам нито книжка нито кола.

Историята на кратко: започна се от котка номер едно някъде средата към края на лято 2021 и се пренесе по всички останали котки и мен

Ако някой има някаква идея каквато и да е да помага Cry

# 182
Еми.. аз изписах един ферман, без да искам презаредих страницата Sweat Smile

На кратко, имам следния проблем
Аз и кокта номер 1 ходихме на гастроентеролог и ветеринар, изображението цялостно визира всички 10 котки за който говоря, но действително само Котка Номер 1 е ходила на изследвания. Резултат от които - възможна бъбречна недостатъчност, много газове, пълен до пръсвсне мехур, ковид - отрицателен. Повишен Брой бели кръвни клетки.
Изписани лекарства на котките: никакви
Изписани на мен: спомахон, иберогаст, тройчатка (която не взех)

Котки: улично дворни
Контакт: близък
Време през деня прекарано заедно: 8-12
отиване отново на ветеринар: едва ли е опция, аз едва накарах ММ да отидем първия път.
Аз нямам нито книжка нито кола.

Историята на кратко: започна се от котка номер едно някъде средата към края на лято 2021 и се пренесе по всички останали котки и мен

Направихте ли фекална маса с микробиология и изследване за хелминти или други паразити за вас и някоя котка. Симптомите при глисти са подобни.
  Някой ползвал ли е пудра за котешка тоалетна- с лавандула или зелен чай. Наистина ли миришат.

# 183
  • Бургас
И аз мисля,че е добре да се направи паразитологично изследване.
На котките се дават хапчета за обезпаразитяване и... по принцип се виждат разни гадове,които изхвърлят.
Хапчета можете да купите и сама и да им ги дадете.

# 184

Котка 1:
Може ли снимка на корема на котка 1, погледната отгоре? Женска/мъжка/години? От къде заключението "възможна ХБН"? Пробиотик и фибри е лечение, което можеш да приложиш и на своя глава. Тоя вет, що тъй антибиотик, нещо, не е предписал при завишени левкоцити? Що тъй нищо не е предписал, въобще...? Rolling Eyes

Теб: Искаш да кажеш, че от колко време си с колит така ти? И приемаш разни букети от билкички с рецепта от гастроентеролог, вместо лекарства за заздравяване на лигавицата?

Егати късмета си изкарала с докторите... Persevere (и с мъжа, де, ама то е друга отделна ферманна тема)

# 185
  • София
Бърз въпрос и от мен. Имате ли идея дали в София някъде практикуват при кастриране на женска котка, махане само на яйчниците, но не и на матката? Дали има ветеринар, който би се съобразил с мен и желанието ми кастрацията да се извърши по този начин?

# 186
  • София
Бърз въпрос и от мен. Имате ли идея дали в София някъде практикуват при кастриране на женска котка, махане само на яйчниците, но не и на матката? Дали има ветеринар, който би се съобразил с мен и желанието ми кастрацията да се извърши по този начин?

Клиниките имат си сайт и контакти.
Можеш директно да контактуваш с тях и да разбереш.

# 187
  • София

Клиниките имат си сайт и контакти.
Можеш директно да контактуваш с тях и да разбереш.
Тези, които аз съм питала и имам контакт с тях практикуват отстраняване и на яйчниците и на матката, затова питам дали някой знае клиника, където практикуват както е по-разпространено в Европа отстраняване само на яйчниците или биха били съгласни на това.
Аз ще продължа да звъня и в други клиники, но не са 1-2 в София, затова и попитах, ако някои се е сблъсквал с това.

# 188
  • София
Ей го на
Зузу Шарана

# 189
Някой ползвал ли е пудра за котешка тоалетна- с лавандула или зелен чай. Наистина ли миришат.
Аз съм ползвала такъв, с аромат на цъфнал памук

Ароматът е лек, приятен и ненатрапчив. Когато ползвах глинената постелка, бях много доволна.

Имам чувството, че Блеки си е маркирал вкъщи. На две места усещам натрапчив и нетърпим аромат, без да е имало локвички. Щях да ги видя. Снощи пробвах рецептата от първия пост, защото препаратите ми не са унас и само с това разполагах. Уви, не се изчисти и продължава да мирише. Днес ходих да купувам това, което Норчето препоръча. И довечера пак ще чистя. Имам Felisept Home Comfort Set комплект с дифузьор за успокояване на котки и снощи го включих в контакта. Дано го успокои. Постоянно се бие, не дава да го пипам, избягва ме. Само като се прибера от работа идва да се гушкаме, и като е много сънен ми дава да го галя.

# 190
  • Бургас
Не ти се струва,маркирал е.
И аз така първо не виждах локвички.
Скриват се на някакви по-недостъпни места.
На колко стана вече момчето?

# 191
На около 7 месеца е. Не знам точно, селско чадо е и е бил крит дълго време.

# 192
  • Бургас
На около 7 месеца е. Не знам точно, селско чадо е и е бил крит дълго време.
Ами...по-рано се е разгонил
Поизчакай ...
Говори с вет...
И Харко не го изчаках да направи годинка,още преди Коледа исках да го водя ...

# 193
Мини, помня че и с етерично масло от портокали чистех, нали уж не обичат цитруси и да не ходи пак там Ади

# 194
Minnie.Mouse, когато кастрираха Буда и Марси и си ги взехме вкъщи, Буда се напишка няколко пъти, докато спеше. На различни места. Още на следващия ден взех това:https://zoomagazin.eu/bg/kategorii/potshistvashti-preparati-1130 … vid-1000-ml-36524. Много съм доволна.
Буда чаршафосва:)

Марси се размазва:)

Общи условия

Активация на акаунт