Любители на котки - Тема 171

• 32 676
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте,
Ще съм безкрайно признателна, ако някой може да изтъкне разликата между две породи котета, между които се колебаем.
Става дума за сибирска и регдол.
Бързам да кажа, че децата очакват присъединяването на котето в семейството с надеждата за много игри, поне първите 1-2 години, затова се опитваме да намерим порада с игрив темперамент Simple Smile
Аз съм отскоро в групата тук.
 Незнам дали тук има представители с регдоли и сибирски, но със сигурност съм виждала такива във фейсбук групата "породисти котки- любители..". Може там да попиташ. Аз харесвам сибирските -невски маскарадни. Те доста приличат на регдоли.
https://www.facebook.com/groups/1564735060241348/?ref=share

# 301
  • от Луната
Алегра, точно сега е сезона на ражданията, но той тъкмо започна. Вече има по котешките групи призиви за помощ на изхвърлени бебета.
За това дали котето ще е гушливо, не съм сигурна доколко може да се предскаже, зная, че някои породисти са селектирано с определени белези, но реално дали става така не знам. Факт е, че при покупката на породисто животинче трябва да се проучат развъдчиците, защото е пълно с информация за купени уж здрави животни и скоро след това се разболяват фатално. За това дали ще е игриво, принципно до към 2 годишна възраст са доста игриви здравите котета. Казват, че котето само избира стопанина си и за това отидете да видите котилото и което бебе дойде при вас, значи е вашето, или изчакайте още малко и приберете уличниче като му дадете дом и обич
Предния ми котарак беше звяр, хапеше наред ако си позволиш да го пипнеш без той да е дал, но той не беше и кастриран, тогава не кастрираха.
Сегашния ми е не точно уличник, но майката е селска дворна котка, а бащата е някой неизвестен селски ергенин. Не е особено гушлив, в смисъл, че ти ако го вземеш започва да се дърпа, но ако той реши да досажда и да се гушка, няма равен по нахалство Wink.

# 302
  • София
Поздрави и от Шепичка Simple Smile

# 303
  • Варна
Цитат
Здравейте, ,във Варна ли го кастрирахте и ако да,в коя клиника? И каква е цената в момента на процедурата?

Здравейте! Да, във Варна във  ветеринарен кабинет Филипови. Малък е кабинета, но от години водя там болни бездомни котета и кучета и съм доволна от отношението и начина, по който ги лекуват. 90лв. беше процедурата. Честно казано не съм проверявала в други клиники, понеже те си го следят от малък и им имам доверие.

# 304
Поздрави и от Шепичка Simple Smile

Лелеее, че сладурана! Heart Eyes
Сигурно е под климатик? Моя тогава заемаше такива размазващи пози ..

# 305
Здравейте, идвам с въпрос. Искам да сложа щори, но не знам дали ще оцелеят. Имате ли такъв опит?

# 306
Здравейте, идвам с въпрос. Искам да сложа щори, но не знам дали ще оцелеят. Имате ли такъв опит?
Присъединявам се към въпроса.
Дали и какви щори мислите, че биха могли да оцелеят?

# 307
  • София
Аз бях с метални на балкона. На Хари не му правеха впечатление.
Махнахме (искам да купя нови) ги преди да вземем Аш. Предполагам че за тях ще бъдат някакъв интерес.
В спалнята искам да сложа вертикални.
По принцип Аш и Оникс нямат никакъв интерес към пердетата. Минават зад пердетата и се качват перваза на прозореца. Гледат навън. Та мисля няма да имам проблем с вертикалните щори.

# 308
Присъединявам се към въпроса.
Дали и какви щори мислите, че биха могли да оцелеят?
Ние имаме заварено положение. Ами дърпа ги и хапе въженцето. Все повтарям не, не, свалям и и след малко пак там. Не знам колко ще оцелеят.

# 309
Шепичка е станала красива дама с невероятна опашка. И е голяма късметлийка.
Днес на обяд видях нещо странно - в магазин на пешеходната зона на Витошка видях две котки вътре - едната еднооко тигърче (заболя ме сърцето) и едно костенурково мъниче. Не съм влизала вътре, може и още да има.
Първата ми реакция беше да влезна и да си я гранули на пода, но веднага се сетих, че не е редно и няма да се хареса, а и те щом са вътре, Най-вероятно имат някъде храна и вода.

# 310
  • Бургас
В Бургас има магазини,в които гледат(е,хранят)котки.
Купувах си дамска чанта скоро и питах как така котките не дерат кожата на чантите.Не ги пускали за много време,но самите котки били послушни и дори да ги оставели за повечко,не правели бели.
На мен ми е приятно да купя от такъв магазин,но съм чела коментари колко е мръсно и т.н.Не,че пейките в парка са чисти и стерилни,но вече е друга тема.

Щори-зависи от котката
Харко не отразява пердетата,аз и нямам.
Научих се да карам без пердета заради Сузана и така съм свикнала.В другите стаи не отразява пердетата,но обича да къса тапети.
До котка е.

# 311
Здравейте
Ами ние до сега даваме за 4-ти път хапче, след 10 дни отново и после капки на вратлето. Този път по-бързо спряха да се виждат изходени парзити. Надявам се след това лечение да не ги виждаме повече, защото много ми е жал за бебето и коремчето му. Както ни обясн вет първият път те се движат из цялото телце – предизвикват диария, повръщане, кашлица.... За жалост тези симптоми може и от друго да се появят и няма как веднага да се разбере, че са паразити (докато не ги изкара от някъде).

Marzeliva, нашият котак също не обич много да го пипат, но нито посяга, нито драска. Като посегнем да го погалим, а той не искам просто си тръгва. Той като цяло дори при игра не пуска нокти да драска.

Cardhu, честит новодомец! Много игри и гушкане да споделите!

Кай пък не лежи на слънце или на  топло място като цяло. Като сме на терасата все ход на сянка, гледа да лежи на хладно, при нас в леглото се опъва покрай стената.
Има си характер, който все повече се проявява и на нас това много ни харесва, преминава от бебе в коте и е прекрасен. Най-много се гушка като е сънлив и винаги се отдавам на моментите и ги ценя. Като се разсъни става диваче и гушкането е последното нещо, което иска.

Aila, гушки и цунки на малката Шепичка!

Успешна седмица!
*Един сънливко

# 312

Много обича да е с компания. Става спокоен и гальовен като сме с него.

# 313
Cardhu,
Много фотогеничен е:)

# 314
  • от Луната
За щорите, много си зависи от котката. Ние имаме вертикални и принципно не ги закача, но когато е зад тях и реши внезапно да запрепуска нанякъде и закача долните верижки, които вече са изпокъсани, както и част от ушичките на пластмасовите тежести в долния край на които са закачени тези верижки са изпочупени Wink

Общи условия

Активация на акаунт