Любители на котки - Тема 171

• 32 676
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,
Ще съм безкрайно признателна, ако някой може да изтъкне разликата между две породи котета, между които се колебаем.
Става дума за сибирска и регдол.
Бързам да кажа, че децата очакват присъединяването на котето в семейството с надеждата за много игри, поне първите 1-2 години, затова се опитваме да намерим порада с игрив темперамент Simple Smile
Аз съм отскоро в групата тук.
 Незнам дали тук има представители с регдоли и сибирски, но със сигурност съм виждала такива във фейсбук групата "породисти котки- любители..". Може там да попиташ. Аз харесвам сибирските -невски маскарадни. Те доста приличат на регдоли.
https://www.facebook.com/groups/1564735060241348/?ref=share

Много са красиви и двете породи! Разликата е че сибирската не изисква такова ресане и не се космарляви тоолкова много
Имам сибирска нева маскарад, голям е вече на 2 г. и  6 м. с въдичка най-обича да си играем  скача бесен казват че са най - подходящи за малки деца търпи всичко не посяга , не прави бели,  кастрирахме го след първото разгонване. Няма промяна в характера търпи всякакви  издевателства от малки деца.
ето, като бебе

и сега като голям

моята приятелка също е много доволна спи само при сина и го е признал за шеф  Wink
има регдол, но не е чист  майката е балинийска
ей го като бебе

и сега

А този е сибирска

Каквото и да изберете няма да сбъркате!
И да се похвалиш тук.

# 316
Май всички сте случили на котки. Освен мен. ☹️
За пердета не мога и да си помисля. Моите котаци полите ми надърпаха, как да помисля, че няма да се заяждат с пердета?! Много обичат, когато съм с по-дълга пола, застанала съм на едно място и обикновено правя нещо на кухненския плот, да се крие единият под полата ми, а другият да го дебне и закача... 😢
Освен да мисля за римски щори. Роло-щори сякаш са най-прибрани, но нямаме възможност за техния монтаж, а и не ми харесват много.
А колко обичам завеси!..

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 05:09 от djasra

# 317
  • София
Ето нашите щори как са подредени😀 Вече дори не ги оправям, стоят си така, но сякаш му мина меракът за 1-2 години да ги гризка и ги е оставил намира.

# 318
У нас свалих пердетата и завесите и ги замених с евтини варианти - от Юск (през улицата има кооперация със същата височина и сме прозорци в прозорци). Килимите са на руло. Надявам се, когато мачо поотрасне, да се възвърне и редът в дома. Много помага подрязването на ноктите - котето се убеди, че не може да ползва пердето като стълбичка. Въпреки това са изтеглени нишки и тъканта е повредена.  Щорите свалих заради прахова алергия на детето още в ерата преди котьо (задържат повече прах, а се почистват по-трудно). При младо, игриво животно щори и фини пердета трудно ще оцелеят.

# 319
  • Стара Загора
И аз прежалих пердетата. Щорите са навити до горе и пак скача да дърпа въженцата. Залепила съм ги с тиксо за дограмата.

# 320
До сега не съм имала котка, която да се катери по завеси

# 321
До сега не съм имала котка, която да се катери по завеси
Блазе ти!
Скрит текст:
Това е на височина 3.20 от пода, а помощното средство за достигане до корниза са пердетата (взети на промоция от Юск).

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 22:23 от Шарлот

# 322
  • Стара Загора
Не само по завесите Smiley

Скрит текст:

# 323
Ясно, няма да я бъде със щорите. Но трябва нещо да сложа, че от двете страни  съседските балкони са  издадени и всеки може да наднича в хола. Да не говорим за отсрещния блок.. Дали да не залепя по една лента отстрани..

# 324
Руло щори пробвай.
Поне вече се Монтират без пробивсне на догрсмата.

Шарлот,
Как пък да не де изкуши “човек” да де метне на този корниз….😇

# 325
Не помня дали съм го качвала, но и Кай е фен на пердетата.
Малко е кофти качеството от нощен режим.

# 326
  • София
Бързо растат малчуганите 😻

Получих e- mail, че доставките са безплатни (мин. сума 25 лв) от зооплюс.
Аз с олио, брашно и захар не съм се запасила, но с котешката храна е друга работа 🤪🤣🤣

# 327
  • Стара Загора
Бързо растат малчуганите 😻

Получих e- mail, че доставките са безплатни (мин. сума 25 лв) от зооплюс.
Аз с олио, брашно и захар не съм се запасила, но с котешката храна е друга работа 🤪🤣🤣

Ох, и аз набухах набързо още храна. Нищо, че миналата седмица получих доста.
Взех му за проба от напитката на Анимонда Карни и се одобри.
 И фурминатор сложих, че излиза на добра цена. Smiley

# 328
  • In the land of Never Never
Glikoza, а здрава ли е тази мрежа? Сред нашите котаци няма нито един, който би стоял с клетка/чанта спокойно. Драскат, чоплят, бутат, подават лапи, опитват да се хванат за нещо извън, къртят с нокти... Последно опитах една сутрин да сложа котарачето в транспортната клетка, защото последните седмица-две е изключотелно буен в ранни зори (още от 4:40 Astonished). Е, то не беше бутане, къртене, драскане. Чудя се как оцеля тази кутия. То и ние не оцеляхме - котакът беше толкова шумен в опитите си да се освободи, че пак не можахме да поспим. Grinning
Вида на чантата зависи за каква цел е. Чантата с отварящи се страни я купих за борда на самолета, там изискването е да е мека и с ограничени размери, защото трябва да може да се сложи под предната седалка при излитането. Отварящите се страни са с цип, те могат да се отворят при по-дълъг престой на летището да кажем, за да може котето да се протегне и разтъпче в това пространство. Иначе като е със вдигнат цип, мрежата не е достъпна, на странИците от вътре има пухкав плат.
За пътуване в колата до морето или до вета имам пластмасова транспортна чанта, по-голяма, и слагам меко дюшече на дъното. Тези чанти колкото и да драска и да се опитва да отвори, няма как.
Ако е нужно да го затворите в чанта вкъщи за кратко, по-добре е пластмасова, но да е достатъчно голяма за да може да стои и изправен котака.

За хоризонталните щори, имам вкъщи, и котките не са се интересували от тях. Васко обичаше да се катери по пердетата като малко коте, живеех под наем, и ме беше страх много да не ги повреди. Реших проблема, като краищата ги подгъвах нагоре, и ги закачвах с безопасни игли, достатъчно високо да не може да скочи и да се закачи за тях. Като стана по-голям, вече престана да се интересува от пердетата.
Щорите са удобни, обаче трудно се чистят, събират прах, а бърсането е трудно. Няколко пъти ги мих и във ваната, но трябва все пак да се трият щора по щора, и това е много трудно. Така че по-лесно е с пердетата.

# 329
  • София
Вече попитах в темата за храните, но да питам и тук. Виждам, че в някои от мокрите храни на Феринга има котешка мента. Пробвали ли сте? Дали ги ядат повече от другите варианти? Напоследък са станали много капризни. Sad 

Явно съм щастливка, но не съм имала котка, която да се катери по пердета и щори. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт