Любители на котки - Тема 171

• 32 682
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте.От снощи съм с добитъчето ми.Усетих липсата им,необичайно за мен.На тях не съм им липсвала 😊
Снощи Сакура спа в краката ми,Зак изобщо не дойде.Правеше си неговите си неща долу и спа някъде там.
Имам въпрос-хъркат ли ви котките постоянно.И Зак,и Сакура са шумно спящи.Чистя нослета,но Сакура все има корички и носът и свири.
Опитах да снимам нослето

# 331
Нашето коте е 7-месечно и не хърка - често го търсим, като се е свило някъде да спи...Кучката хърка, когато си затисне муцуната. Тя сънува и в съня си издава звуци - не същински лай, а сподавени звуци, израз на емоция. Котките също сънували, но не съм чувала котешки "разговори на сън".

# 332
О,Закари редовно бълнува.

# 333
  • София
Аш рядко хърка, но Оникс - да. Не съм забелязвала да има секрети от носа.
Онази вечер беше заспал на тоалетката в спалнята. Чувам някакво леко похъркване в тъмното. Помислих, че ММ е заспал в хола и го чувам през две врати Simple Smile
Когато заспи дълбоко си похърква.

Вчера извеждахме Аш. Ходихме за храна. ММ влезе с Аш в магазина да му се порадва продавачката и после излезе да ме чака. Появило се улично куче. Аш се държал като куче, много боен. Но се появили още две и Аш се кротнал и решил да е много послушна котка Simple Smile

Новият му нагръдник ми харесва

Скрит текст:
Изпуснах го обаче в двора на училището. Със засилка тръгна към едни гълъби и ми изтръгна повода от ръката. За втори път го изпускам така.
Скоро не съм го мерила, но си тежи при носене, особено ако е за по-дълго време.

# 334
Момичета, имам нужда от съвети. Споделяла съм, че за пръв път гледам сама котка. Не се справям с грижите и възпитанието. Някъде или за много неща сгреших и сега се чувствам в безизходица. Не знам какво да правя. Първо Блеки започна да ме бие. Карам му се като го направи, казвам не, но той продължава. Хапе ме по ръцете и по краката, където види гола кожа. Търся играчка, която да му хвърля, за да ме остави. В рамките на седмица два пъти ме надра по лицето и на ухото. Инстинктивно отвърнах, ударих го по дупето. Не се гордея, още го преживявам тебко и се обвинявам. Не ме слуша, мяука едно такова нападателно. Присвива уши настрани и виждам как е готов за скок. От земята ми скача до рамото. Идва да се гали и докато се умилква и ме захапва. В същото време с приятеля ми не се държи така. С него е коренно различен. Не живеем заедно. Или той идва унас или ние с Блеки ходим утях. Там се чувства като удома си. Има си скривалища, играчки, купи. Според приятеля ми си играя по грубо с него и Блеки не разбира кога играта загрубява. Другото спря да си харесва тоалетната обучител. До сега я ползваше. Не съм сменяла и постелката. От много време стоим на последната стъпка. Миналата седмица пробвах да минем на тоалетната. Той не одобри, изака се в душ кабината. И аз върнах тавата. Оттогава ака в душ кабината. Понякога пишка в тоалетната, понякога не. Днес го видях, че пишка в мивката в банята. Изпика се и на неговото легло. Постоянно чистя. Чувствам се отчаяна. Не мога да викам по него постоянно. И за него е стрес и за мен. Снощи не можах да спя, цяла вечер плаках. Приемам всякакви съвети и упреци. Всичко ще ми е от полза.

# 335
Да не съзрява хлапака и да го тресе хормона? Не съм гледала мъжка котка, има хора с повече опит.

# 336
  • Бургас
Котките се стремят инстинктивно да се наложат над този,когото смятат за алфа.Особено когато съзряват полово.
И на улицата е така.

И Харко ги опита тези неща,сега пак свива ушите и играе,хапе ме и ме бие с лапа,но леко.Преди кастрацията се вживяваше много.
Сега се крие и бяга,по-скоро наистина е игра.

Не знам какво да кажа за възпитанието,котка малко трудно се възпитава,особено тийн котараче...

# 337
И според мен го е хванал хормона, нали го беше хванал да маркира.. Мини, и това ще мине. И мен Ади ме нападаше и препикаваше, сега го виждаш какъв е глезльо. Минават си през този период просто някои котки. Въоръжи се с водно пистолетче, ходи да видиш при Лаловска за кастрация и в крайна сметка, ако не става с пишкането в тоалетната, мини на нормална котешка и не се мъчете и двамата. Знам колко ти е отчаяно, ама минава наистина. И аз бях страстната с парцала и надрана и нахапана в периода 6-10 месец,но постепенно всичко отшумя. А, и още нещо, по мои наблюдения си нападат най-близкия човек, няма общо с маниера на игра.

# 338
  • София
Minnie.Mouse, на колко месеца е момчето? На мен ми прилича на тийн изпълнения (по- точно прави се на мъж).
Кастриран ли е?
Скрит текст:
Моят Блеки и до днес ме напада, хапе и дере- само мен (не толкова яростно, де- кастриран е преди 3,5 г), но той си пада малко грубиянин...
Струва ми се, че го приема за игра- мърка, радва ми се и изведнъж- дръж с ноктите (не му ги режа, защото му трябват при свободния му живот- обича да се катери по дърветата, пък и да се защитава от другите котки) или ме захапва- уж леко, но зъбите му са огромни и остри.
Не се отделя от мен, всичко правим заедно 😻
Гальовен и мил е като цяло.
Мацките ми са с малки, деликатни зъбки и нокти и когато си играем не ми причиняват болка, нежни са 😻
А той и с тях като си играе изведнъж играта му загрубява и решава да ги натупа и да ги изгони от двора (приема ги на територията си, хранят се заедно, спят близо един до друг).
Може и характер да е.

В момента котешките хормони/феромони са навсякъде във въздуха 😻.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 20:33 от AnyHr

# 339
Minnie.Mouse, с особено внимание ще прочета всички съвети към теб, защото и моите котки не са образцово възпитани.

Ще си позволя да споделя моя опит и размишления.
Малката писана хапеше м-н-о-г-о. Тя никога не е драскала, но не можехме да я доближим или докоснем. По съвети на ветеринарите накупихме котешки катерушка и дънер, за да може да наблюдава от високо, да гледа през прозореца и да си има сигурни местенца . Поведението ѝ доста се промени. Но пък това съвпадна по време със спасяването на по-голямата котка, та не е ясно според мен кое я успокои. Вероятно и двете неща. Тя и сега е най-енергична, подвижна, калпазанка и т.н. Другите спят по цял ден, тя обикаля, чуди се къде да се качи, вади си 'играчки', каквито си набележи и от където си реши. В ранните сутрешни часове обаче само тя кротува.
Голямата котка е съвсем различна. Държи се различно с всеки вкъщи. Гризка лекичко, когато я галя. Приемам го за обич, защото върви с близкане. Мен ме драска, когато я галя, щерката - не. Макар че тя сякаш никога не си прибира ноктите. С майка ми си имат техни тертипи (място и начин на галене), със съпруга ми - други.
Котарачето хапе доста, но като игра или минутка-две от началото на галенето.
В детските години имахме котарак, който се свърляше по ръце и крака, с ярост, със злоба. Имам белези от неговите зъби и помня, че откровено се страхувах и пазех. Сега го отдавам на това, че не е бил кастриран.

За мен всчко коте е различно, с характер, с особености. И с всеки се държи по различен начин. Като децата. Grinning

Да попитам. При три кастрирани котета вкъщи, смятате ли, че пролетта може да е причина за по-неспокойно поведение? Особено сутрин. В 4:40-5:00, котарачето започва да обикаля къщата, да гризе изтривалката пред банята, да чопли с нокти затворената врата на кухнята, да гони мацките, да им говори...

# 340
Още не е кастриран AnyHr. На около 8 месеца е младежа.
Чух се с Лаловска, Норче. За понеделник му запазих час. Щях да ти пиша и забравих. Извинявай! Предложи ми да му направим изследвания преди кастрацията. Съгласих се. Каза че ще трябва време да му се наместят хормоните.
За тоалетната ще опитам още малко. Все пак досега я използва. Но ако не стане, ще му взема затворена нормална котешка.
Благодаря на всички за включванията, съветите и подкрепата Hug

# 341
  • София
Ясни са нещата значи... 😹 Яко го тресат хормоните момчето. Поправимо е!

Ей го моят дивак- не му давам суха храна, а той ми показва колко си я иска 🤣 (изобщо не ми е смешно всъщност... Блеки не иска да яде, каквото му слагам, капризничи и мерим мускули... засега водя с 1:0 👍).
Предполагам и при него пролетта си казва думата (и хормоните, колкото и да са "успокоени и наместени") 😉

P.S. Изяде всичко! 2:0 за мен!
Силна воля, това е успехът! (сърцето ми се скъса, нооо...). Камък ми падна от сърцето... и да си призная- почти се бях предала. ☺
Сега ще има награда🏆- гранулки.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 23:31 от AnyHr

# 342
  • Пловдив
Здравейте.
Това е Чарли.

На 2 месеца. Котето е на сина ми и неговата приятелка.
1. Имат проблем с чишкането. По принцип си ходи в силиконова тоалетна, но се случва да пикае и върху спалнята им. Какво следва да направят, за да се преустанови това? Те го пръскат с водичка, защото така са им казали.
2. Но как се възпитава коте? Следва ли да му се карат ако хапе и дере?
3. Има купена драскалка като стълб. Какви играчки може да купят, за да се ангажира котето в по-голяма степен?

# 343
О, забравих за храната да кажа. Преди си хапваше. Сега много малко яде, има няма 200 грама на ден. И е капризен. Не всичко яде. Две консерви на Анимонда останаха от предната ми поръчка и не ги иска. На баба котките ще я одобрят. И без това сигурно скоро ще забременеят, ако не са вече. Тамън ще им е идеална храната.

# 344
За бебето коте - играчки: всякакви топчета, мишки и други играчки (продават се в някои зоомагазини) . И някой цял орех ще свърши работа. За игра на човек с него - въдичка ( поне преди време имаше в Джъмбо).
За това, че пишка не където трябва понякога - може би е добре са се консултират с ветеринар, не съм имала подобни проблеми.
За мене силиконовата тоалетна не струва. Не само че замърсява околната среда, но не е естествена за животинката. Защо не опитат с някакъв бентолит?
Мини, капризни са на храна гадините. А като го е ударил хормона, не му е до ядене.

Общи условия

Активация на акаунт