Любители на котки - Тема 171

• 32 689
  • 748
  •   1
Отговори
# 345
Minnie.Mouse, момичетата вече са ти отговорили, но и ние в момента сме по същия начин - изпращам ти виртуална подкрепа. Нашият дивак вече мина 7 месеца и въпреки, че не очаквах толкова рано се е разгонил. Установи го вет преди няколко дни. Чакаме да се успокои и ще запишем час за кастрация. Нашият също доста хапе, но само при игра и то само с мъжо. С мен се гушка и играе с играчки, но с мъжо много се кефи да се "бият". Така също доста енергия изразходва. Няколко дни имахме с такива нападения, които описваш - скачане по краката, но за жалост такъв е периода за всички. Те са мъничета и не знаят какво им се случва, на какво им мирише постоянно, не им се и яде, изнервени са. И все пак трябва да му покажеш, че си шефа и да си знае мястото, разбирам те и аз се обвинявам и плача като си изпусна нервите. Приеми го, че сега ти си майка му и трябва да го учиш какво може да прави и какво не. Търпение и постоянство.

# 346
Иланг-иланг моят дивак го взех на около 2 месеца. Но майка му го е научила на перфектни хигиенни навици. Само го сложих в тоалетната и си ходеше само в нея. Тогава Grinning Както каза Недоволна, най-добре да питате ветеринар за съвети как да бъде приучен. В youtube вероятно има клипчета с информация, която би била от полза. Моят много се кефеше на една играчка с топчета. Ей такава

И топчета харесваше като го взех. После Мъри на Недоволна му подари мишчици, тунелче и топчета и тях ги тачи.

Carroll, благодаря ти! Изпращам ти и аз виртуална подкрепа Hug

# 347
  • София
Carroll, само женските имат периоди на разгонване и се чака да се успокоят. Мъжките са винаги готови. Wink Освен това при тях няма какво да се успокоява. Записвай час, за да не станат навици, че после ще си патиш.

иланг - иланг, Чарли е страхотен сладур! Според мен ако сменят тоалетната с бентонит, ще започне да ходи само там. Ако все пак това не помогне, да опитат с две тоалетни. Много котета не обичат да вършат двете работи на едно и също място.

За играта - в никакъв случай не се играе с голи ръце. Ако се боричкат, нека е с дебела кухненска ръкавица или с плюшена играчка. В момента, в който посегне на гола ръка, да му се карат. Ако не разбира от строго "Не!", да възпитават с водна пръскалка. Освен, че пръска, издава и съскащ звук, който ги стряска. Да побързат, защото момента с възпитанието много бързо се изпуска. Колкото до играчките може да са всякакви - връзка за обувки, жълтък от киндер яйце с бобено зърно в него, капачка, рингчето от гърлото на пластмасово шише, топче, направено от станиол или хартия и всичко, което може да се рита и търкаля. Моите обожават жълтите мъхести топки за тенис, макар да са доста големи за ритане. Важното е да играе, за да се изморява и да спи нощно време.

# 348
Да, Таня67, абсолютно е така! Знам, че при момченцата не се казва разгонване, само женските са. Но при прегледа вет го опипа и каза, че сега е превъзбуден и там се снабдява с много кръв и е добре малко да изчакаме да се успокои. Тя си записа в системата, че е готов за кастрация и предполагам другата седмица ако има свободни часове ще го водим. В този ред също да попитам - каква упойка е добре за мъжко коте? Понеже съм чела да коментирате за инхалационна (ако не казвам някоя глупост).

За игри с подръчни материали - нашият обожава дозаторите от бутилки с алкохол. Има едни по меки, много лесно се вадят. Голям кеф -  хем топчето дрънка, хем е кръгло и се търкаля, може да си го захапва и разнася навсякъде. Пластмасовите лентички, с които се връзва пликчето на хляб - пак голям кеф. Дунапренено топче се пробива, през средата се вкарва някаква връзка или въженце и го връзва някъде. Ляга и го бие с лапички.
Пластмасова та пирамида с топчета също я имаме, много я харесва и си я бута навсякъде.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 00:54 от Carroll

# 349
Carroll, само женските имат периоди на разгонване и се чака да се успокоят. Мъжките са винаги готови. Wink Освен това при тях няма какво да се успокоява.

И аз си мислех така, ама вече не. Убедена съм, че и мъжките се разгонват, не са винаги готови. Женска ще играе пред очите му ръченица и да не я отрази означава, че не е разгонен. Отделно, също си имат предпочитания за женска. Едната я отразява, другата я подминава. Обикновено, ако веднъж е свършил работата с някоя, си предпочита същата. Тя, обаче, втория път дали ще предпочете него, зависи от списъка с кандидати.
Мъжко да мрази женска също видях. Явно не му е пуснала и я гони от района, не я оставя да се навира за храна при останалите от прайда. А, по принцип такова държание има между/срещу мъжкарите само.

# 350
  • Бургас
AnyHr,защо не може суха храна?
Моят не иска вече мокра и се притеснявам да е само на гранули,макар че всички вет казват обратното-трябва да е на гранули.

Чарли е малко сладурче.
И е бебе.Понякога се изпускат не където трябва.Ако обаче не е инцидентно, наистина посетете ветеринар.
А за игрите-такива са малките котета.Не съобразяват,че дерат и с голи ръце не се играе с тях.Просто казвате "Не".
Може да му правите топчета от хартия,някакво въженце с по-голям възел в единия край...
И както са казали-орех или капачка.
Моят се радва на капачки от минерална вода,лимонади на Куинс и вилички и лъжици от заведенията за бързо хранене.Носи ги,гони ги,голяма игра пада.
Има мишка и драскала и не ги отразява особено.Мишката понякога разнася...Няма нужда от скъпи играчки,рибка от алиекспрес все забравям да поръчам,но ще взема.Можр и друго- някаква плюшка да си я гушка или да я "убива".Моят имаше плюшена кравичка,докато беше малък играеше с нея.

# 351
  • София
Моите все още са на смесена храна - сутрин пауч, след това суха храна.
Моята дъщеря докато пееше "само суха храна" сега е решила "консерви и паучове". Но ще си караме така. Пият достатъчно вода.
Пак за месец и нещо приключиха големият чувал храна (5кг). Накрая Оникс леко ѝ се мръщеше. Разнообразих го с Аплаус. Купих и два малки пакета Брит и Н§Д. Може би пак ще поръчам голям чувал Н§Д.
Чакам да заредят котешка Сам'с фийлд.

Чакат зареждане на Riverwood. Някой чувал ли е отзиви за тази храна?

AnyHr, магазина (Petopia) се мести в аптеката/оптиката до сръбската скара (с/у поликлиниката). Надяват се от 1ви да са там. Продавачите са готини. Една идея по-близо ще са ми Simple Smile

# 352
  • Бургас
С Брит Харко си пие вода и си ползва WC доволно...
На Роял Канин гастроинтестинал взе да се мръщи,но когато се налага,яде.
Малко храни имат разработки за чувствителни стомаси.Иначе би харесал N&D вероятно...Не знам,ще разгледам пак състава,ориз трябва да има за пълнеж по принцип в нашия случай явно.

# 353
  • София
С Брит Харко си пие вода и си ползва WC доволно...
На Аш не му допадна, синята.
Ще изчакам Оникс да мине на адулт и ще пробвам бялата.

Н§Д 5кг е към 105 лв. Аш помага в яденето и да кажем за 5 седмици приключва чувала.

# 354
  • Бургас
Твоите са много ящни,а са и двама.
Или може би защото ядеше и мокра храна,ми се струва,че бавно ни вървят гранулите.
Вероятно ще му избера някакви малки пакети за проба,но със синята опаковка храна Брит sensitive си яде доволно и няма проблеми.
Ще купя пак за радост на горкия куриер(наистина го съжалявам,домъкна миналия път 2 чувала по 4 кг+ един 8 кг),но аз не мога да ги мъкна от офис и поръчвам до адрес.

# 355
Сутринта гледахме малко по Нешънъл животинки, много му е интересно. (не обръщайте внимание на часовника, не е верен:joy:)

После заедно почистихме хралупата

Сега търчи като кон с една капачка и ръмжи Joy

*Роял Канин за разтроено коремче и ние даваме, такава ни изписаха с паразитите първият път и сега я взехме. В началото не му допадаше, но вече чак мърка като яде. Гранули и пауч даваме, още не сме пробвали консерви. Домашно приготвено пиле също даваме.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 15:02 от Carroll

# 356
  • София
Констатирах, че Шепа хич не е свикнала навън и с непознати като цяло. Вчера изхъска и посегна на гост вкъщи, а онзи ден одра по бузата една малка 2 годишна госпожица. С мен е много кротко и добро коте, но явно като я е страх и става нападателна.
Туку що я окомплектовах с нагръдник и каишка и беше на разходка пред блока на полянката. Гони мухи, пасе трева, мисля че беше от полза. След като я кастрирам ще ходи на село и трябва да е свикнала поне малко от малко навън да е.
Прочетох за тренировката за тоалетна. Преди време писах, но да предложа пак, имам от алито такъв кит поръчан, отказах се да го ползвам, дори не съм го отваряла, ако някой проявява интерес ще му го дам. Живея в София, Младост 4.
Още малко ъпдейт за предстоящата кастрация на Шепичка. След 10 дни ще стане на 7 навършени, още не се е разгонвала. Минаха вече 2 седмици от ваксината.
Споделях, че държа да е с премахване само на яйчниците. Днес най-накрая успях да получа отговор от клиниката в която я водя, че не правят такава операция, но ако държа може да премахнат само тях, но не виждат смисъл. Така или иначе нямало да е лапароскопска и щяла да си е коремна операция. Въпреки че е възможно и там, очевидно не предпочитат този начин и най-вероятно ще запиша час в Мадара вет.
Това е отговорът от там предвид уточняващите ми въпроси от преди малко:
"Здравейте,
Операцията не е лапароскопска и крие по-малко рискове, затова я предпочитаме. Разрезът обикновено е 2-3 см с интрадермален шев, не се махат конци (резорбируеми са), котката не носи предпазна яка и се прибира вкъщи същият ден след като излеза от упойка. Лекарства също няма да давате вкъщи - слагат се препарати с депо действие. Чип може да се постави докато животното е под упойка, както и се правят стандартни кръвни изследвания (ПКК и биохимия) заради упойката. Трябва от ваксината да са минали 14 дни, за да можем да направим операцията. Д-р Соколова".
В другата клиника ми казаха 3 седмици от ваксината, така че ще станат точно толкова. След операцията ще споделя как е минала.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 14:20 от Aila

# 357
  • София
А защо държиш да се махат само яйчници?

# 358
  • София
AnyHr,защо не може суха храна?

Може, но не като основна храна.

Скрит текст:
В края на миналия век имах невероятно коте Боби ❤. Беше на около 2 години, когато се запуши за пръв път. Ветеринарите отваряха първите кабинети в София и попаднах на доцент, преподавател  във Ветеринарния институт (станахме редовни пациенти 😥). Та човекът каза, че котето е обречено..., но ако искам да поживее нормално да го заведа на село, да поживее в естествена среда (и да не го храня с гранули) и т.н.
Поживя още няколко години на село..., но не достатъчно 😿. Беше най- доброто коте на света ❤

Блеки яде сутрин и вечер пауч/ консерва и има 50- 70 г суха храна на разположение през целия ден.

# 359
Колко грама му общо пауча/консервата за деня?
Майкъл е със същото меню, като консервата е около 100-120гр общо. На 1 година е и се чудя дали му е достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт