Любители на котки - Тема 171

• 32 690
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
И Харко беше така,ядеше сутрин и вечер пауч,не иска обаче вече.
Набляга на сухата храна.
Май ще трябва да му намаля количеството в купичката,аз съм свикнала да е пълна.Може пък като огладнее...
Той пък не се тъпче,буквално по 7-8 гранули си хапва на всеки час-два.Редовно,по мъничко,което също е добър навик уж.

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 20:17 от mariqivanova799

# 361
Нашата откакто се разгони стана злояда и капризна на храна. Преди омиташе всичко в купичката, а сега хапне малко и търчи да се търка по вратите и да мяучи на прозореца. Мисля, че е заслабнала, макар че ветеринарната каза, че изглежда и е добре.
След десетина дни, ако не се разгони пак ще я кастрираме.
Ето "бледния узник" на посещение при вет

# 362

Сина хапва много добре. Омита консервичките като шампион. Гранули хапва много малко.

# 363
Скрит текст:
Момичета, имам нужда от съвети. Споделяла съм, че за пръв път гледам сама котка. Не се справям с грижите и възпитанието. Някъде или за много неща сгреших и сега се чувствам в безизходица. Не знам какво да правя. Първо Блеки започна да ме бие. Карам му се като го направи, казвам не, но той продължава. Хапе ме по ръцете и по краката, където види гола кожа. Търся играчка, която да му хвърля, за да ме остави. В рамките на седмица два пъти ме надра по лицето и на ухото. Инстинктивно отвърнах, ударих го по дупето. Не се гордея, още го преживявам тебко и се обвинявам. Не ме слуша, мяука едно такова нападателно. Присвива уши настрани и виждам как е готов за скок. От земята ми скача до рамото. Идва да се гали и докато се умилква и ме захапва. В същото време с приятеля ми не се държи така. С него е коренно различен. Не живеем заедно. Или той идва унас или ние с Блеки ходим утях. Там се чувства като удома си. Има си скривалища, играчки, купи. Според приятеля ми си играя по грубо с него и Блеки не разбира кога играта загрубява. Другото спря да си харесва тоалетната обучител. До сега я ползваше. Не съм сменяла и постелката. От много време стоим на последната стъпка. Миналата седмица пробвах да минем на тоалетната. Той не одобри, изака се в душ кабината. И аз върнах тавата. Оттогава ака в душ кабината. Понякога пишка в тоалетната, понякога не. Днес го видях, че пишка в мивката в банята. Изпика се и на неговото легло. Постоянно чистя. Чувствам се отчаяна. Не мога да викам по него постоянно. И за него е стрес и за мен. Снощи не можах да спя, цяла вечер плаках. Приемам всякакви съвети и упреци. Всичко ще ми е от полза.

Мини, не се обвинявай..Блеки вече е пубер и проявява характер. Не, че съм гледала коте досега, но от прочетеното. Търпение ти трябва...

Но аз се стряскам, защото Див от малък си е такъв. Ако започна да го галя, веднага го обръща на игра - хапане..
Чудя се каквъв ужас ще е след месец , когато се разгони ( нали вървим малко след вас) , а Блеки беше душичка..

Вчера с акото пак имаше проблем, омаза всичко около тоалетната. Опитах се да измия Див, но не успях напълно. Нахапа ме навсякъде.
 Уж измих снощи омазаното по по паркета, но за мой ужас тази вечер се изака точно до тоалетната му, но извън нея Sad

# 364
С голямо удоволствие гледам снимките на Сина. Но и сега увеличих на телефона снимка на сладур в другата тема, имаше и други снимки на лапичките и на двете места. Едно ми се набива на очи - май тази порода носи гени на различна от обикновените домашни котки.
За да се убедя, че съм права, Току-що огледах лапите на възмутената и протестираща Мъри.
При нашенските котки (никога не съм гледала породисти) отделните "пръсти" на лапичките са почти сраснали, не се раздалечаване и не могат да се отделят един от друг. Докато при няколко снимки на Сина видях разстояние между тях.
Предположението ми е, че тази порода котки носи ген на друг вид дива африканска котка.

# 365
Ей, Недоволна, много си наблюдателна. Не съм се заглеждала специално в лапичките, но той наистина прилича на ....малка пума ( е почти де ).

# 366
Здравейте.От снощи съм с добитъчето ми.Усетих липсата им,необичайно за мен.На тях не съм им липсвала 😊
Снощи Сакура спа в краката ми,Зак изобщо не дойде.Правеше си неговите си неща долу и спа някъде там.
Имам въпрос-хъркат ли ви котките постоянно.И Зак,и Сакура са шумно спящи.Чистя нослета,но Сакура все има корички и носът и свири.
Опитах да снимам нослето

Когато се затопли времето няма да е така .. зимата им свирят нослетата обикновенно, колкото и да е топло в къщата все някъде успяват да настинат .. а котките са топлолюбиви..

# 367
Ей, Недоволна, много си наблюдателна. Не съм се заглеждала специално в лапичките, но той наистина прилича на ....малка пума ( е почти де ).
Не знам дали и пумите могат да разделят пръстите на лапите си. Но съм котколюбител от как съм се родила, от много години в къщи има котка (поредната), винаги съм се възхищавала на невероятната им гъвкавост, но никога не съм видяла котка с разделени пръсти на лапите. Има обща възглавница и от нея сраснали пръсти със стърчащи нокти, ако не са ги прибрали. Както и да се разтяга и протяга нашенска котка, няма как да покаже отделени пръсти. За това предполагам диви гени от неизвестна етиопска дива котка.

# 368

Не успявам да кача клипче, но това е лапичката на Сина.

# 369
Недоволна, Бени си разделя лапичките. Нямам подходяща снимка, но тук що годе се вижда. Обаче той е с огромни лапи, на Ади лапичките са малки и срастнати, както то описваш

# 370
Добро утро!
Това беше гледката ми преди малко

Недоволна,мисля,че не си обърнала внимание.И трите ми котки разделят пръстите на лапите,когато се протягат или чистят.И твоите сигурно са така.😊
За храната-сега виждам,че моите с 8кг храна/2 вида по 4кг пакет/карат два месеца и половина.Те са на суха храна с пилешко варено в седмицата.Ирина каза да и давам дроб,но тук не намирам такива неща.

Аз имам някакъв проблем с поведението на Зак.Откакто Сакура е в къщи,той започна,основно през нощта,но се случва и през деня,от нищото да запоне да мяучи силно и тревожно.Много дразнещо слуха е.От три дни през нощта не са в коридора.Сакура,както винаги спи при мен,в краката ми.Зак,обаче седи долу и вие.Цяла нощ.Снощи слязох да го взема,качих го и го оставих върху спалнята.Той поседя и пак слезе долу.И пак ви цяла нощ.Почти не съм спала.Цял ден спи,цяла нощ вие.Сакура не се трогва изобщо от него.
Записах го как звучи,ще видя дали мога да го кача,за да предположите какъв му е проблема на Зак.

Последна редакция: сб, 26 мар 2022, 08:27 от red soul

# 371
Ред, той нали  беше с неизлезли тестиси? При операцията успяха ли да махнат и двата? Ако е останал единия да не би да усеща разгонени котки и за това да вие?
Ако бъркам ситуацията с кастрирането му извинявай.

# 372
Не,не бъркаш.Намериха само един тестис.Но навън не може да усети разгонени котки-няма свободно разхождащи се,а и некастрирани тук.Сакура е кастрирана и не дава никакви признаци,че има идея за разгонване.Аз мислех същото,но няма причина за това.А и през деня спи.Не и посяга в тоя смисъл..Избягва я,не се навира в нея.Снощи избяга от спалнята,защото тя беше там.Не знам какъв точно му е проблема.

# 373
Нямам идея тогава. То не, че имам много опит с котки:).

# 374
И Кай разделя лапичка и като я пипна се виждат отделни пръстчета като Бени на noragami. Опитах се снощи да го снимам, но не беше на кеф за снимки.
Red soul, и аз не знам какво да ти кажа - нашият се държи по същия начин, но той е за кастрация. До колкото помня ти им приложи някакви неща за успокоение и продполагам, че не е стрес.
При нас нощното мяукане малко се повлия от каишката с лавандула и валерияна. Кай пищеше в банята и коридора и за да не тормози съседите вечер местим храна, вода, тоалетна при нас където бяха като беше по-малък. На втората вечер почна да си остава при нас и да не ходи в банята. Преди това до 4:30 не се успокоявале, спеше 2 часа и пак започваш, нямахме сън. С каишката и местенето при нас поне се успокои за през нощта и остан само сутрешното будене.
Разбира се тоалетната в стаята води до сутрешно събуждане така

Общи условия

Активация на акаунт