Любители на котки - Тема 171

• 33 308
  • 748
  •   1
Отговори
# 405

Една целувка и от Сина.
Рожденичката да расте безгрижна и щастлива.

# 406
малката лисичка, честита да е рожденичката! Да бъде здрава и щастлива!
AnMary, aх, този Оникс напомни ми на една шега:
Учителят: - Какъв е този плъх на двора?
Учениците: - Това не е плъх, а пинчера на Марийка.
Учителят: - Абе не знам кво е, но котката го изяде!
desi.a, прекрасна история, стопли ми душата.
cardhu, прекрасен Сина!
Нашето бебе ще бъде кастрирано във вторник. Още преди да го вземем, когато започнахме да си коментираме за домашен любимец след като костенурката ни се разболя и умря, защото не намерихме вет, който да й помогне най-важното условие беше да сме на едно мнение за кастрацията. Искам да ви кажа, че се чувствам доста подготвена за протичането на процедурата - изчетох всичко, гледах видеа, коментирахме с вет. Но днес, когато потвърдихме часа направо ми се свиха сърцето и корем и гърло..... Цял ден се гушкаме, той от сутринта си търси милувки, а не мен ми идва само да рева...
Във вторник сигурно и ще съм пред умиране. Знам, че ще му е по -добре и всичко е за неговото здраве, но ме мога да спра да мисля за най-лошото.
Олеква малко на човек като се оплаче, дано не съм ви досадила и развалила слънчевата неделя с поредните ми мрънкания и проблеми.

# 407
Карол, мине не мине време и някоя от нас изплаква като теб. Спокойно! Кастрирането вече е рутинна манипулация (дори не операция). Ще мине за 2 дни. Дишай дълбоко и следвай съветите на лекарите за хранене, водопой...После всички ще сте по-щастливи.

# 408
Сакура в Амстердам цъфна ❤Догодина ще заведем и нашата вишничка.Днес детето искаше,ко тя е нестабилна още.

# 409
Ред, прекрасни отношения! Вече е мир и любов, нали?

# 410
  • София
Carroll, отлагах кастрацията на Аш до последно, защото ме беше страх. Хапи почина юни месец и изпадах в ужас за операцията на Аш. Трябваше ми време. Успокоих се едва след като го гушнах и видях, че си е същият багабонтин. Всичко беше наред.

Ред, супер са двамата красавци.

Лисичке, да е жива и здрава наборката.
Много успехи и късмет.

# 411
  • на брега на морето
Рафаела има нов начин за привличане на вниманието ми - сяда на бюрото до мен и с лапичка ме бута по рамото. Или с разперени ноктенца закача малко коса и дърпа. Толкова е трогателно животинка да те обича.
Малко смях:

ПРАВИЛАТА НА КОТКАТА
1. Ако се задавите или ви се повръща, бързо се качете на фотьойла или на дивана. В случай, че не разполагате с това време, просто се преместете върху най - скъпия килим в къщата.
2. Когато стопанинът ви е с контрастиращ на вашия цвят панталон, непременно седнете в скута му или се отъркайте в краката му, така че старателно да ги налепите с космите си.
3. Винаги дръжте гостите на разстояние от тоалетната. Не е необходимо да правите кой знае какво, просто седнете на килимчето пред вратата и настойчиво се взирайте в този, който иска да я посети.
4. Не допускайте да има никакви затворени врати в жилището. Ако все пак някой посмее да затвори врата, се изправете на задните си крака и започнете да драскате по нея. А когато ви отворят да влезете, застанете на прага (наполовина вътре, наполовина вън) и започнете да си мислите за различни неща. Особено важно е да правите това в студено време или в сезона на мухите и комарите.
5. Ако единият от стопаните ви е зает, а другият не е, седнете в скута на този, който е зает.
6. Ако някой чете книга, застанете точно под брадичката му, така че да не вижда буквите.
7. Наспивайте се достатъчно добре през целия ден, за да бъдете във форма за среднощните игри между 2:00 и 4:00 часа сутринта.
8. Когато усетите, че стопаните ви бързат за някъде, започнете да ходите в краката им, като правите кръгови движения около всеки един крак.
9. Дори и да не сте толкова гладни, никога не допускайте някой да седне да се храни на масата, преди да е нахранил вас. За целта започнете да мяукате с пълно гърло, така сякаш не сте яли от 3 дни насам.
Румен Райчев

# 412
  • София
Абсолютно точни са правилата и всяка котка ги спазва категорично.
Стискайте палци и на Шепичка за вторник, записала съм и час и на нея за кастрация. Както и със Страх се чувствам много зле, но нямам избор. Надявам се да мине леко и възстановяването да е бързо макар, че е женска котка. При Страх изобщо не разбрах че е кастриран, но при мъжките  е доста по-леко.
Страх го водих в събота на село и лесно го хванах и си го прибрах, но в неделя следобед се скри и като си тръгвахме тръгнах да го търся. Намерих го отново на един покрив, но гадинката отново се навря там където не мога да го стигна и не пожела да се прибра. Мисля го, но не му е за пръв път.
Всички обаче сме доволни, защото за първа нощ от месеци се наспахме всички спокойно. Шепичка е страхотна и изобщо не ни буди през ноща, докато Страх почва към 3-4 през ноща и ставаме, отваряме за терасата, вадим го от гардероба, мяука, драска, храним го, пак отваряме и затваряме.

# 413
Здравейте, някой лекувал ли кожни  акари по котките с нещо различно от Стронгхолд? Селските котки 9 броя, са се накачили предполагам точно с това, защото нямат бълхи. Чешат се постоянно, на места са проскубани и в чудо съм си видяла...В интернет не откривам нищо друго освен това лекарство, но то и много скъпо, а котките са много...
Помагайте Confused

# 414
  • Бургас
Рафаела има нов начин за привличане на вниманието ми - сяда на бюрото до мен и с лапичка ме бута по рамото. Или с разперени ноктенца закача малко коса и дърпа. Толкова е трогателно животинка да те обича.
Изключително трогателно е.
Затова ги обичаме и ние,то трябва да си камък,за да не отвърнеш на такава чиста и искрена любов.

# 415
Здравейте, някой лекувал ли кожни  акари по котките с нещо различно от Стронгхолд? Селските котки 9 броя, са се накачили предполагам точно с това, защото нямат бълхи. Чешат се постоянно, на места са проскубани и в чудо съм си видяла...В интернет не откривам нищо друго освен това лекарство, но то и много скъпо, а котките са много...
Помагайте Confused
Може и микроспория да е.

# 416
Ако е микроспория, пиши - аз следвах съветите на ветеринаря и накрая я долекувах с хуманни антимикотични препарати.

# 417
Не съм сигурна какво точно е.
Малките котки нямат рани чешат се постоянно. Едното имаше много черни уши. Бъркаше вътре с лапа да се чеше, тръскаше глава. Но с маслени бани и клечки за уши и се оправи. Слагах и капки след това.
Сега където се чешат забелязвам точно над очите козината е доста окапала и има леки ранички. Другаде по тялото нямат рани, само че чешат, основно под гушата и зад ушите.

От друга страна пък   има 2 стари котарака, които са ужас. Имат няколко петна без козина, но не виждам да има обриви там. Те се появяват от време на време само за ядене и дори не мога да ги хвана или докосна, а камо ли да погледна добре кожата.

# 418
# 419
Maya cat, накапи ги със Стронгхолда, ако проблемът е само около уши и очи. През 2 седмици. Ако има и други участъци по тялото без козина, ще трбва да им подсилиш имунитета с хубава храна или витамини.
Кога последно и с какъв препарат си ги обезпаразитявала външно?

Общи условия

Активация на акаунт