Любители на котки - Тема 171

• 33 283
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте!
Отдавна не съм писала !
Дойде и нашия ред за кастрация утре на Изабела .С нейните здравословни проблеми все отлагахме,но вече е нетърпимо .Всяко следващо разгонване е все по тегаво и за нея и за нас PersevereЗапочна да пишка и по леглата.....
В тази връзка ще помоля за съвет с какво да третирам матраците?Търках с какво ли не,но леко усещам мирис .
Какво да очаквам след кастрацията ,много се притеснявам:sleeping:
Тя се разгонва през седмица,макс 10 дни просто страшна работа:weary:
Стискайте палчета за нея!Дано мине всичко леко и да се възстанови бързо!
Лекарката ми каза,че ще си я вземем час,два след операцията и се чудя как ще се справя.

Имам и още един въпрос  към тези които са минали през кастрация ,тест за упойки правили ли сте?Нищо не ни казаха на нас.Имаме изследвания правени иначе преди 15 дни(пълна кръвна картина и биохимия) ,и няма да правим сега отново .

# 421
Нямам никаква финансова възможност да купя 9 пипети стронгхолд Disappointed

Чешат се абсолютно на всякъде. Просто гушата най много.
Последно давах празимекс и цестал (на половината от едното, другата половина от другото).
Забелязах одеве на едната че има на доста места по тялото малки точки, все едно е стреляна със сачми.

Става въпрос за селски котки, които ги гледат майка ми и баща ми. Постоянно се самонастаняват  в нас. А как да ги изхвърлим? Не става!
Нямат ваксини, само обезпаразитяване. Хранят с евтините гранули от лидъл и кауфланд и остатъци от храна, месо, салами. Знам че доста хора ще ме упрекнат че така не се полагат за грижи за котки. Но това можем да предложим.

Преди две седмици кастрирах едната котанка, дето се ползва с привилегии да спи в къщи. Малко по малко и останалите.

Ще се опитам намеря евтино и ефикасно решение. Като за начало мисля да им направя бърза баня с метиленово синьо, за хубава дезинфекция. Докато намеря лекарство.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 15:34 от Maya cat

# 422
Пробвай с Биокил, с един флакон ще може поне по два пъти да напръскаш котките. Ако е някакъв гад, при трябвало за едно-две пръсканета да се изтрепят гадините. Пръска се по цялото тяло без лигавици, уши, очи и муцуна.
Преди много години така успях да изтребя бълхите на предишната котка, прибрана като пребито бебе от улицата.
Празимекът върши много добра работа, за да не се заселят нови външни паразити, но не трепе вече налични.
Флаконът е половин литър и струва по-малко от една пипета.

# 423
  • Бургас
Здравейте любители на писани и писанчовци 🤗.

Тази тема стана много любима от известно време. И виновника е тя
Казва се Мишка и живее у дома от четири месеца. Мислех, че е мъжко и я наричахме Мишо, но като научихме пола и стана Мишка. Тя е порода селска превъзходна. Беше болничка както и сестрите и, но тя беше най зле. Взех я от село и на лекар - бронхопневмония - 5 дни подред я боцкаха, имаше и много вътрешни паразити месец се борихме с тях. В началото беше плахо коте, но постепенно си показа буйния характер. Много ни драскаше и хапеше може би заради това, че се разгони преди месец. Сега е пети ден от кастрирането.
В деня като я оставих в клиниката да я кастрират сърцето ми се свиваше и до вчера се тревожех, защото първия ден не пожела да яде и да пие вода. Заведохме я на док.биха и обезболяващо и като се прибрахме хапна почти цял пауч. На втория ден пак вяло се храни. Днес пети ден не мога да кажа, че хапва много, но поне пие водичка и отново взе да показва рокца да се катери и скача. Дори снощи отново е бутнала една саксия с орхидея на перваза ☹️, не и се карах, но все ми се искаше да се кротне малко. Ей на сега спи до мен и се готви за вечерни набези в кухнята 😈

# 424
много е хубава тази Мишка, сладуранка изглежда, хич не ѝ личи, че има буен характер Simple Smile
Момичета, и аз много се бях шашнала преди кастрирането, защото за пръв път щях да водя женско коте на такава манипулация. Но наистина само първите ден-два, макс три са по-особени, после все едно не е било. А месец и половино по-късно вече и външни следи няма Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 17:13 от ТришаР

# 425
Като гледам разреза на Мишка и факта, че се е наложило да й дават обезболяващо, мога само да похваля докторите в клиниката, където кастрираха Бела. Нито е повръщала, нито е падала на земята, бързо се съвзе и още същата вечер яде и се катереше по бюрото. Имаше миниатюрен разрез с един конец, който тя сама свали на четвъртия ден. Нито за миг не е показала, че я боли или, че изпитва дискомфорт. Очевидно са се справили блестящо. А аз изпитвах ужас от кастрацията, защото четох собственици на котки колко зле се чувствали след това и изпитвах вина да й причиня такава болка и страдание.
Да не помисли някой, че го критикувам. Критиката е към докторите. Едни пестят от упойки и котетата повръщат с часове и не могат да се съвземат, други от обезболяващо.

Мая, не очаквай да се кротне. Бела беше що-годе кротка, но след кастрацията се "повреди", върна се в детската градина. Joy Скача, бяга, бута, играе й се та две не вижда. А не беше толкова игрива.

# 426
  • София
Моите хич не са се кротнали. Единият има вече 6м от кастрацията, а другия - 2.
Същите диванета са си.
От може би месец вече не спят заедно. Може и да им е топло. Всеки си знае леглото. А може Оникс вече да е достатъчно голям и да не се нуждае от почистване от страна на Аш Simple Smile Не знам дали на Аш му липсват майчинските чувства, които проявяваше до скоро. От време на време удря по един език на Оникс.
При среща си завират носовете под чуждите опашки. В игрите обаче всеки се стреми да покаже кой е по-големият багабонтин.

# 427
  • София
Имам следният проблем. На две- три места вече ми отказват ваксиниране на Страх с петвалентната, защото нямат внос и е изчерпана при тях.
Знаете ли клиника където имат? Не знаят, кога ще получат внос, затова се чудя тъй като отдавна мина година от последната ваксина дали да сложа тривалентна или да изчакам за петвалентна. Проблема е че ходи и на село и затова препоръчват петвалентна лекарите. Има дотук два приема на петвалентна през месец и отново месец по-късно тривалентна. След година от последният прием трябваше да сложим петвалентна, което се падаше преди няколко месеца.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 19:08 от Aila

# 428
Рафаела има нов начин за привличане на вниманието ми - сяда на бюрото до мен и с лапичка ме бута по рамото. Или с разперени ноктенца закача малко коса и дърпа. Толкова е трогателно животинка да те обича.
“Офисът” ми е в гостната, а там е и пианото. Синко не го затваря.
Джуджи винаги има нужда от внимание, когато съм във важен конферентен с още 10 човека. Свири на пиано, бута моливи и гумички, сякаш е объркала нота при композирането, събаря нотни листи, докато най-накрая се извиниш и мютнеш кола, за да я нахраниш.
След като свърши тази важна задача, се връща и лека да дреме върху куп ноти върху пияното, докато композира на сън:)

# 429
Аз имам сиамче и от както го имам съм супер щастлив, давам съвет на всеки който няма коте, вземайте, няма такова щастие!

# 430
Майя кат, виж приложението на неостомазан - препаратът не е скъп, а се разрежда. Прилагала съм на куче, но пише, че се третират и котки. Няма да получиш упреци. Адмирации от мен!

Айла, не ми е нова информацията - в края на януари поставиха в Булвет-клиник петвалентна ваксина на мачо.

# 431
  • София
Майя кат, виж приложението на неостомазан - препаратът не е скъп, а се разрежда. Прилагала съм на куче, но пише, че се третират и котки. Няма да получиш упреци. Адмирации от мен!

Айла, не ми е нова информацията - в края на януари поставиха в Булвет-клиник петвалентна ваксина на мачо.
Мерси, но на Шепа и слагах пред 3 седмици, но вече и там и където ще я кастрираме нямат.
Явно наскоро е възникнал проблема.
Ще поизчакам още месец.

# 432
  • София
Мерси, но на Шепа и слагах пред 3 седмици, но вече и там и където ще я кастрираме нямат.
Явно наскоро е възникнал проблема.
Ще поизчакам още месец.
Питай в Гергьовче. Може да имат или да ти намерят.
Скрит текст:
тел. 0888409799 или 0889216723
Точно за него щях да пиша. След като месеци наред се борихме с ушна краста използвайки Стронхолд, Бродлайн, Моксиклиър, Advocate, лосиони, накрая от Гергьовче ни дадоха една ампула от 5 мл. Неостомазан за 2 лв. Разрежда се в 2 л. вода и с това капехме в ушите. Оправиха се. Все пак може би трябва първо да се прочете листовката на препарата, защото на мен ми дадоха само една гола ампула. Доверих им се и не съм чела нищо. Да не е отровно за места, където се ближат. Доста неприятно мирише. Sad

Радвам се, че Мишка се възстановява! Не ѝ е било леко с такъв разрез. Sad  Коя е клиниката, в която са правили кастрацията?

Добре дошли на двете Маи в темата! Simple Smile Изписано на кирилица с име Мая ли сте? Защото имаме още една котешка майка, която от време на време пише в темата, но тя е Майя.

♥ Димяни ♥, щом има здравословни проблеми, настоявай за тест за упойката или за инхалационна упойка. И един съвет от мен - вземи котето в края на работния ден, а не след 1-2 часа. Разликата е огромна. Взимала съм котки веднага след кастрацията - заспиват както ходят, изпускат се, падат. Жалка картинка са! А ако са минали няколко часа е съвсем друго. И непременно питай колко ще е голям разрезът и с какви конци ще е зашит. Нормалната дължина е до 1,5-2 см. Шие се с саморазграждащи се конци, от които се вижда само едно възелче в единия край.

Последна редакция: пн, 28 мар 2022, 20:48 от Тaня67

# 433
  • Стара Загора
Да не ни забравите Hug
Чумито все още я е страх, Локум не в интересува особено има или няма бебе  Grinning

# 434
  • София
Таня67,казаха ми максимум на разреза 2 см.с вътрешни шевове .Нямат станционар там то е кабинет,но ветеринарката е моя близка.Само това ме успокоява .Нямам идея дали разполагат с инхалационна упойка....ще питам утре като я закарам.Ще я оставя е 15.30 и ще взема към 18.00 .Така ми се е стиснала душата...Worried

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 06:48 от ♥ Димяни ♥

Общи условия

Активация на акаунт