Любители на котки - Тема 171

• 33 279
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
Майя кат, за външно третиране на котето предписаха препарат Зоомикол - скъп и неефективен и антимикотичен шампоан (а точно при микоза къпането не е желателно, защото може да разнесе гъбичките). Изписаха хранителна добавка за подсилване на имунитета и две дози антимикотични инжекции (ваксини).

Ти инжекции на всички питомци не можеш да поставиш. Съфорумките ще напишат наименованието на капсулките за засилване на имунитета - аз бях тогава в силен стрес - току що взето коте, търкалящо се в леглото на детето и с гъбична инфекция, предавана на хората.

Помогна ни третирането с антимико - бета
https://apteka.framar.bg/01005361/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BC … D0%B0%D0%BA%D1%81
и фунгофин
https://sopharmacy.bg/bg/careers
От себе си добавих намазване с йод - с клечка за уши.
Редувах и се преборихме, без големи драми (зоомикъла явно много щипеше и беше битка да я изпръскам с него)
Успех!
ПП: Писах, че се предава на хората, но наблягам, защото при хората инфекцията е по-упорита.

# 451
  • София
Обадиха ми се от клиниката. Минала е успешно операцията, сега излиза от упойката. Към 3 часа ще си я взема.
Лекарката каза, че органите са изглеждали нормално, не е имало проблеми, поставила е и чип по време на операцията.
Нямам търпение да си я видя. Толкова ми беше жал къде я водя сутринта без тя нищо да подозира...

# 452
  • Бургас
Aila,щом се е събудила,всичко е наред.
Ще ѝ сложат антибиотик и обезболяващо, вероятно и система,ако има нужда.
Стискаме палци и лапи за бързо възстановяване на Шепичка.

Мауа cat
Биокан М се слага два пъти,от лекар най-добре и струва 25 лв едната доза,но нашият вет ми взема малко пари,на други места може да е по-скъпо.
За 50 лв ми кастрира котарака,което си е направо... подарък.

Трябва да попитам моята приятелка как се казваше спрейчето за пръскане на котката.Не знам обаче ще помогне ли на твоите,щом се чешат така упорито.
Може и краста да е,навън всичко може да се хване.
Имах го във Вайбър.
https://www.zoovet-pharma.com/produkt/zoomikol-sprey-90gr-zoomikol/

Ако можеш да вземеш малко козинка от най-проблемните места на някоя котка за посявка или да заведеш поне една котка на вет за преглед с някаква лампа... ще знаеш дали е микроспория.

Трябва пак да мъкна котарака на вет,да го накапе с нещо.Ще умре пак от страх.
Мислите ли,че сама ще мога да го накапя?
Хапче обаче не знам ще мога ли да му дам сама,а и не знам има ли нужда.

Мисля да слагам петвалентната това лято,макар че надали ще го извеждам някъде този пъзльо.Просто да има защита,нека има антитела срещу всичко,от което мога да го защитя...

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 12:18 от mariqivanova799

# 453
Нашето животинско домочадие - куче Кардю и котарак Сина, в събота са на ваксина. Хехе, даже и рима се  получи. Ние получаваме уведомление, че е време за ваксина. Котака по-луксозен, 90 евро, а милия стар Кардю 50. Но каквото трябва, правим.

# 454
  • София
Aila,много се радвам! Дано се възстанови бързо писана:heart:На мен ми се е свило сърцето и само гледам часовника.В 15.00 ще тръгнем за да я оставя в 15.30 и ще започне великото чакане .Притеснява ме,че ще я взема съвсем малко след кастрацията ,но се надявам да няма проблеми!
Стиснете по едни палчета,моля ви!

# 455
  • Бургас
Нашето животинско домочадие - куче Кардю и котарак Сина, в събота са на ваксина. Хехе, даже и рима се  получи. Ние получаваме уведомление, че е време за ваксина. Котака по-луксозен, 90 евро, а милия стар Кардю 50. Но каквото трябва, правим.
Те как се приемат един друг?
Каква е марката на ваксината за Сина?

# 456
Мая, Vetomune на Ветексперт са капсулките за подсилване на имунитет.

Най-лесно е да вземеш една котка при вет и да се направят и двете изследвания.

Не каза последно с какво си обезпаразитила външно?

Аз нямам добър опит с антимикотични спрейове. Пръска ли, котката го мрази.
Аз бих ги оставила така, без да предприемам лечение. Те и без това си сменят козинката. Заразената ще опада. Важното е имунитета да се подсили и да нямат бълхи. Козинката изглежда доста суха и омърлушена. Микроспорията се предава най-вече чрез близане, ако бяха от едно котило. За да имат микроспория всички, а да нямат нищо общо, значи или чрез бълхи или чрез обща храна или вода са си я предали.

Стиснати палчета за Шепичка и Изи!

# 457
Те как се приемат един друг?
Каква е марката на ваксината за Сина?
Още сме в процес на приспособяване на куче с коте. Ваксините не знам какви са. Мъжът ми ги води в клиниката и там вет решава. А Сина ние за първи път ще го водим на ваксина, до сега от развъдника са му правени.

# 458
И аз се учудвам за цени на ваксини според породата. Нали е 🐱

# 459
И аз се учудвам за цени на ваксини според породата. Нали е 🐱
Ние сме във Франция. За тук това са нормални цени.

# 460
  • Бургас
За Франция са нормални,да.
Сина ще го кастрирате ли и на колко месеца препоръчват във Франция да се прави тази операция/процедура?

Днес ходя с надрана буза.
Харко,бялата гад,снощи в желанието ми да ме събуди към 03:00-04:00,за да си играем вероятно,взе,че ми издра бузата и успя и в окото да ми бръкне,някак е прибрал нокти като е разбрал,че и към окото е посегнал.
Голям глупчо,дано не му става навик,че ще трябва да спи или в транспортната клетка,или в друга стая.
И той се "бъгна" след кастрацията, много играе и стана нахален в поведението си към мен.Че не яде бой и не му се карам-ясно,ама чаааак толкова да прекалява...

# 461
Сина няма да бъде кастриран.

# 462
Добре де, само моят вет. ли препоръчва човешки капки  за очи,тобрадекс  и бетазонтрио за кожни проблеми.....действат  изпробвано ....и евтино.....или да сменя вета.....ето го златнунчо.....

# 463
  • Бургас
Пепи 02,бетазон трио съдържа Клотримазол.
Моят вет каза,че може да се слага на котки,на сина на краката като бебенце съм слагала...
Уж е безвреден.
Вече гентамицинът и кортикостероидите не знам как действат на котки, вероятно се ползват,за интимен проблем на Харко вет ми даде гентамицин,но аз не го мазах,само с риванол му мина.

Сина няма да бъде кастриран.
Това е прекрасно,един котарак поне ще има желано потомство...
Явно в развъдника го харесват и искат за добри гени.

# 464
Аз не съм съвсем наясно, мм избра котака и се занимава с документите. Аз само обгрижвам. Stuck Out Tongue Winking Eye
Но знам, че дядото на Сина е някакъв шампион. Чакаме да получим официалното родословие от федерацията. Но нека се реализира като баща. Кучът от приюта го взехме стерилизиран ( с инжекция ) и тъй си остана само красив и добър и не предаде тез прелести.

Общи условия

Активация на акаунт