Любители на котки - Тема 171

• 33 279
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Взех си Шепичка в три часа. Беше будна и в кондиция. Като се прибра излезе от клетката и се качи на канапето.
После се прибра в къщичката си, преди това ми изхъска и от тогава спи.
Много ми е жална, дано бързо живне. След седем можело да и дам малко пауч, една супена лъжица, така 2-3 пъти днес, от утре вече без ограничения. Не съм видяла все още колко е голям разреза и раната, тъй като тя си лежи по корем и не искам да я разбутвам.

# 466
  • Бургас
Много се радвам за Сина,дано всичко е наред.

Кардю го знам от другата тема и е един от малкото кучовци,които искам да гушна.Страхотен е и изглежда голям добряк.

Alia,ще се оправи момичето.
Обаче помнят някак.
Харко повече ме обичаше и гушкаше преди кастрацията.Пак се гушка,мърка,слага лапичка на мен,докато дреме,но някак е доста по-сдържан в проявите на любов.Не слизаше от мен,сега е малко по-дистанциран.

# 467
Здравейте, прибрахме и ние нашето кастрирано момче. Оставихме го в 13:45ч. и го прибрахме в 16:45ч. Няма разрез, шевове (дори вътрешни) може да хапва след 19:00ч. Малко беше ошашавен 15-тина минути, сега е по-жизнен, дори прави любимото си занимание - разопакова торбите с пазара. Веднага щом го прибрахме и излезе отиде да пиша стискал е до сега, не е пишкал в клетката. И този път не трепна при инжекцията, отново го похвали ха колко е послушен. Е, аз бях по-стресирана от него. По-късно сигурно ще започне и да търчи. Интересно, че ни казаха щом си изяде храната, която имаме за бебета да започнем да даваме за кастрирани. Доктора каза, че е много дълъг и има къде да качва килограми, но да не позволяваме да става повече от 4кг (сега е 3.300кг).
На всички маци, които днес също са били на кастрация - бързо да се оправят и да се върнат към любимите си забавления. Стискаме и ние палци и лапички утре всички да са като нови и да са забравили за днес. Гушкайте се и това ще мине.
Ето един ошашавен Кай точно след прибиране

# 468
Айла, какво става с Шепичка? Прибрахте ли я? Надявам се, че е добре и бързо ще се възстанови.
Мисля и Изи, но за нея е още рано да си е в къщи.

# 469
  • София
Айла, какво става с Шепичка? Прибрахте ли я? Надявам се, че е добре и бързо ще се възстанови.
Мисля и Изи, но за нея е още рано да си е в къщи.
Да аз писах малко по-нагоре. Преди малко си излезе от къщичката, отиде си до тоалетна, зари си и след това се качи пак да дреме на леглото. Доста добре изглежда и в кондиция, но все още действа и болкоуспокояващото. Ще видя как ще се чувства утре. Е омърлушена е и ни е сърдита, но е нормално, надавям се скоро да си е както преди.
Carroll радвам се че всичко е минало при вас леко и успешно.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 19:49 от Aila

# 470
  • In the land of Never Never
Ето това са раничките, като не се започва от голо петно.  Започва се от сериозно чесане , и от там на раничка, чак тогава петно без козина. После хваща коричка и пак разчесва....

На доста места се личи че има такива петънца покрити вече с нова козинка без никакво голо, просто е на половина по къса от другата и от там изглеждат като петна.
Наистина трябва да се изследва, поне на едно животно да се вземе проба в стерилна опаковка и да се занесе на вет. Питайте най-близкия вет как може да се вземе такава проба.
Мийте си ръцете, и не се докосвайте по тялото, когато ги пипате. Ако сте ги вземали в себе си, перете дрехите и ги сушете на слънце.
Не е нужно да се изпада в крайности, както всички подобни заболявания, те се предават само с директен контакт, но при спазване на елементарна хигиена, няма нищо опасно.
Хващала съм преди години, защото не знаех тези правила и въобще нищо за тази болест, излекувах се с мазане, при човек минава за около две седмици.
Котките, ако обитават едни и същи места, могат да се заразят от там, като лежат на едно място например или се трият по някакви повърхности.  При чесането също е възможно да се разнесе или като се посбият, което се случва.
Бавно минава тази болест при тях, те я разнасят с лизането, чесането, и най-добре е да се сложат инжекции, но с мазане също става. Има и таблетки, ако няма друг начин да се лекуват, бавно става, но също е възможно.
С йод знам от ветеринар, че не е добре да се маже котка, защото кожата е много нежна и тънка, а йодът изгаря. Може да увреди кожата в дълбочина и да не порасне нова козина на това място.

Надявам се Шепичка бързо да се възстанови! Просто е объркана и я боли вероятно, и за всеки случай съска. За ден-два надявам се да й мине и да забрави преживяването.
Ако слагате някакъв препарат за мазане, започвайте от външните краища, като хващате малко от здравата кожа, и мажете навътре. Не се трие, за да не се разнася заразата, нанася се с точковидни движения.

# 471
Здравейте, полезна тема! Пожелавам на всички болни писани да се оправят бързо 🐱 Аз тъкмо се връщам от ветеринарния кабинет. Моят писан е на 7, от малък има едни и същи проблеми. Малко преди да му дойде време за кастрация, му се запуши пикочното каналче, и го оперираха, беше 50 на 50 дали ще оживее. Ретростомия му нсправиха, т.е освен мандаринките, му махнаха и бананчето, сега пишка като момиченце. Цял живот е само на медицинска храна, защото много прави кристалчета. И всяка година поне веднъж се запушва и стига до изпишкване с катетър и лекарства за разграждане на камъчета в мехурчето, цистити и тн. Тези дни повърна само сок, стана унил, и пак го заведох, просто защото си имам едно наум. Горе долу всяка есен сезонно се запушва, та веднъж гидишно го водя, понякога и пролетно се налага, както сега. Днес му взеха кръв, досега не са му правили кръвна картина, така за всеки случай да се види дали са му ок бъбреците. Та в кабинета вече ме познават и мен, и котака, защото и храна му купувам от там и така. Всички са много любезни, но има едно момиче, миналата година ме караха всеки ден за седмица да го водя на инжекции, та на нея явно в един момент й писна и ми се разкряка, че съм го била влачила като човешко бебе… аз го нося в кучешка чанта, защото е огромен и много тежък, и в клетка ще ми е доста зор да го занеса. И днес пак това момиче беше. Първо ми каза, че кръвта ставала за 10 минути, ако съм искала да изчакам. Викам ами добре, то да не ходя утре пак, ако случайно има за нещо да се ходи. Не не, няма смисъл да седиш, та си тръгнах. И не знам, просто исках да споделя, че това много ме сдуха като отношение, защото не съм забелязала със стопаните на другите им пациенти така да се държи. Толкова ли според вас се втелявам за котарака… вие какво бихте направили, ако веднъж-2 пъти годишно се случи да повърне 1-2 пъти, после не яде няколко дни, сутрин вие жално, унил нетипично за друг път, ако предишните пъти такава унилост е стигала до спешна помощ по нощите и изпишкване с катетър, за да не му се пръсне мехурчето и не му блокират бъбреците…

# 472
  • София
Щяхме да се чустваме като теб...Аз обаче съм по-серт и щях на това момиче да ѝ стъжня живота, и на място, и пред шефовете после. Не си оставям магарето в калта. Може да нямам връзки, но имам "голяма уста".

Един допълнителен съвет - когато се караш на подобно недоразумение като това момиче, взимай приятелка със себе си и се карайте едновременно от двете страни - от ляво, и от дясно. Няма човек, който да издържа на стерео обработка от двете уши. Това откритие го направихме преди много години със съдружничката ми. Действа...

# 473
Тази мома е за бой. Смяна на клиника? При толкова проблеми на животинката, как нито веднъж не са взели кръв? Мъри е съвсем здрава, но няколко пъти при малки здравословни проблеми са я гледали на ехограф и са правили кръвна картина. Дори старите резултати са в компютъра им и няма нужда да нося разпечатки.
Изследването е готово за около половин час.

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 21:23 от Недоволна

# 474
Недоволна, близко в квартала ми е, аз не карам кола. Освен това там работи един много добър доцент, който буквално му спаси живота. При него водихме преди години и предишния ни котарак. Опитват се всеки път да го гледат на ехограф също. Като цяло са внимателни и го познават котака, като ме видят вече знаят защо отивам. Просто сега за повръщането решиха да проверят и кръвта, добре че всичко е наред. Просто лош късмет да попадна на нея. Явно щом другите стопани получавате различно отношение, има нещо лично към мен тази.

# 475
Щяхме да се чустваме като теб...Аз обаче съм по-серт и щях на това момиче да ѝ стъжня живота, и на място, и пред шефовете после. Не си оставям магарето в калта. Може да нямам връзки, но имам "голяма уста".

Един допълнителен съвет - когато се караш на подобно недоразумение като това момиче, взимай приятелка със себе си и се карайте едновременно от двете страни - от ляво, и от дясно. Няма човек, който да издържа на стерео обработка от двете уши. Това откритие го направихме преди много години със съдружничката ми. Действа...
Sharky, разсмя ме. Joy

# 476
  • София
Вече сме си у дома! Изи е още доста замаяна,но все пак е кастрирана преди няма 3 часа.Държа я в клетката,но не е спокойна ,мята се ,вади лапи през решетката,рови.....
Извадих я за мъничко ,но не може да си стои на краката и пада, и пак я прибрах.
Не знам кое е по-добре за нея,да стои в клетката или да я пусна извън нея?
Казаха ми да и дам водичка към 20.30 ,мека храна към 00.00 мъничко.

# 477
Да стои в клетката. Нищо, че шава. Ще шава и ще се успокои. Като се успокои или ще поспи или зениците ще се нормлизират. Докато не почне да премига е рисковано да я пускаш. Може да се удари някъде или да реши да направи скок и да падне.

# 478
  • София
Вече сме си у дома! Изи е още доста замаяна,но все пак е кастрирана преди няма 3 часа.Държа я в клетката,но не е спокойна ,мята се ,вади лапи през решетката,рови.....
Извадих я за мъничко ,но не може да си стои на краката и пада, и пак я прибрах.
Не знам кое е по-добре за нея,да стои в клетката или да я пусна извън нея?
Казаха ми да и дам водичка към 20.30 ,мека храна към 00.00 мъничко.
Бързо възстановяване!
Аз я взех Шепа реално 4 часа след кастрацията, но лекарката ми каза веднага да си и отворя клетката ако иска да излезе. Изобщо не се колеба, но не беше замаяна и съвсем уверено си отиде и се качи на дивана. Поспа два часа, стана, отиде си до тоалетната, изпишка се, зари си го и отиде да си легне в детската стая. Където пак спи. Преди малко и предложих към седем една лъжица консерва, но не пожела, накрая все пак изяде желето само и сега пак спи.
Дано след няколко часа и вие да сте добре.

# 479
  • София
Да стои в клетката. Нищо, че шава. Ще шава и ще се успокои. Като се успокои или ще поспи или зениците ще се нормлизират. Докато не почне да премига е рисковано да я пускаш. Може да се удари някъде или да реши да направи скок и да падне.
Да,и аз мисля,че е по -добре да стои там за сега  .Доста неадекватна е .

Aila,благодаря ти!Дано бързо се пооправи и тя.Гушках я малко ,но ме е страх да не и притискам раната,а и тя се дърпа да я пусна.Няма външни Конци и е напръскана с някакъв сребърен спрей.
Забравих да питам кога мога да и дам водичка?

Последна редакция: вт, 29 мар 2022, 20:20 от ♥ Димяни ♥

Общи условия

Активация на акаунт