Любители на котки - Тема 171

• 33 209
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Имахме преди в квартала една малка трицветна котана, бях я кръстила принцесата, защото един голям мъжки винаги я пазеше и не само я оставяше първа да яде, но и гонеше другите котки да не я притесняват. После той изчезна, нея май я гледат в близкото училище, но както и да е. Онзи ден докато слизах сипвам на 4 купчинки храна за обичайните ни квартално огромни котараци, четирима, и се появява моята принцеса. Всичките дадоха заден и я оставиха да яде и от четирите купчинки Grinning

# 556
Добро утро!При нас наваля сняг.

# 557
Добро утро, да ви попитам, някой от вас ползва ли фонтанче за водичка на коте? Наистина ли им е по-интересно така да пият вода? Или е като с котешко легло, спят си където искат Simple Smile

# 558
Ние имаме,още от Фин.От почти 10 год.Държах го за него месец-два.играеше си с в8дата и я разплискваше Онзи ден го извадих за Сакура и Зак.Не се впечатляват.Вода,като вода.Но и тримата нямат проблем с пиенето на вода.
Мисля да го прибера отново.Когато не сме тук,ще се притеснявам да работи без надзор Затова взех и такива хранилки,а не автоматични.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 14:52 от red soul

# 559
  • София
Добро утро, да ви попитам, някой от вас ползва ли фонтанче за водичка на коте?
За интересно не знам. При мен само малкият пие от фонтана. Мия го на 2 дена.
И двамата обичат да пият течаща вода, но Аш за целта използва мивката в банята. Когато няма никой в банята и няма кой да му пусне водата пие от фонтана. Обикновено вода пие когато някой влезе в банята. Или пък влиза в банята и я оглася "пуснете ми водата най-сетне".
Първият ден се радват и пият, даже и Аш. След това разреждат и ходят да висят на мивката в банята. Уж фонтана има филтър, но явно не им е ок водата.

Имам едни хранилки от Хари, за суха храна и вода, но не съм пробвала дали ще пият от тях.

Ред, прочетох за вашият сняг. Ще му се порадвате за малко.
Имам една позната, ще излъжа в кой град е. Казва че като падне малко сняг и живота умира.

Вчера обикаляхме по магазините с дъщеря ми. За малко бях по тениска... докато не задуха зверски силен и студен вятър.

# 560
Добро утро, да ви попитам, някой от вас ползва ли фонтанче за водичка на коте? Наистина ли им е по-интересно така да пият вода? Или е като с котешко легло, спят си където искат Simple Smile
Кай обича да пие течаща вода и само да чуе мивката в банята или кухнята веднага дотичва. В банята обича и душа, и не само да пие, но и да се мокри сам. Поради тази причина съм се замисляла за фонтанче, но пък го намирам за излишно в момента за нас. Моя приятелка има за коткарака си фонтат, защото той отказва да пие вода и тя какво ли не опитва - фонтана събира прах. Според мен си е до коте. Ако има опция да го върнеш ако не става - опитай.
Кай от вчера може сам да си отваря вратата на банята, днес отново го чух. Вчера излиза от стаята и след 5-6 мин осъзнавам, че не го чувам изобщо. Излизам да видя каква беля прави - няма го никъде. Решавам да видя в банята - той си отворил, затворил отвътре и лежи в мивката и гризе дървена щипка от сушилника.
*По принцип всичко стои отворено за да се разхожда, но започнахме да затварям банята като пееше да не притеснява комшиите.

# 561
AnMary,така е.Аз съм в Южна Холандия и тук рядко се случва да има.Днешният вече се стопи.

Ще задам един глупав въпрос.Зак вършеше пред мен с вирнат аопашка преди малко.След кастрация на мъжки,на мястото не трябва да има нищо,нали така?При него едностранно има.И възможно ли е и как да претърпи две операции и да не намерят нищо,а почти година след това да се покаже?

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 10:31 от red soul

# 562
  • София
Защото най-накрая  скритият тестис е узрял и се е спуснал в тобричката. Аз бих го завела на вет да си довършат работата по кастрацията.

# 563
  • Бургас
Mоже ,ред ,да...
Точно защото най-накрая се е развил тестисът и си е застанал на мястото в торбичката,явно и Зак се държи така.

При Харко в торбичките видимо няма нищо...Преди бяха доста обемисти.
Още не му е поникнала козинка и си личи.
Ако едностранно е доста по-различно поможението-ясна е работата.

Живеете на много красиво място,поздрави на Холандия от нас!

# 564
Аз казах,че ще го водя,но когато се върнем от БГ:-)
Напразно са го ровичкали преди година момченцето ми.

# 565
  • София
След кастрация на мъжки,на мястото не трябва да има нищо,нали така?При него едностранно има.И възможно ли е и как да претърпи две операции и да не намерят нищо,а почти година след това да се покаже?
При моите няма нищо. Аш беше доста надарен.
Ако искаш попитай в консултантската тема - Как да се грижим за домашния любимец? Онлайн консултации с ветер … д-р Невена Микова
С ехограф би трябвало да кажат има или няма тестис.

# 566
  • София
Да и при Страх нищо няма след кастрацията. Той между другото беше съвсем добре веднага след нея, така че ако имате желание и възможност може и тук да го кастрирате  и още на следващият ден ще е добре най-вероятно.
Жалко че се налага така при Зак няколко пъти да ходи при ветеринар за това, но важното е всичко да завърши добре накрая.
Шепичка е напълно ок като държане вече, значи след три пълни дни след кастрацията на четвъртият е ок.
Разреза явно още има да заздравява, но не дава никакви признаци вече да я боли или да и причинява дискомфорт.

# 567
  • Бургас
Привет писани и писанчовци , 🤗

Колко сме кротки и хрисими като спим 😈.

Таня67 писана я кастрираха я в клиника Байрон Бургас. Питах преди да започне операцията за махане само на яйчници, лекаря не ми препоръча, в случай че развитие инфекции пак трябва да се оперира и реших да и го спестя. Може би затова и разреза е толкова голям, знам ли, първа котка гледам в къщи. Днес е десети ден от кастрирането ходихме на вет, че два конеца не беше издърпала писана, а и забелязах едно топче най отдолу в дясно от операцията. Доктора каза, че нямало място за претеснение, аз попитах кога ще изчезне, а той "когато спре да се ближе" аз Ъъъ???!! Значи никога. Сега като махнал конците, които я дразнят щяла да спре да се ближе толкова често. А да видим.

Предстои ни да ни няма пет дни и се чудя какво да правя с писана. До сега е оставала само едно денонощие сама около 36ч. Ако я закарам на село при майка ми е възможно и да не се върне у дома. Мъжа ми и е вдигнал мерника, че много бели прави. Снощи е "чела" брошури в кухнята всичко по пода беше в малки хартийки, както и се е мъчила да се докопа до орхидеите ми които висят на един корниз над масата. Много обича да се бие с ботушите/обувките в коридора, както и да виси на някое яке закачено на закачалката. Много е активна вечер, а толкова кротка бе три дни след операцията душичка златна спеше цяла вечер до нас без да мръдне, ама хубавото свърши.
Днес тренира с мен с едното ухо следи пералнята дали ще започне да центрофуга и да се скрие под гардероба с другото шумовете от улицата 😄. Много обича да легне на постелката до мен и да ми пречи и на кака в стаята на килима да си наточи ноктите сякаш няма две катерушки с чесалки за нокти, да и разбута подреди дрехите от стола на пода и джунджириите от секцията да ги подреди по земята и така много обича да "подрежда" 😊

# 568
  • София
Maya, на практика на всички котки махат и матката. Aila специално търси ветеринар, който да махне само яйчниците. И разрезите са много по-малки. Жалко, че са измъчили животинчето, но важното е, че всичко е вече зад гърба ви. Ще зарасне напълно и ще забравите!

При моите женски ветеринарите ни бяха предупредили, че в началото шевът ще стои твърд и изпъкнал. Хубаво, че ни казаха, защото наистина не съм очаквала такова нещо и щях да се шашна. Все едно имаше подпъхнато парче молив под кожата. Постепенно се разнесе. Според мен става от вътрешния шев. При вашето коте е обикновен шев, но може в единия край да се е позастъпило повече и затова да е станала бучка.

Ако на котето се остави много суха храна, вода в леген (голям съд) и повече от една тоалетна (в леген или кашон), няма проблем и една седмица да стои сама. Но трябва да обезопасиш всичко, което се сетиш, а ако има отворени врати да се подпрат, за да не се затворят и да спрат достъпа до храна и тоалетна.

Последното ме подсети, че от 2-3 седмици някой от нашите (подозирам Богдана) най-демонстративно затваря вратата на една от стаите и си спят вътре на спокойствие, докато мъжът ми гледа телевизия. Явно не само на мен ми пречи усиления звук. Joy

# 569
  • София
Здравейте!
Днес е 3 ден от кастрацията на Изи.
Добре е,ака и пишка.Държа я в спалнята само ,защото там няма къде да се катери Simple Smile Хапва си много добре ,но от днес я оставих само на суха храна ,защото започна да ходи по-меко ,тя си има проблем винаги като хапва повечко време пауч.
Искам да питам и вас ,след 7 ден ветеринарката ми каза,че може да я оставя да си щъка из целия апартамент и,че може да се катери ?Смятате ли,че не е рано....?
Целувки на всички котенца от нас

Общи условия

Активация на акаунт