Паническо разстройство 53

• 47 767
  • 792
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Добре де, ако  го пиеш дадено хапче 2 г.  не свиква ли мозъка с него? В смисъл после отнемането няма ли  да е космическо ?

# 196
Естествено, че ще е. Аз след 3г не успях да го спра и започнах пак. След време ще спирам по друга схема и така.

# 197
А поне оправихте ли се ?
По принцип паник атака и като цяло тревожно разстройство може да се получи, ако имаш неустановена ИР, правиш хипогликемии, хормоните не са ти оптимални, липса на витамини, непоносимост към храна и др. Примерно едно съотношение на цинк и мед, може да те доведе до депресия. Това само като пример го давам, цинк и мед трябва да са в отношение 1:1. Някой изследвал ли си е до сега? Също, това че сутрешната ти глюкоза е в норма, не означава, че нямаш ИР, трябва да се направи обременяване с глюкоза, за да е сигурно, защото много пъти това разтреперване, прималяване и т.н са симптоми точно на това. Ако тези неща са проверени и всичко е точно и нямаш други симптоми, тогава мисля, че трябва да включиш антидепресанти.
А със сигурност има и много други неща, които трябва да се проверят, дори и вече да си започнал с антидепресантите, особено ако продължаваш да имаш симптоми, все пак те и подтискат част от симптомите.

# 198
Имам ИР, да.
Не мога да кажа, дали съм на 100% оправена, но поне не е този ад, който беше в началото. При мен ПА и особено хипохондрията бяха ужасни. Започна да се отразява и на околните и в един момент си казах, че трябва да взема някакви мерки.

# 199
Имам ИР, да.
Не мога да кажа, дали съм на 100% оправена, но поне не е този ад, който беше в началото. При мен ПА и особено хипохондрията бяха ужасни. Започна да се отразява и на околните и в един момент си казах, че трябва да взема някакви мерки.
Как се чувствахте, какво ви беше ?

# 200
Добре де, ако  го пиеш дадено хапче 2 г.  не свиква ли мозъка с него? В смисъл после отнемането няма ли  да е космическо ?
спирам два пъти след почти 2 г. И нямах никакви проблеми, освен че след няколко месеца правя кризи

# 201
  • София
NOVA NADEJDA ако  е по една криза на няколко месеца бих се прежалила. В самото начало като почнаха ПА при мен пих  известно  време ривотрил и спирането  беше АД . Та сега и от това ме е страх  (че са ми малко  другите страхове).

# 202
И аз така не исках, не исках, че от ПА минах в депресия, и от тая депресиика минах в клинична депресия с наченки на психоза… та понякога хапчетата не са наложителни, а задължителни…🥺

# 203
Много хора отричат антидепресантите, казват, че създавали лъжовна реалност. За мен е точно обратното, лъжовната реалност я създават тревожните мисли, потиснатите емоции, тъгата.
Аз бях много доволна от золофта, определено ми помогна. Не смятам, че съм живяла в нереален свят, напротив, видях света с всичките му хубави страни, почувствах малките радости, радвах се на това, което правя. Като реших, че трябва да го спра, много лесно се отказах, от раз. Чувствах се добре доста месеци, но за жалост ми се случиха  лоши неща накуп, които пак ме събориха. Сега съм решила да продължавам с бифлокс, бих взимала и отново золофт, но качих доста кг.последните месеци и бифлокса е по-удачен. Ако трябва с една изречение да опиша разликата между тревожно състояние със и без антидепресанти, бих казала следното: нека си представим живота като една голяма чаша. С антидепресанти виждаш чашата наполовина пълна, без тях- наполовина празна. Това е.
Разбира се, не казвам, че всеки трябва хукне към аптеката веднага. Ама и не разбирам защо трябва човек да се мъчи с години, но да не взима нищо, защото шял да се пристрасти, щели да го вземат за луд и т.н.

# 204
NOVA NADEJDA ако  е по една криза на няколко месеца бих се прежалила. В самото начало като почнаха ПА при мен пих  известно  време ривотрил и спирането  беше АД . Та сега и от това ме е страх  (че са ми малко  другите страхове).
всеки знае какво, как и колко може да понесе.
При мен кризата продължава няколко дни и не, не се свиква.
Бернарда, мисля сходно!

# 205
Опишете какви са ви кризите, какво усещате ?

# 206
Към мен ли е питането?
Има ли смисъл да описвам?
Гадно е, неадекватна съм, притеснявам близките.
Тук не е мястото и не трябва да го пиша но подкрепям теорията, че в последните години енергията, която тече към земята е по-засилена, вибрациите се качват, текат разни процеси на друго ниво и по- чувствителните хора имат доста интензивни усещания.
Лекарствата помагат на нервната система да не изпуши.
Стресът довършва картинката.
Дано не ме изтрият.

# 207
  • София

Сърцебиене , задух, болка в гърдите, силно треперене и отмаляване. Като  цяло  типчните за инфаркт симптоми.
Последният път беше ужасно. Най-много ме плаши  сърцебиенето. Най-гадното е че имам симптомите на това от което най-много ме е страх.  Ако ме боли  нещо  друго нямам проблем.

# 208

Сърцебиене , задух, болка в гърдите, силно треперене и отмаляване. Като  цяло  типчните за инфаркт симптоми.
Последният път беше ужасно. Най-много ме плаши  сърцебиенето. Най-гадното е че имам симптомите на това от което най-много ме е страх.  Ако ме боли  нещо  друго нямам проблем.
Колко време те държат тези симптоми ?

# 209
  • София
Bondy07 последният път сигурно около  седмица. Както написах и по-назад, отивам на лекар и ми минава. Този път се забавих  с ходенето и  затова повече време изкарах. Мислех  си,  че мога да се справя.

Общи условия

Активация на акаунт