След НОЕМВРИйска бейб-градушка- мама сладко бебе гушка :)

• 12 523
  • 286
  •   1
Отговори
# 120
Честито на Роси и семейството й и от нас!Здраве и късмет на малката госпожицаnewsm51
Момичета,аз искам да питам тези които са ползвали стерилизатор за микровълнова,в края на стерилизацията водата в кошницата остава ли или се е превърнала в пара цялата?Нещо не ми се вижда надеждна тази стерилизация.Вие как мислите?Вие май всички кърмите,но ние се дохранваме и на 3-4 часа ни трябва шише,та не знам дали да използвам стерилизатора или да си изварявам по стария начин,който използвах с Влади.
Утре ни е първата консултация.Пъпчето ни падна снощи.Колики още нямаме.Или по-късно ще започнат,или ще ни подмине тая екстра-дано!!!
Пожелавам ви да са спокойни и папкащи бебчовците,на мамите 2 в 1 -имайте търпение,почивайте и се наслаждавайте на последните дни от бременността!

# 121
здравейте мами,
Пише ви един много щастлив татко newsm44. Днес 15.11.2006 в 10.40 часа моята Петя роди момиченце 3350 гр. и 50 см. и се казва Гергана !!!! И двете ми мадами са добре.Довечера след 20.00 часа ще ходя да ги видя.

# 122
Честито на мама Петя и гордия татко! Много да ви слуша малката Гергана! Поздрави я от нас!

# 123
ЧЕСТИТО НА ПЕТЯ И НА ЩАСТЛИВИЯ ТАТКО- МНОГО РАДОСТ ДА ИМ НОСИ МАЛКАТА ГЕРГАНА Simple Smile

Рали, не се изпарява цялата вода в кошницата- аз мисля, че стерелизацията в микровълновата си е ок, защото ако реша веднага да го извадя не мога да го пипна- толкова е горещ и не смятам да минавам на метода с тенджерата Simple Smile

ТАЛИ, и аз искам да запиша Ран на плуване- сестра ми води малката на басейна Спартак- каза, че имало и 3- месечни бебета- предполагам, че и в Дианабад има малък басейн- така че на пролет може да ги топнем бебоците Simple Smile

# 124
Честито на Роси и на Петя   bouquet  bouquet  bouquet! Да са им живи и здрави бебките, да са много поспаливи и да папкат много, а на мамите - бързо да се възстановяват    bouquet Hug   bouquet!

# 125
  ЧЕСТИТО НА ПЕТЯ И НА ЩАСТЛИВИЯ ТАТКО newsm44ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА ГЕРГАНА,МНОГО ЩАСТИЕ newsm51

# 126
  • София
ЧЕСТИТО НА МАМА ПЕТЯ И ТАТКО ПЕПИ!!!!

Мони още много малко и идва твоя ред, малко търпение още  Hug И се наспинкай сега че после... трудно

Тали то да ти кажа аз вече почти не сля. По няколко пъти ставам за пиш, после не мога да заспя и си мисля ли мисля....

Сега да дам отчет за моя преглед - шийката вече е центрирана (не знам точно какво значи, но било добре) и е омекнала. Няма разкритие, но казаха, че ака натиснат ще влезне пръст, така че май е добре. Вероятно няма да е тази седмица затова събота и неделя смятам с мъжа ми да правим яки разходки, за да тръгнат нещата. Иначе бебонко се е придвижил към таза, но още не е стартова позиция.

Иначе се видях с Клюки. Праща поздрави на всички и изглежда много свежа. Утре вероятно ще я изписват, а малкия Иво бил голям лакомник. Много трудно е направила това разкритие: от 4 ч. в неделя сутринта е била с болезнени контракции и са я приели с 4 см. чак в понеделник сутринта и в 13.40 е родила. Изключително благодарна е на акушерката (тази, която я беше разплакала), която през цялото време е била с нея, много й е помогнала за раждането и сега продължава да й помага за бебчто в болницата. Казах й, че снимките не се отварят и мъжът й ще оправи нещата.

Мислих да се обадя и на Ивето75, но прецених, че тя едва ли ще може да слезен, защото нейното секцио беше вчера преди обяд. В петък пак съм в Шейново и тогава ще гледам да й се обадя и после ще кажа как е и тя.
Май е това засега от мен.

П.С. Карил кои са били наистина тези идиоти #2gunfire

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 18:16 от sdsm-moni

# 127
Здравейте мамчета, и татковци!
Честито на Роси и Петя. Много щастие с малките попълнения на семействата.
Добре дошли на всички завърнали се Simple Smile Липсвахте на компанията.
За питката - сестра ми прави на Петър - при тях се падна в неделя, и първо ходиха на църква с бебо, а после дойдоха женоря на питка и сладки неща. Събрахме му метални пари, свихме му ги в кърпичка (ама не много, да не е скръндза), да си купи сън.

Новините при мен са точно наобратно на новините при Мина Simple Smile
Имам безболезнени контракции почти през целия ден, но при прегледа доктора каза, че разкритието е около 1 см. (тук отварям една скоба, че прегледа не беше изобщо болезнен, може би и той пипа по-внимателно, да не объркаме графика). Аз вчера си поревах малко, защото май ще съм със секцио. Бебчо е още седалищно, и е малчо ( с главичка 9 см) и с доктора се уговорихме за секцио за другата седмица, малко преди термина ми. Иначе съм постоянно в движение - днес бях на зъболекар, после на пазар с майка ми, после при сестра ми - да си видя племенника, и да ушия едни чаршафи на бебо. Вчера с Мина направихме тур - посещения при Чапелита, преглед на Мина, преглед на Вени, посещение при Роня.... Абе не се спирам. Ама явно това не помага на бебо да се намести за нормално раждане... Уф.
От друга страна - при една толкова лека и приятна бременност, ще се прежаля за едно секцио.  newsm48

# 128
Честита радост на мама Роси и мама Петя!!! newsm51 Да са ви живи и здрави принцесите, много да ви слушат и радват!
Добре дошли на всички завърнали се майчета!

# 129
Вени, не ти е малчо бебко- съвсем нормално ми се струва- неда в деня преди раждането я мериха последно и главичката нямоше 9 мм- а пък не е кой знае колко различна от другите - 24 все пак е далече

А Клюки защо не е раждала с упойка- каза ли- това би ускорило раждането

# 130
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА РОСИ И ПЕТЯ !!! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДОБРЕ ДА ПАПКАТ, А НА МАМИТЕ - БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ !  bouquet

Ето го и моят разказ :
В понеделник, на 06 си бях цял ден самичка в къщи и имах странно предчувствие, че нещо ще се случва.Даже влизах във форума инкогнито, не знам защо се бях скрила, но имах нужда от малко уединение. А ми се искаше да ви пратя нещо много хубаво, но все не можех.../нищо, след малко ще ви го напиша/. Вечерта си легнахме и за 1-ви път котката не дойде да спи в нашето легло, даже не дойде в стаята, а остана в хола. Бебето се въртя цяла нощ - явно се е подготвяло. Аз също не можах да заспя. И така минала цялата нощ. В 4 часа ми изтекоха водите - еййй, много вода изтече...аз си представях нещата по-различни, а то като рукна една река....Обадихме се веднага на майка ми, която дойде много бързичко, за да остане при спящата Марена. която нищо не разбра, милата. В болницата бяхме към 4.40 часа, минах през обичайните процедури, дежурната лекарка установи 3 см разкритие и в 5 и нещо ме вкараха в предродилна, за да чакам моята си лекарка. И така си лежах, разкривах си се и си четох книжка до 10 часа. Междувременно моята лекарка като дойде, ме прегледа в 8.30 часа и  установи, че родовият процес протича нормално. В 10 часа ми включиха система и от там до 12 нещата се развиха много бързо. Контракциите ми зачестиха, преминаха в напъни, разкритието се увеличи и накрая анестезиолога за малко да закъснее. Преведоха ме в родилна, много бързо ми сложиха епидурална и с 2 напъна родих. Имам малка епизиотомия - само с 1 шев, който вече напълно зарастна и една седмица по-късно се чувствам така, сякаш не съм раждала. За съжаление таткото не можа да присъства на раждането, защото нещата станаха много бързи и не се бяхме организирали добре преди това,а на мен на финалната права хич не ми беше до него, но...следващия път му обещах да е там, до мен. Mr. Green

Искам специално да благодаря на целия екип, който беше около мен, както и на всички в родилното на Окръжна болница - бях 5 дни там, но се чувствах като на хотел, всички бяха много внимателни, обясняваха всяко нещо, което ме интересуваше и не ми поискаха нито стотинка за това.... Peace

Сега отивам да качвам и снимки. Heart Eyes

# 131
здравейте отново:-)

Нещо съм сгафил при качване на линка към снимките. Моля да ме извините. Сега пиша коректния линк:
http://community.webshots.com/album/555571782eTzgKP

# 132
Мами, здравейте! Нямам никакво време да ви чета. Ходих до Док току що та ми махна конеца. Раната е много добре, с естетичен шев, който Доки прави по-различно от останалите методики....
       Кърмя, почти не спя, непрекъснато нещо стерилизарам, за първи път днес ще го къпем. За сега нямам време да кача снимки..... ОБИЧАМ ви !!! Бъдете щастливи!
 Някой да знае ефикасен крем за пъпчасало дупе???

# 133

Някой да знае ефикасен крем за пъпчасало дупе???

Да, педиатърката ни препоръча Pavloderm - македонска мас, с витамин АД3, екстракт от невен и лайка - цената му е около 2.50. Каза,че бил много добър.

Цвети, за плуването - горещо ти препоръчвам едно басейнче в Княжево - там водим Марена и сме много доволни. /сега малко попрекъснахме, но тия дни пак ще подновим/. Ако те интересува, пиши ми на лични.

Стискам силно палци на мамите 2 в 1 - всичко да мине леко и безпроблемно, когато му дойде момента.
Ето ви стихотворението, което исках да ви напиша преди да родя :

ДОБРОТАТА
Два бели гълъба видях,
когато към прозореца погледнах,
видяха ме и те, узнах,
че гладни са. Посегнах

за шепа зърно, но уви
уплашиха се, излетяха
и тъжно стана ми, дали
в ръката ми заплаха те видяха ?

Ще чакам да се върнат те
познали в мене добрината,
разбрали, че едно дете
е добротата на земята.
Т

Това е писано от Полина Дончева, на 12 год.

# 134
Ивиче, радвам се, че при теб нещата са минали бързо и безпроблемно- но само не разбрах на колко см са ти били упойката- уф, това обезболяване много ме интересува- на мен вече си мисля, че няма да ми трябва, но да агитирам мамите да раждат безболезнено и бързо май ми е мисия Simple Smile

Карил, аз съм много доволна от кремчето на МУстела- действа бързо и безотказно- за сравнение - до сега съм ползвала Нивея, Бюбхен, Бочко и едно правено в аптеката (то действа също)

Общи условия

Активация на акаунт