След НОЕМВРИйска бейб-градушка- мама сладко бебе гушка :)

• 12 528
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ ГЕРГАНА НА МАМА ПЕТЯ И НА ТАТКО ПЕПИ! МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ НА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО!!! Hug  bouquet

Ивиче, благодаря за разказа, стихотворението също е много хубаво. Децата наистина сътворяват страхотни неща, едно време работех в издателство за детско творчество и съм се убедила стократно Peace.
Поздрави и целувки на всички мами и бебчовци, а на онези, които ще си видят бебчетата - успех!

# 136
Цвети, и аз не разбрах - когато ми сложиха катетъра вече бях с яки напъни и между тях - предполагам, че разкритието ми е било по-голямо. Но нямаше време за преглед, просто в един момент нещата се развиха скорострелно и за една идея да си родя без упойка. Mr. Green

# 137
Цвети, кое от кремчетата на Мустела препоръчваш?Аз използвам един всеки път като сменям памперса,но според мен трябва да има някакъв по-силен,който не е за ежедневна употреба,а при обриви и подсичане?

# 138
За раждането ми....
Термина ми беше на 13.11, но Доки ми предложи да се пораздвижа, та белким се роди по-рано, че е големичък бебо, а пък таза ми на границата на нормата. И така на 7 и 8.11 се разхождах нон-.стоп. и получих редовни контракции, болезнени. На 8 срещу 9 в 01 часа не издържах и отидохме в Шейново. Прие ме една зла, млада акушерка, чието име се надявам да разбера някой ден..Държеше се отвратително. \кво за приемане ли сте,айдееее, айде по-бързо взимайте си сака и елате с мен...\ В родилно ме прегледа Д-р Мишел, от който съм доволна поне че ме прегледа страшно внимателно и се усмихна като ме прие...Имах 1.5 см разкритие, което всъщност го имах вече втори ден.. Слязох от магарето и ми изтекоха водите. КОнтракциите ми бяха вече нещо неописуемо. Болка , болка. Грубата акушерка ми направи клизма, овърза ме адски стегнато за тоновете и ми ВИКАШЕ непрекъснато :стига си крещяла........тука хора спят и т.н.
Аз исках нещо обезболяващо, тя ми предлага Диазепам, а всички знаем че той не е ОБЕЗБОЛЯВАЩО средство. Отказах и .....
    Вече към 2.30 не издържах и се обадих на Д-р Илиев да идва, че умирам....Той дойде ...разкритието не растеше...Не знам към колко часа беше 4-5 см направиха ми епидурална \ Д-р Ясмин\. Доволна съм от нея и от Ясмин беше много мил и внимателен. Кучката като разбра че съм с избор на екип чак тогава все да ме нарича "мила"...Изродката мръсна!!!! Дано да дойде в реанимацията мръсницата и да и се случи същото ........ В 7.30 -след непрекъснати триминутни контракции през цялата нощ, при напъни ...и пр. разкритието и беше  7 см. Мина на визитация в родилна зала Д-р Ковачева  и каза че съм за спешно секцио защото бебо е високо и няма да "слезе". И това беше...
   Операцията беше невероятно безболезнена. През епидуралния катетър \ който не съществува при спиналната анестезия\ непрекъснато ме обезболяваха. Обезболяването продължи и в реанимация на другия ден, където не съм усетила грам силна болка. И това беше. Раздвижиха ни на сутринта на 10.11 и ни изведоха от реанимация.

Вече съм добре НЯМАМ АБСОЛЮТНО никакъв белег. Доки използва страшна техника. Освен това разреза е в окосмената част. Той оперира един пръст над пубиса, за разлика от други оператори. Абе страшен е !!!!!
  Името на бебо го избрах на операционната маса.
 Мами, разбрах, че често страховете ни се сбъдват, затова е по-добре да не се страхуваме.
Благодаря за съветите за дупето....Ще вземем утре някакво кремче, ако от Бюбхен не мине. Мазала съм го 2-3 пъти само.
   Между другото днес малко се стреснах, защото бебо  върна кърма след хранене, и то и през нослето..Задави се малко..Ама е страшно лаком пък  и не винаги се уригва..Досега не съм му почиствала нослето с физиологичен серум, но утре ще го направя..
   Мами, пият ли децата ви вода, мойто - не.
Айде чао до скоро!!!!
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ  И ТЕХНИТЕ НОВОРОДЕНИ!!! Да са живи и здрави!!  bouquet

# 139
  • София
Леле, Карил, какво си преживяла Sad

Слава Богу, че всичко е наред, лошото, казват, се забравя. А на такива им се връща, рано или късно, оня горе си знае работата...

# 140
Честита госпожица Гергана на мама Петя и на татко Пепи! Да ви е жива и здрава!
Ивиче, благодаря за разказа! Аз пък мислех, че епидурална се слага до 5-6 см разкритие, а при теб май е било повече... newsm78
Карил, миличка, съжалявам за това, което си изживяла! Добре, че всичко е завършило ОК. И това с името - направо настръхнах...Сякаш Господ ти го е пратил тоя доктор (Данаил беше един от вариантите ти, доколкото си спомням, но ти очакваше знак кое име да избереш)...
Лек ден на всички мами и бебоци, леко раждане на всички, които ще си гушнат бебчетата днес, а на другите мами 2 в 1 като мен - спокойствие и търпение, не остана  Hug

# 141
За съжаление съм изхвърлила опаковката на кремчето за подсичане на Мустела- там пишеше по- подробно как се казва- на самата туба пише само крем с витамини на няколко езика- тази тубичка ми я дадоха на лекция на списание 9 месеца  и като свърши непременно ще си купя същия - нека мамите, които ходят на лекциите и имат такова кремче да кажат как по - точно се казва, защото и брошурата на Мустела не намирам

Карил, тая акушерка е за бой наистина!!!!!!!!! А д-р Ясмин и на мен ми прави епидуралната, но нещо ми подцени килцата и не ме хвана както трябва

# 142
  • Sofia
Добро утро!
Честита радост на новообебилите се майчета Роси и Петя newsm51 newsm51 newsm51
Да са ви здрави и послушни малките принцеси Two Hearts Two Hearts Two Hearts
Дали и днес ще си имаме бебенца Thinking
karil,сьжалявам,че се е наложило да преживееш такиви мьки.
Лек ден на всички  bouquet

# 143
Да са живи и здрави всички бебоци, много късмет и любов !  newsm51 На мамите бързо възстановяване ! newsm51
На мамите дето сме още 2 в 1 безпроблемно раждане !  newsm44  newsm68
Не мога да не се похваля. Ремонтът приключи и ще се местим в събота. Тогава идват и да монтират новата кухня, надявам се да приключат за 1 ден с монтажа й, че имам идея да поканя родата на баница в неделя, че без тяхната помощ... до никъде нямаше да стигнем. От няколко дни опаковам покъщнината. Супер бавна съм, много се измарям... Хем ме хваща яд че съм с пъргавината на чувал с цимент, хем не мога да се задействам по-бързо. Стълба нямаме и използвам едно столче, за да досигам високите места и настава едно "кАчи се-слЕзи"... Стискайте палци бебка да изчака поне до 22.11. , много ми се иска да е стрелкиня, ама с тоя фитнес дето му удрям, знам ли... току виж решила да се включи активно  Joy
Много целувки на всички малки и големи  Two Hearts

# 144
Karil, мажа малкия с крем здраве и за сега дупенцето му е екстра  Peace  И моя белиг е в окосмената част и вече почти го няма. Стриите около пъпа са ми мнооого по гадни от операцията.
Мацки ако се организираме за плуване аз ще идвам с колата където сте и вие, да не трамбовам сама. Аз не мога да плувам /междо другото/  Whistling
Така следващото след плуването на което мисля да запиша малкия е народни танци и после ски /а може би по-скоро първо на ски ще го качим/... амбиции, амбиции... дано не прекаля само  Crazy
Мони, знам какво ти е – спомням си мойте постоянни тревоги последните седмици от бремеността  Outta Joint
От кога мога да започна да правя коремни преси и други подобни за връщането ми към старата кожа? Че не мога да се понасям...  #Cussing out
Тази нощ спах наведнъж 3 часа и след това още 2!!!!Направо днес съм свежарка  Party
Bebonina, помоли някой да ти помага, че сама ще се измъчиш.
Рениииии, къде се изгуби? Подействаха ли капките при вас?
Хайде хубав ден и да извеждаме бебоците след малко  Hug

# 145
Bebonina, тука на едни  лекции ни казаха "който иска да ражда скоро - да качва стълби". На  мен твоето качване и слизане от стол ми прилича на упражение за леко раждане.
Стискам палци на всички мами 2 в 1, спокойни и леко раждане.

# 146
Добро утро мами! На мамите 2 в 1, които са се разраждали - леко и безпроблемно! На мамите, които още трябва да мътят, нека го направят на слънчице в някой парк  bouquetНа мамите със звездички до себе си - спокоен и спалански ден!
    Момичета, благодаря за съпричастността.....Не пожелавам на никой да изживее болката, която аз - не толкова физическата, а тази душевната , която някой от персонала в болниците може да причини...... PraynigОще плача като си припомням унизителното отношение да ме кара при изтекли на 1.5 см води, да си мъкна багажа от предродилно в родилно......
Охххх, пак се отнесох!
ТАЛИ,снощи Док ми каза, че мога да правя коремни преси месец след раждането. Аз имам стрии от първото раждане, много съм доволна, от МУСТЕЛА и ЧИКО- които ползвах през бременността, а сега се мажа с ВИШИ.
   В болницата докато бях се разбих да обикалям по стаите да търся Лучия и Клюкарката. Лучия, открих, но Клюки - не.Щеше да ми е къде -къде по-лекичко.
Ивиче, забравих да пиша, че стихчето ме просълзи \то доста неща ме просълзяват...толкова съм станала чувствителна\
  Мами как да кача филмчето с бебко, за да го изгледате...Ако е дълго за обяснение, ще помоля arenni \мойта приятелка\ ако може...ЩЕ ви се хареса Mr. Green Mr. Green Mr. Green  bouquet[/color]

# 147
Добро утро и от мен в този прекрасен, слънчев ден !  bouquet

Днес мисля да излезем на първа разходка с Ваяна, вчера спа 1 час на терасата и не ми се изпуска хубавото време...

Карил, за връщането на мляко през носа - в болницата акушерките от неонатологията ни казаха, че това е нормално, както и да се задави бебето - дължи се на все още адаптиращата се харносмилателна система - не е опасно,но  трябва да се следи бебето.
За водата - Ваяна като и предложа вода реагира така, сякаш на въздържател му предлагаш "облак" - такъв потрес се изписва на лицето и и даже изглежда леко обидена - така че за сега се отказах д аи давам вода.

# 148
4естито на вси4ки нови мами отново.Много красиви моменти с бебоците ви желая    bouquet

Моми4ета аз о6те бременея въпреки голямото ми желание да се сре6тна с бебка.Понякога си мисля 4е 6те остана последната неродила и 6те ми е едно самотно  ooooh!

Имам един въпрос който го бяхме обсъждали оба4е да си призная не си спомням добре какво бе6е.Става въпрос за превяраването на зехтин за мазането на бебо с него.Някой 6те ми обясни ли как то4но се преварява и дали е добре да се маже бебко с него,понеже аку6ерката на курса ни посъветва глави4ката да я мажем само с такова 4удо,но не ни каза как то4но се преварява  ooooh!

Много цунки от мен и успех на вси4ки мами дето сме о6те 2 в 1,а на останалите весел ден с бебковците   bouquet

# 149
  • София
Bebonina, тука на едни  лекции ни казаха "който иска да ражда скоро - да качва стълби".

Laughing Вени, това май не вАжи за тренираните!!! Аз живея на 5 ет., нямам асансьор и това упражнение го правя по три пъти на ден обикновено, но резултат  - нъц Mr. Green Може би трябва да тичам вече по тия стълби, че малко ми писна вече. Сега поне имам стимул да почакам до термин, де, че почнах пак антибиотика, да го свърша в събота, че тогава...

Почнаха ме мен приятелките всеки ден да звънят - ама голяма досада е, знам, че са добронамерени, ама ...

Айде, хубав и слънчев ден  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт