Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (10)

• 101 506
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Не всичко , което е по платформите е добро .  Ще видим и Дисни как ще се представят с турската продукция .  
Тактиките ги харесаха зрителите  .Опитах  се веднъж не  изтраях да го изгледам .
Сега ще снимат втора част .  

Айча Туран и Морат Боз ще снимат през лятото филм за цифрова платформа . Мурат пее хубаво за актьор нямам впечатления .

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 17:37 от femmi2

# 196
Пепелче, не съм го гледала филма на Каан и не знаех, че е преведен, благодаря за информацията! Няма нужда от линк, веднага го намерих и още утре ще го изгледам.
Предполагам, че е този

# 197
Габи , този е филма с Каан и Аслъ.

За летните сериали ромкоми ли са драми ли нищо засега не ме грабва.  Видя ли главните да ми действат и зарибят тогава гледам. 
Желая такъв като Кирилик Ашка. Борко заби в историческия.....

# 198
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Еее, браво, появихте се! И се и проявихте - я колко много сте написали! Интересна информация, ама интересни сериали и филми май йок...
Филмът с Каан и Аслъ Енвер го гледах - не е лош, но не и нищо запмнящо се. Пък и не обичам филми с фатални болести. Каан много ми хареса.
Друго ми направи по-голямо впечатление - колко различна изглежда действителността във филмите, сравнена с тази в сериалите - все едно не става дума за една и съща страна. Филмите са досущ като всички останали филми - има си всичко: пушат, пият, секс, свободно поведение - всичко изглежда нормално. Не като в сериалите, гдето всички са като комсомолци.

И понеже Пепелчето сподели, че ще ходи ПАК в Истанбул, аз да се похваля, че за пръв път отидох и аз в Турция - едноседмична екскурзия по Ликийското крайбрежие. Турция много ми хареса - много красива природа, много история и много дружелюбни и услужливи хора. Единствено храната ме разочарова - може би щото отидох с голяма кошница.

Относно нашата слабост, сериалите - не виждам нищо интересно да се задава, за съжаление...

# 199
Говори се, че актрисата Езги Челик ще участва в новия сезон на Алпарслан като новата любима на героя.

# 200
ДжиДжи, 😍 още един филм излезе с Каан, с една нетурска актриса (от бившите съветски републики, ама забравих коя).

Ето го :

https://m.ok.ru/video/3417142594240

Светълче, чудесна разходка си си направила.
Мечтая си аз пък за онези ми ти земи - Мардин, Мерсин, но мразя да пътувам организирано, а пък и не мога да намеря сподвижници.
Освен това все аз накрая правя организациите, а си е доста трудно за там.
С една дума в другия живот. 😂

# 201
Актрисата се казва Гьонюл Нагиева. Родена е през 1982 г. в Азербайджан. Участвала е във Възкресението на Ертуруул.

# 202
В по-предните постове се споменава  "Порайз" - какъв е сюжетът и мога ли да го намеря в руските сайтове със субтитри /т.е. името му/?

# 203
  • София
ДжиДжи, 😍 още един филм излезе с Каан, с една нетурска актриса (от бившите съветски републики, ама забравих коя).

Ето го :

https://m.ok.ru/video/3417142594240

Светълче, чудесна разходка си си направила.
Мечтая си аз пък за онези ми ти земи - Мардин, Мерсин, но мразя да пътувам организирано, а пък и не мога да намеря сподвижници.
Освен това все аз накрая правя организациите, а си е доста трудно за там.
С една дума в другия живот. 😂
Пепелче, не думай така. Аз също мечтая за екскурзия до Горна Месопотамия и много се надявам да я осъществя. За Мрдин много четох, когато гледах Завръщане /Съла/ и ми стана голяма мечта, а след това и Гьобекли тепе. Там наистина е люлката на човешката цивилизация. Почти всяка година сме на почивка в турската равиера - Бодрум, Мармарис, Анталия - Белек, но и аз като Светълчо много съм доволна от Ликийсткото крайбрежие- Мира, Ефес - едно от седемте чудеса на света, Памуккале и още много интересни места. Последно бях в Коня и Кападокия, а там все едно си в друго измерение. Незабравимо е! В скрития текст слагам едно предложение за екскурзия за което аз доста се замислям.
Скрит текст:
Маршрут: София – Истанбул – Ван – Татван – Диарбекир – Мардин – Шанлъурфа – Гьобеклитепе - връх Немрут – Газиантеп – Антакия (Хатай)– Истанбул – София

Тези библейски земи са част от Плодородния полумесец – мястото, където през Каменната ера са се зародили земеделието и животновъдството. Тук преди невероятните 12000 години е изграден най-древният храм в света. Много велики цивилизации са властвали тук: Асирия, Урарту, селевкиди, комагени, елини, перси, римляни, араби… Всяка от тях е оставила забележително и уникално наследство, което ще видим и преживеем по време на това пътуване!
Дата на тръгване 18.10. със самолет. цена 2353 лв. от София. Има обявена екскурзия и от Бургас.

Акценти на програмата:
✓ Цитаделата и царските гробници във Ван – древна Тушпа, столица на Урарту
✓ Езерото Ван, остров Акдамар и царската арменска църква на Светият кръст
✓ Вулканичното кратерно езеро в планината Немрут
✓ Крепостните стени на Диарбекир, най-големите в света след Великата китайска стена
✓ Приказният каменен град Мардин, християнският остров в Анадола
✓ Древния пещерен град Дара, известен като Петра в Турция
✓ Сирийските православни манастири Дейрулзафаран и Мор Габриел, където молитвите все още са на арамейски, езикът на Христос Спасителя
✓ Библейският Харан, споменат още в Стария завет. Оттук пророкът Авраам тръгва за Ханаан
✓ Пещерата, в която се е родил пророкът Авраам и езерото със свещените риби в Урфа - първия християнски град
✓ Светилището в Гьобеклитепе, което преобърна всички представи за историята на човека
✓ Невероятните и уникални светилище и гробница на царя на Комагена Антиох I Теос на връх Немрут
✓ Изключителната сбирка на римски мозайки от Зеугма в Газиантеп
✓ Скалната църква Свети Петър в Антакия - първият християнски храм в света

# 204
Нинче , Heart Eyes
Харесаха ми местата които си набелязала.
Културен туризъм.
И аз бих желала  вероятно ще сме на турското море.
Не пътуваме често в чужбина за мен ще е ново преживяване.  
Ако видя и някой любимец ще съм невероятна късметлийка.  Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 10:57 от femmi2

# 205
  • София
Привет!
Феми от сърце ти пожелавам да почиваш в турската равиера. Там наистина "пъплят" много от любимите ни актьори, но е късмет да ги видиш не живо и разпознаеш. След многократното ми летуване там единствено срещнах  Нихат Алтънкая, който бях гледала като Левент в "Листопад"
Бяхме в един хотел "Аска" /петзвезден/ прекрасен със собствен плаж  в Бодрум. Засичахме го доста рано на плажа, където ходеше да плува и нямаше хора, но се поздравявахме. Това е други не съм виждала. Повечето артисти наемат  вили или имат и рядко се настаняват в хотели, но ти пожелавам да отидеш и имаш късмет да видиш на живо  любимците си.

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 13:05 от Nina NN

# 206
В по-предните постове се споменава  "Порайз" - какъв е сюжетът и мога ли да го намеря в руските сайтове със субтитри /т.е. името му/?
Филма го гледам с български субтитри във Vbox7.com Има го преведен на български и в много други български сайтове - като пуснеш заглавието и серията в Гугъл, излиза качен на много места. В различните сайтове е под имената "Пойраз Карайел" или "Северен вятър". Ако конкретно се интересуваш за руски сайтове - не знам, не мога да помогна.

Сюжетът - любов и екшън, но все пак извън клишето и на типичните любовни филми, и на типичните екшъни. Много динамичен и интересен, определено си струва да се гледа.

Линк към първата серия.
https://www.vbox7.com/play:981b213be4?p=playlist&id=2386037

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 12:57 от GG_BG

# 207
# 208
Благодаря за линковете за "Порайз", открих го и на бг, и на руски,  даже изгледах 1-ва серия. Очертава се да е интересен, може би малко микс от други подобни сериали /нещо ми прилича на бъдещо развитие като "Вътрешен човек", но може и да греша/, след някоя и друга серия ще разбера дали ще мога да изгледам над 70 епизода.

А питам за руски сайтове, защото знам езика добре, възстановявам някои позабравени думички, а и те са малко по-добре организирани като подредба.

# 209
Нинче , нова снима на Емир Дорул от сета на Шивача .
Чачи почива с аркадаши и неговата възлюбенЪ . Animal Hear No Evil
Колегите доснимат сцени .
През юли ще снимат втори сезон .
Проекта ще го излъчи НФ до края на годината .

Вероятно Емир снима детски сцени , може да е Чачовият герой, като малък .
Нали такъв беше в ХЖ . Загадка е .
Салих Бадемджи ще е лошият у филма . Двамата с Ча ще са Огън в това партньорство .

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 16:31 от femmi2

Общи условия

Активация на акаунт