Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (10)

• 102 832
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте Blush

Гледайте сега логика и чудо. Head Band  За  финализирането на Легендата става въпрос.

Според журналистката Оя Доган решението за закриването на сериала  "Легенда" е взето от продуцента Мехмет Боздаг и ръководството на канала ATV след преглед на сценария за втори сезон. След като го прочели, стигнали до извода, че сценарият е много силен и може да се направи страхотен нов сериал, а  аудиторията на  Легендата вече се е отдръпнала и според тях нищо няма да може да  я заинтересува отново. В резултат на това било решено да се прекрати излъчването на сериала "Легенда" и да се започне работа по нов исторически сериал, продуциран от компанията на Мехмет Боздаг.Trollface

Значи щото много хубав сценарият на втори сезон, да го спрем! Не знам, може да имат своите основания, но отношението им към актьори, екип,  различни работници, да не говорим за зрители е абсолютно безцеремонно! Rage Никога няма да го разбере това. Тази уникална атмосфера на непредсказуемост и безогледност в турската дизи индустрия не мога да приема и не мога да свикна с нея.
Вече съм се оплаквала от начина на спиране на Соколовия хълм и 1 сезон на Селджуците. И вие имате такива примери, знам. Не че нещо ще променим, ама поне малко да се пооплача. Sunglasses

И за друго да се пооплача- спряха автоматичния превод на "Балканска приспивна" на български... Pensive Имат си основание хората, нищо не мога да кажа, благодаря им за четирите серии. Flowers Hibiscus
Но ми е криво, това ми е любимият летен проект. Толкова приятен, с красиви и много лъчезарни млади актьори, с наистина смешни роднини, с хубава позната музика, с познати локации на снимките... Не бях гледала толкова подробно какво са направили в Скопие, даже е забавно. А следващата серия я снимат в Битоля и района. Напусналия семейството заради любовта си по-голям брат живее в Охрид /поне така чух/, та може и там да ни заведат...
 Започна драмата, любовта е красива и вече трудна. Много си е добър сериалът- има от всичко, е, не е идеален, но е различен. Ама руските преводачки не ги интересуват балканските истории... Нормално, не им влизат в душата, като на нас.
Аз продължавам на инат, като гледам онлайн с превод на една дама от ВК в коментари. Добре, че тя гледа сериала и превежда поне в коментари, ако и тя се откаже... Не всичко се превежда, естествено, няма как да успее. Липсват ми диалозите, обясненията, сигурна съм, че са интересни. Но, както вече см казвала- берекет версин и на това.Blush

Ако някой от преводачите в българските групи чете- моля ви, вижте 1 серия, може да ви заинтригува и да решите да го започнете! Hands Pray Ако има български буквички, и други хора ще го гледат, сигурна съм,  не само такива упорити магарета като мен. Smiley

# 571
Онче:hibiscus: и аз се зачудих  на тая логика ?  Без проекти няма да останат . Като гледам още почиват и се забавляват каста от Легенда .

Черна дъска го финализират на 19 - ти епизод .

Поклон за починалия актьор .

# 572
Феми, да, така е. Четох поста ти в тематичната група, и аз ще понапиша там. Гледах и  различни мнения в нета.
Имам някаква идея защо може да са взели това решение. Може пък да искат да направят отделен сериал за приемането на Исляма от тюрките. Нали това щеше да е част от историята на Легендата. Може да искат да е нещо грандиозно, различно и т.н.

Ами добре, значи Легендата  остава в царството на бог Тангра! Nature Sunny
А сериалът ще бъде първият и засега единствен турски проект за доислямската епоха. Horse Racing

# 573
Да почива в мир Дживан Джанова! Disappointed Relieved Невероятен актьор!  Открояващ се дори и във второстепенни роли. Може да ми се смеете, но от първата му роля в която го гледах го свързвам с Джеръми Айрънс, визуално, но и на ниво! Heart

# 574
Светла памет на Дживан Джанова Flowers Rose
Преди около две седмици беше записал клипче от болницата, изглеждаше живнал...

Онче, съмняваш ли се, че точно М. Боздаа ще пропусне да покаже "величието" на исляма. По - голям ислямист националист от него в киносредите не зная.

# 575
Лу, да, такъв е Боздаг. Нека показват величието, нямам против. Аз също бих се впечатлила от някакъв голям  нов наш проект за епохата на Борис I.  
Въпросът е в този начин на мислене и действие в турската киноиндустрия, който явно няма да приема никога- едно казваш, друго правиш, а може и трето.Satisfied
Пък може и съвсем други да са им мотивите за финализирането на Легендата, кой знае. Аз само предполагам, че искат да направят отделен епичен сериал за приемането на новата религия. Имаше и други мнения в интернет- на много зрители не допадало, че главния воин в сериала е жена и т.н. Не знам. Като стане ясно какъв им е новия проект, може и  да разберем.

Да правят каквото искат. Sunglasses

Легендата
остава завинаги тенгрианска.Blush Nature Sunny А Небесното ханство--  защитавано от ума и смелостта на жена воин.Horse Racing

Също искам да споделя, че без да съм била отявлен почитател на никого от екипа на сериала, сега съм с блестящи впечатления от Ебру Шахин, Едип Тепели, както и от други актьори.  Селим Байрактар го знаех и преди че е силен, но сега просто ме плени. Целият екип беше невероятен.Hands Clap Браво и благодаря!

За Ебру Шахин мисля, че това е звездната и роля. Друг не би могъл да представи така Аккъз- твърде трудна и тежка роля е, даже физически.. А Аккъз ще е визитната и картичка.

Извинете, че пак опънах чаршафа, но си е нещо като сбогуване с любим сериал. Horse Racing Heart

# 576
Здравейте,
Наскоро попаднах на сериала ,,Ех, младост моя,,, но намерих само 2 епизода. Може ли да ми кажете къде мога да открия останалите? Голям смя  е този филм. Имам още един въпрос, относно регистрацията в VK.ru. Искат GSM номер,ако някой се е регистрирал може ли да сподели да и трябва да се даваномера все пак.
Благодаря п предварително!

# 577
peptop, за сериала не мога да помогна - гледах една - две серии, когато го излъчваха и се отказах. За регистрацията във ВК - да, на телефона ще получиш код, който да напишеш - ще ти покаже къде. Нищо друго, не се притеснявай. После се логваш с мейла. Впрочем същото е и с ТТ и ИГ. Аз също се притеснявах, но освен кода, за друго не се ползва. Бях дала мейл, който рядко ползвам и преди време получих съобщение от ВК, че бил невалиден, което не е вярно, но все пак го смених с gmail, бях регистрирана с abv. С бот спори ли се Grin.

# 578
LU4IQ Много благодаря!

# 579
LU4IQ Извинете, да попитам какъв е линка за ТТ и ИТ за регистрация? Благодаря!

# 580
peptop, избираш бутона в синьо - с мейл или тел. и следваш стъпките.

https://twitter.com/

Избираш последния бутон - там пита "нямате акаунт?" и натискаш на Sign up
и продължаваш. Можеш с твоето име или с измислено, което да е различно от потребителското. Никъде не съм свързана с фейсбук - не зная какво иска после, ако решиш да ползваш тази опция.

https://www.instagram.com/

Успех!

# 581
LU4IQ Много благодаря!

# 582
Ако някой не е гледал филма на Нетфликс "Цигулката на баща ми" - вече има превод и суб. на български. Благодарности на Evanjelin! Flowers Bouquet

https://vk.com/video249579056_456243398?list=d7581a25839f40f1da

https://ok.ru/video/3559464176324

https://cloud.mail.ru/public/SyJ1/CfXS9R547

Смешен, тъжен до сълзи, трогателен, много добра игра на малката актриса Гюлизар Ниса Укай. Премиерата беше през януари т. г.

Продължавам да следя за превод на филма "Берген" - няма и на руски.

# 583
Здравейте !

Красива , елегегантна  Хафса .Heart Eyes Променила и цвета на косата или ика ми се струва ?

Цитат
Енгин Йозтюрк, който се присъедини към агенцията на Абдула Булут, получи роля в новия сериал на продуцента Есат Йонтуч за канала TV8 "Нулев ден / Sıfırıncı Gün". Сценарист - Атасай Коч. Режисьор Сюлейман Мерт Оздемир. Някои сцени ще бъдат заснети в чужбина.

# 584
Здравейте!
Здравейте

Красива , елегегантна  Хафса .Heart Eyes Променила и цвета на косата или ика ми се струва ?

Прекрасна е Хавсанур  ....Първо я гледах в "Любовта разплаква", след това в "Последно лято"......може в обратен ред да са снимани тези сериали, но аз явно гледам сериалите, когато вече са приключили....
Наистина харесах това момиче много...

И сега ще си позволя един - със сигурност много тъп въпрос, но ще го задам, защото на мен ми стана много интересно....
Та, ако някоя от Вас може да ми отговори....
- Бирсен Алтантуш  - мъж ли е или жена???
😀😅😂
Значи, аз съм доста обрана откъм техника - само с телефон съм и не мога да джиткам из Нета, като Вас. Но, вчера ми попадна в полезрението на телефона някакъв линк към Инстаграма на въпросната личност  ..
Наистина, има сложена иконка на жена, но в целия текст, който ми излезе автоматично преведен си показва, че въпросното лице е мъж..  и аз изпаднах в дълбок размисъл..🤔🤔
 - да си имам дертовете виртуални...😀😅😂
Не, че нямам и реални, ама ....и да сме в играта....👍👌🤣
Та, ако някой може и да ме просветли...та, да не се излагам повече....поне, по този въпрос....

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 05:28 от Stella2021

Общи условия

Активация на акаунт