Турски филми и сериали - обща тема за общи приказки (10)

• 101 485
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Привет!
Пепелче, дай информация за "Женени и разгневени", а може и линк - на руски или български няма значение. Щом на теб ти харесва вярвам, че и на мен ще ми допадне. В момента нищо не гледам. Приключих с всички, а и те с мен защото заминаха на почивка. Надявам се на нещо интересно, но ???
Хубава вечер.

# 286
Пепелче , Heart Eyes
Ти ме разби ,така ще се случи Joy нали си гледала какъв пожар е в любовните сцени. Kiss
Всяко копче си мечтае да се разкопчае Stuck Out Tongue Winking Eye
Сериозно как оцеляват колежките ? За възлюбенатЪ нема почвам, щото ми е любимка в кавички и редовно я сола. Joy
Хитрец е избра си безлична да не я ревнува и не става за актриса.

Последна редакция: чт, 30 юни 2022, 21:06 от femmi2

# 287
Нинка ,дано не те подведа, че съм още на 2 еп., но засега ми е интересно.
Ето линк и след  1 еп. действаш с търсачката във vbox като само сменяш номера на епизода (но това си го знаеш).
https://www.vbox7.com/search?vbox_q=%D0%BE%D0%BC%D1%8A%D0%B6%D0% … D0%B5%D0%BD%D0%B8

Ще цитирам приятелката, която с този бърз анализ ме провокира да започна и този сериал Simple Smile:

Цитат
Всички жени са красиви и с богата душевност, но или са омъжени за меко казано грозновати и невзрачни чичковци, които на всичко отгоре им изневеряват, или за нарцистични влечуги, които ги презират и унижават.

Едната от главните героини е по- типично клише - с нормално телосложение и съвсееем леко коремче, обаче според начина ѝ на портретиране, човек ще реши, че става дума за 300кг карнавална атракция, която не може да мине през вратата... 🙄🙄 (Турските нрави откъм fat shaming се оказаха по-зле от модата през 90-те, когато хероиновият шик беше идеал за фигура)

Да не говорим пък за другото дразнещо клише - непрекъснатото тъпчене навсякъде и по всяко време...

Независимо какво са постигнали в образование, житейски и професионален опит, всички жени се сблъскват с мисогинизъм и подчертана дискриминация от мъжете край себе си - колеги, родители, съпрузи дори, а самите жени се държат като мъченици/грижовни майки към въпросните си половинки.

Като се абстрахираме от това, сериалът става за разтуха, при липса на нещо по-стабилно в момента.

Приятно гледане!

# 288
  • София
Пепелче, благодаря ти!
Анализа е много интересен и определено ще започна да гледам сериала. Последните сериали, които гледах все бяха с престъпници, полицаи, адвокати, прокурори, убийства колкото искаш и определено ми се гледа нещо по различно. Ако не ми допадне изхода е един. Хубава вечер и всичко добро.

# 289
Гледайте "Ты полюбишь - Seversin" - няма такава пародия на снимачния процес на турските сериали; на "звездите" с 80 млн последователи в социалните мрежи Joy; на припадащите фенки, които съъъъщо като нас са разучили живота и родАта на любимците си до девето коляно.

# 290
О, да, Лу Grinning
Преди няколко дена точно тук споделих колко ми е комичен този сериал и как ми действа смехотерапевтично. Grinning Абсолютна класика  с махала, аристокрация, луди роднини, клишето от "омраза към любов" и т.н. Образцов! Joy Препоръчвам, все по-забавен ми става.

Докато например другия за пластичните хирурзи взе да ми доскучава. Хубавци иначе, ама ми е скучно. Е, аз не че гледам задълбочено, само за разтуха, но искам поне да ми е смешно.

И друго да споделя- загледах онзи за Македония. "Балканска приспивна", нещо такова е името- "Balkan Ninnisi". Малко ми е странен, но засега го гледам- 2 серии са излезли. Малко като от нафталина са, някои актьори са доста слаби, но карай. Grinning  Да не търсим кусури. Лятно сериалче е все пак.
Отдавна не съм била в Скопие  и изобщо при брат'чедите, та се чудя- възможно ли е толкова да са сепарирани? Чак да не си ходят в махалите турци и македонци... Thinking

Е, ако не друго, около 15 пъти на серия слушам "Йовано, Йованке". Blush И пускат "Едерлези" в техен аранжимент, нелош. Защо- неясно, тя е ромска песен, но сигурно авторите на филма са решили, че звучи силно балкански.Grinning Не че има против, и вариации на песните на Брегович слушам с удоволствие.

И за да ви се завие съвсем свят- и за Тито се споменава, даже някаква роднинска връзка май има,,  изобщо- балканска мешавица. Grinning

Ето я тук песента за Йованка  като фон на една хубава сцена. И на финала за десерт- парче "Едерлези". Blush

Хубавички младежи, старо Скопие, музика, дето е в кръвта- ще се гледа засега. Blush

Последна редакция: пт, 01 юли 2022, 00:05 от oncee

# 291
Онче, за "Балканска приспивна" писах в темата за Халит и Берг или в Чукурова, но не ми е останало време за него.
Ти позна ли актьора в ролята на Йиит от "Мечти и животи" - сега е Кадир в "Seversin" - Халил Ибрахим Курум?

Тук е в някаква комедия.

https://www.instagram.com/p/CfW2L29JI7_/

# 292
Момичета Flowers Herb ето още един линк за Омъжени и Разгневени - аз от тук го гледах. Сериалчето наистина е много забавно, успяват добре да ги завъртят историите Simple Smile

https://ok.ru/video/c3112887

# 293

Ти позна ли актьора в ролята на Йиит от "Мечти и животи" - сега е Кадир в "Seversin" - Халил Ибрахим Курум?
Тук е в някаква комедия.
https://www.instagram.com/p/CfW2L29JI7_/
Лу, да, познах го! Grinning
Много добре се справя с тази комична роля на типичен по-голям брат от махалата. Joy

# 294
Момичета, вчера избутах и 1 еп.  на сериала със Севда Ергенджи.
Понякога се чудя как може да гледам един и същ сериал всяко лято. 😂
Обаче много ме успокояват турските сериали, какво да правя.
Та и този, дето се вика - гледали сме го 😜, но заради оня вакличък младеж ще му дам шанс.
Още повече, че героят му е един такъв съвестен и добър човек точно по вкуса на Светълчо ( и по мой).
Само дето с нея се разминаваме в мненията си за Севда Е. (как успява да се уреди с такива готини и високи партньори 🤔 ), но туй да ни е кусурът. 😂

Днес ще хвърля едно око на Ах, нереде, но съм с предубеждение, заради актьорчетата.

И така, докарах се до 6 от новите сериали, но вероятно няма да е задълго. 😂

# 295
Пепелче , Хафса в Париж .  Готина и нежна . Heart Eyes  

Морската русалка с нова фотосесия .  Предусещах  за  такава след снимките, които споделяше в мрежите.
Тук наподобява рекламата за Примавера , но е ефектно . Green Heart

Уауууу бееее . Превъзходна ! Огън е ! Банският е супер и цвета на косата е перфе .  Във форма е Определено в тялото .
🥰🥰😋😋😘😘🎉🎊💥💥💃💃💃🌊💧💧#HazalKaya🧜🧜💚💙

душички Heart Eyes

малкото савджъ си хапва сладко Yum

Сина на Ибо порасна. С дълга косица и къдрици .

# 296
😍 Феми, 😍 благодаря ти за Хафсанурка (  севгилито ли е зад камерата 😉 😜) и за малкото савдженце.
Да му имам гащурките. 😂 😘 😘

# 297
😍 Феми, 😍 благодаря ти за Хафсанурка (  севгилито ли е зад камерата 😉 😜) и за малкото савдженце.
Да му имам гащурките. 😂 😘 😘
Сигурно е той зад камерата .

Шивача с красивите си ръце . Sleeping До края на годината ще го излъчат .

# 298
Момичета , 😍 едва изтърпях първия час от Ах, нереде.
От мене- категорично НЕ!
И ако чуете, че го гледам, да знаете , че съм изпаднала в дълбока депресия и ми изпратете спасителния отряд - Алп, Алперен, Шюкрю и.... който още се сетите .😂

# 299
  • София
Зравейте, момичета!
Пепелче, започнах да гледам "Женени и разгневени" и установих, че съм го гледала. Да, накрая с мишката и почти нищо не си спомням.  Разбираемо е на моята  възраст и прекомерното гледане на сериали почвам да ги омешвам и  тези, които не са ме впечатлили ги забравям. В този сериал играе Айча Ертуран, която гледах в "Жена" и този сериал никога няма да забравя.
Да, когато снимаше "Женени и разгневени" тя беше доста наедряла и беше бременна. В последните епизоди - края на 2021 г. тя роди момиченце.
Сега да споделя с вас, може да ми се смеете, но вчера видях, че "Аским" пускат превод на "Великолепния век - Сюлейман". Гледах го преди доста години няколко пъти и сега отново се зарибих, но линка на превода с бг.субтитри е ужасен - не се отваря. Какви ли не игри, реклами и секс сцени само не това което искам. Ако някой има нещо свястно, моля да го даде, защото пак ще мина на руските субтитри. Хубава вечер и бъдете здрави.

Общи условия

Активация на акаунт