С какво ви дразнят мъжете /тема №11/

• 44 489
  • 761
  •   1
Отговори
# 75
Не е така за реализацията. Онази самодостатъчност, мъжка професия и т.н…

# 76
Окей де, и да не е празник, що пък да не получим по едно цвете? Заговорих още снощи ММ защо за мен няма цвете и той каза, че не е нужно да е празник, за да ми подари букет. Само дето без празник също не ми подарява цветя...... Та се чудя кога за него е приемливо да зарадва жена си.
Оправданието в крайна сметка му беше "Ти така и така няма да си вкъщи тая вечер. Ако беше вкъщи, можеше инда е друго". Ми кажи ми бе! Кажи "Жена  на 8ми март искам да сме двамата, ще поръчаме храна, ще погледаме заедно нещо". Ама тц...
Честно, майната им на китките, ама сериозно прекалява!
Чак свекървата ми писа да каже, че се притеснява синът й как се представя на празници. Срам я било хората да не си мислят, че майка му не го е научила.

# 77
Повечето мъже, моят оглавява статистиката, не обичат празници, еле пък 8-ми март. Това е ден на жената, нашите мъже решават само на майките да просъскат едно "честит празник". За тях няма логика един житейски избор, да родим, да е причина цяяял ден да получим по-специално отношение. Какво остава да живееш с нея, да си лягаш с нея, но не, тя не е жена, щом няма деца. Не заслужава признателност за това, че отделя време и усилия, за да направи живота на мъжа си по-хубав. Тъжно е.
Същото е и с 1-ви юни, както всеки друг празник. Жените правим празниците специални, мъжете се опитват да се измъкнат  без скандали, да не ядат прегоряла вечеря, че и без секс после.

# 78
То не се усеща като усилие и времезагуба, когато е естествено  желание и нагласа, съобразено и с мъжовите потребности. Но мъжете разбират и усещат кога е неискрено.

# 79
Много е забавно да гледаш отстрани как на 8 март еманципираните жени бързат да се отрекат и дори да заклеймят празника на еманципацията, какъвто всъщност е.
При мъжете – по мои наблюдения го отричат най-вече стиснатите мъже. Стиснати не само откъм пари, но и откъм време и емоции. Що да зарадва жената до себе си, когато може и да не я зарадва? И ще му се размине безнаказано. А тя ще си трае, за да не я обвинят за меркантилна.

# 80
Ъъм 8ми март не беше ли комунистически празник, от къде дойде това за еманципацията Rolling Eyes То даже ми е обратното на еманципация тоя празник. Защо да празнувам, че съм жена? Нали сме еманципирани и сега всички са равни и свободни. Нека да има празник, че сме хора тогава, защо се дели жени/мъже, ето я еманципацията и справедливостта.

# 81
ММ вчера 5 пъти повтори “празник е”. За мен е важно отношението във всички дни от годината, без значение дали е празник или делник. Отношението е преди всичко, а Бай Ганьо да се изтипоса с роза ухилен, защото е “празник”. А на другия ден пак да се държи тъпо и да си е същия, не благодаря. Аз не съм с децата вкъщи от няколко дни, така че, нито цвете, нито доставка на храна. Май съм от търпеливите съпруги.. 😂

# 82
  • някъде в орбита...
Тук пък си празнуват и деня на жената, и деня на мъжа, и деня на детето. Празници да има, всички са отбелязани.
Кака Сийка е права, точно гадинките се правят на отнесени. Що да покажеш грижа като можеш и да не покажеш...

# 83
Тук пък си празнуват и деня на жената, и деня на мъжа, и деня на детето. Празници да има, всички са отбелязани.
Кака Сийка е права, точно гадинките се правят на отнесени. Що да покажеш грижа като можеш и да не покажеш...
Q
A да попитам колко пъти и ти си се показвала загриженост не само да хвърлиш една манджа на печката ( готвенето не  проблем и се прави в" движение " -поне аз толкова години го правя ) ти казваш аз готвя ,той аз  " мия колата ....,.) И почвате да си ги мерите . Айде стига с това защо не е подарил :-цвете ,парфюм,кола,самолет..... Усмихнете се за да няма после защо "моят се грижи за друга " . Много ли е трудно .и за двете страни важи :"когда ти по человечески и аз почеловечески "

# 84
  • София
Доста тъжно, че на празниците, на които трябва да се засвидетелства, че ни ценят, доста жени разбират, ще за нищо ги нямат. Лютиче, отношението, което описваш, е отврат. Нали осъзнаваш, че оправданието с това, че не си си била вкъщи, е нищо повече от евтин опит да се опита да ти прехвърли вина за нещо, което се дължи само и единствено на неговата липса на желание?

# 85
  • Варна
По-хубу да няма празници. То народа се изпокара, братче. Да оставят там една Коледа и НГ и толкоз. То не беше Св. Валентин, не беше Хелоуин ... на всеки света му е крив. Ни любов го радва да се носи из въздуха, ни весели деца, ни мъже с букети и бонбони. 

Да не е офтопик: Моя мъж ме дразни, че все иска да ядем домашната лютеница, а на мен въобще не ми е вкусна! Не че мразя домашна лютеница, просто конкретно рецептата на свекитата на ми харесва. В същото време постоянно купува кисели краставички, а пък имаме домашни, които са супер, ама не са микроскопични, както той ги обича. Unamused

# 86
Бати, много си прав. Отношението и милите жестове трябва са са и от двете страни. Аз правя често, затова и очаквам и към мен да има такива.

# 87
  • някъде в орбита...
A да попитам колко пъти и ти си се показвала загриженост не само да хвърлиш една манджа на печката ( готвенето не  проблем и се прави в" движение " -поне аз толкова години го правя ) ти казваш аз готвя ,той аз  " мия колата ....,.) И почвате да си ги мерите . Айде стига с това защо не е подарил :-цвете ,парфюм,кола,самолет..... Усмихнете се за да няма после защо "моят се грижи за друга " . Много ли е трудно .и за двете страни важи :"когда ти по человечески и аз почеловечески "
Ти се шегуваш, нали???
Готвенето не го правЯ "в движение", готвенето го правИМ който когато може. И всичко по къщата, колите, децата, почивките, делниците и празниците, пак така. Отчитам деня на мъжа, очаквам да отчете деня на жената, и заедно планираме Деня на детето. Когато почне мерене, е защото едната страна е прецаканата, и дргата страна вместо да каже "виждам и знам какво правиш, оценявам го, и ще ти се реванширам", решава че е по-добре да си клати краката и кюта, щото що па да се напъва, нали.
А точно тези дребни неща се отчитат, и са на календара бе, не се иска дори много напъване за тези жестове. Ако толкова му тежат, ще му отворя вратата да ходи да се "грижи" за друга. Щом има коя да го понася, нека ходи, аз ще намеря някой по мой вкус, и всички ще сме по-щастливи...

# 88
Един красив комиксов поздрав за 8-и март:
https://www.facebook.com/spisaniedyga/

# 89
Бати, много си прав. Отношението и милите жестове трябва са са и от двете страни. Аз правя често, затова и очаквам и към мен да има такива.
Тогава шапка ВИ свалям моите уважения а на INA не не се шегувам АЗ готвя а не готвИМ затова реагирам по този начин  миенето на чинии също нее проблем колко му е  е това не може между другото де но не ми пречи. Може би казвам това " по человечески Simple Smile  " тук болшинсвото реват че искат никаде не прозира желание да дадете (sorry ) едно раждане не решава всички въпроси -нека не си ги мерим не е на добре

Общи условия

Активация на акаунт