Любители на кучета - 127

• 34 815
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Нейо днес ми оправи отвратителния ден, няма такова сладко бебе просто! Здрав, игрив, послушен и възнаграден да е!!!

Не уточних, но и Буба е пусната, когато сме по поляни из квартала (вилна зона сме) или в двора. По улици и в магазини само на ръце (че ММ все й купува нагръдник и така вече 5-6 години) Simple Smile Аз също мисля, че по и край улиците трябва да са на повод другарчетата ни. Дори по нашите ненатоварени вилни улици, пак си има трафик и току някой си гони кучето да не се вре пред колите. Доста съседи разхождат пуснати кучета и все се чудя кога някой ще заплаче - виждам как назрява проблема, защото се населва много района и вече не всички шофьори са местни, та да знаят какво да очакват. Изобщо не проумявам как са толкова смели стопаните... отделно пък че не знаеш зад завоя чие агресивно куче може да приближава, което "не обича дребосъци", но е пуснато (а и си го виждала как "не обича" и големи кучета). Смешно или не, Буба в ръцете и хич не ми пука. Тичане в двора, вкъщи и на полянка.

# 106
Клетки не посещаваме. Размерите на повечето предполагат териториални конфликти, а настилката през по-голямата част от годината е кал. Въпреки че скоро видях една, не много посещавана, в която са сложили съоръжения за аджилити и все се каня да отидем и да потренираме там.

Последна редакция: чт, 10 мар 2022, 13:59 от wild poppy

# 107
  • тук-там
Честит да е рожденника Нейо - все така да ви радва и оцветява ежедневието!

Моите са си отшелници в планината, но в града са социализирани и се държат добре при среща с другарчета. Нъки малко ревнува от мъжки кучета, но с повече корекции подобрихме поведението му. Само реактивно понякога ръмжи в отговор на агресивно поведение. Това си е висш пилотаж за овладяване!

# 108
  • Варна
Сладък Нейо, да си здрав и много палав ❤

# 109
  • София
Ехааа, Нейо! Честит да си, момче! Дълги години вярна служба, много обич и наградки от твоите двукраки стопани!
Ще ти изям ушите! ❤❤❤❤

# 110
Честит да е Нейо!Здрав и щастлив още дългиии години 🥳🎂😍

# 111
  • СИ
... Дори по нашите ненатоварени вилни улици, пак си има трафик и току някой си гони кучето да не се вре пред колите. Доста съседи разхождат пуснати кучета и все се чудя кога някой ще заплаче - виждам как назрява проблема, защото се населва много района и вече не всички шофьори са местни, та да знаят какво да очакват. Изобщо не проумявам как са толкова смели стопаните...

Преди месец да е било... Към 18:30 тоест тъмно, карам по стандартно разбита квартална улица към един магазин. От едната страна къщи, от другата полянки и нещо като парк. По тротоара върви някакъв и ръкомаха... Докато се чудя защо и на какво маха, с периферното зрение мярнах нещо и понамалих... Малък пинчер се оказа, пуснат да бяга по полянката. Жената даже и не го видя. На излизане от магазина ме чака чичото с пинчера под мишница. Благодари, че не съм го смачкал.
Преди време съм блъскал куче пуснато на разходка. Много смотани собственици на кучета има...

# 112
  • София

Нейо, да си здрав, палав и щастлив!
Честити празници на всички, живи и здрави да сте и да ни е спокойно!
Изпуснахме ви малко, но пък толкова данъци ми напълниха душата Heart Eyes
И мойто момче днес е рожденник, ама става на 4, Нейо му е е астрален батко Birthday
Кога минаха тези години изобщо не разбрах.

# 113
  • София
Аз не смея да пусна Марси още.От месец и с нас Има много енергия за изразходване,но слагам флексия повод.Превъзбужда се и нямам доверие че мога да го контролиран все още .Той е на 5 месеца само.Досега съм го пускала два пъти -веднъж в големия  сняг я задния двор на блока(заградено пространство),и веднъж на голямата кучешка поляна.Заигра се с един рошльо-негов калибър и бяха на кълбета Simple Smile Нямаше други кучета ,а те двамата бяха като слепени.Пуснах го притеснена,но имах идеята че ако нещо реши да не ме чуе,ще дойде покрай другото. Беше толкова доволен...
Вие кога и как се престрашихте давате свобода?

# 114
Чесита първа петилетка на Нейо! Все така чаровен и послушен да е! На него и  на другия рошлЯв рожденник, пожелавам много здраве, игри, дълги разходки и  много наградки!
Джини все още излиза само на къс повод( пробвахме и с дълги, ама три потрошихме, пък и много се мотае и ни омотава с тях, та все още сме на късия). И не пускаме в квартала. Няколко пъти сме я водили на реката да потича, както и на една пуста кучешка площадка, но там- само ако няма кучета. Няколко пъти ходихме и на Младежкия хълм( там се събрат много кучкари на една поляна), но веднага се намериха досаждащи и тя възмутено взе да скача да я гушкам.... Колкото и да е странно, тя други кучета не търси и  не обича( което е напълно обяснимо, щото майка ѝ много я тормозеше- биеше я и хапеше, като беше бебе, а и сега като ги съберем само ѝ се зъби и ръмжи).
Иначе, скоо ще я правим селянче- купихме си селска къща с голям двор и  там ще има да играе на воля. Само се притеснявам от селските песове, та май ще поизбързаме с кастрацията, че категорично не щем да я изтърваме и да става мама.

# 115
  • под тепетата
Нейо! Честити 5! Още с много такива готини фен-кърпи да ни оправяш настроението! Здрав и щастлив да си!
Оскаре, тъкмо щях да се скарам на майка ти, че не ни навестява, ама щом си рожденик - отърва конското Laughing
 Още дълги години да вириш сладкото носле, рошльо!

# 116
  • Варна
Оскарчо, жив и здрав, сладкиш ❤

# 117
  • о`майна лунна нощ е
Здрав и обичан да си , Оскар!

# 118
  • София
Оооо и рошльото Оскар 🥰! Честит да си! И на теб дълги години вярна служба, много любов и наградки!
И навестявайте ни по-често! ❤❤❤❤ със снимки ест. 😉

# 119
Ssani, няма значение кой кога е пуснал куч, защото са много различни. В това отношение дори и породата обуславя различен тип поведение. Ние Вълчан го пуснахме на кучешка поляна, още щом се добрахме до нея (че отказваше да върви принцът по асфалт и отне известно време). Но се занимавахме с него ежедневно от 2-месечен и докато стигна възраст за първите разходки, вече нямаше проблем с “Ела”.

Общи условия

Активация на акаунт