Аблация на сърцето - 11

• 63 141
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
Диагноза болен синусов възел има по принцип, без аблация. Някой потвърдил ли е, че от самата аблация има увреждане?
Да Дева! Още първият Холтер след аблацията го показа! Пулсът на Холтера беше от 32 до 95 макс! Още на контролния преглед професор Балабански предложи пейсмейкър! И , затова вероятно почти две години след аблацията ставам по зле! Това е! Зная че болен синусов възел може да получиш и без аблация,но на мен навсякъде пише раним синусов възел! Явно не са си свършили работата както трябва!

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 09:47 от Tonka Kurchumova 698772

# 376
За пръв път го казваш, досега, евентуално за втора аблация имам спомен да си споменавала. Ти при д-р Трайков ходи ли?

# 377
За пръв път го казваш, досега, евентуално за втора аблация имам спомен да си споменавала. Ти при д-р Трайков ходи ли?
Не ,не съм! Бях при д-р Джинсов! И, д-р Трайков щеше да потвърди че съм за пейсмейкър!
Чух се с д-р Бойчев от Токуда обясних му и той каза да се доверя на д-р Джинсов! Холтера е много лош!

# 378
Не ,не съм! Бях при д-р Джинсов! И, д-р Трайков щеше да потвърди че съм за пейсмейкър!
Чух се с д-р Бойчев от Токуда обясних му и той каза да се доверя на д-р Джинсов! Холтера е много лош!
Има ли ,някой в групата с поставен пейсмейкър след аблация и как се чувства! Благодаря предварително!

# 379
Знаете ли колко струва платен преглед при д-р Трайков?

# 380
Знаете ли колко струва платен преглед при д-р Трайков?
Миналата година платения преглед при доцент Трайков беше 195 лева първичния ,в рамките на същия месец имаш право на още един преглед който беше 90 лева! Сега може вече и да са по високи таксите!

# 381
Здравейте! Нямах време да прочета цялата тема. Моля ви за съвет. Мой много близък човек, (мъж на 40г., без хронични заболявания) от няколко дена е с увеличен пулс, сърцебиене. Приет е в неделя в интензивно отделение на болница с пулс 160 уд./мин., с предсърдно мъждене, нормално кр.налягане. Но не се повлиява от лекарствата досега. Кръвни изследвания в норма, вкл. хормони на щит.жлеза. Казали са му, че трябвало в първите 48ч. да влезе в ритъм. Предлагат му утре да направят електрошок. Звучи ми страшно. Чудя се дали е наложително, има ли други алтернативи, какъв е срокът, за да влезе сърцето в ритъм и да се нормализира пулса? А ако и това не помогне?

# 382
Препоръчително е да влезе в ритъм. На 40 г. е много млад за извън ритъм. Щом не са успели с лекарства, това е алтернативата, електрошок. В коя болница е?  Това предсърдно мъждене сега ли се установи? За него се прави аблация.
Успех! Не е толкова страшно, за негово добро е.

# 383
Да, доста време е извън ритъм, поне няколко дена, защото го е усещал и преди да влезе в болницата (в Габрово). За първи път му установяват това предсърдно мъждене. Като ви чета тук, мисля че е по-добре да отиде направо в специализирано отделение по ритъмни нарушения, като това в Токуда, за да го прегледа електрофизиолог и да му направят по-добри изследвания. Само не знам дали с този пулс не е рисково да се пътува? Каза, че му се гади и е доста отпаднал, може би е страничен ефект от лекарствата, не му разрешават да става от леглото, постоянно е на системи

# 384
Да, доста време е извън ритъм, поне няколко дена, защото го е усещал и преди да влезе в болницата (в Габрово). За първи път му установяват това предсърдно мъждене. Като ви чета тук, мисля че е по-добре да отиде направо в специализирано отделение по ритъмни нарушения, като това в Токуда, за да го прегледа електрофизиолог и да му направят по-добри изследвания. Само не знам дали с този пулс не е рисково да се пътува? Каза, че му се гади и е доста отпаднал, може би е страничен ефект от лекарствата, не му разрешават да става от леглото, постоянно е на системи
Трябва да му направят електрошок за да влезе в ритъм. Поне пулса не са ли свалили? След това при електрофизиолог. Трябва да се види дали е инцидент във връзка с нещо друго или просто си има предсърдно мъждене. Дано вече да са овладяли положението.

# 385
  • Бургас
Следя темата. Имам проблеми със сърцето и ми предложиха аблация,но за момента де въздържам.

# 386
  • София
Следя темата. Имам проблеми със сърцето и ми предложиха аблация,но за момента де въздържам.
А защо? Какъв е проблема.
Силвана, над тоя пулс това е начина с електрошок, не е страшно, само така звучи.

# 387
  • в джунглата

Ако е успешна аблацията ще ви подобри доста качество на живот.
Аз съм около 8 години след аблация. Не се е възвърнало предходното състояние, но не мога да кажа и че нямам сърдечни проблеми. Вече втори месец съм с ужасни екстрасистоли, чак си мисля че правя и други аритмии. Но съм твърдо за аблация ако има шанс за подобрение или излекуване.

# 388
Миналара седмица стана 1 година от моята аблация. Да не дърпам дявола за опашката, но за това време не съм получавала аритмии, каквито бяха преди нея. Още се боря с паник атаките, които ми ускоряват пулса, но всичко е в порядъка на пулс до 120, та си е направо рай. Чудя се дали има нужда от контролен преглед при кардиолог при положение, че нямам някакви конкретни оплаквания

# 389
  • в джунглата
Миналара седмица стана 1 година от моята аблация. Да не дърпам дявола за опашката, но за това време не съм получавала аритмии, каквито бяха преди нея. Още се боря с паник атаките, които ми ускоряват пулса, но всичко е в порядъка на пулс до 120, та си е направо рай. Чудя се дали има нужда от контролен преглед при кардиолог при положение, че нямам някакви конкретни оплаквания

Щом всичко е наред и се чувствате добре защо да ходите по лекари. Гледайте си живота😀

Общи условия

Активация на акаунт