Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 15 808
  • 474
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Хора, когато човек се чувства постоянно лично засегнат от мнения, които не касаят него, има проблем със самочувствието и самооценката. Няма да я окуражите ако я нападате. Нали идеята е жените тук да си помагаме, а не да дозабием ножа в раната?
Жената не искала да се поддържа. ОК. Жената решава, че визирахме нея, говорейки за "запуснати". Абсолютно грешно.
За едни - поддръжка, за други - вторачване в повърхностни неща. Колкото жени, толкова мнения. Но ако се задълбават постоянно нещата, вече почва да прилича на любов към спора. Напълно безмислен в подобна тема, според мен.

# 256
  • София
Цял живот съм била 54-58 кг. Сега съм 64 и мъжете полудяват. Какво им става, не знам? Или пък моята женственост се е променила и аз имам някакво различно излъчване?

Може и излъчването ти да се е променило, но мъжете попринцип си падат да има за стискане, особено на правилните места. Имам една много слабичка приятелка, беше качила съвсем малко (пак не се и доближаваше до масовите жени), ама мъжът й й беше казал, да не е посмяла да ги свали Satisfied Иначе е супер яка мацка, с крака за милиони Wink

# 257
  • София
Цял живот съм била 54-58 кг. Сега съм 64 и мъжете полудяват. Какво им става, не знам? Или пък моята женственост се е променила и аз имам някакво различно излъчване?
Всяка жена си има определена морфология на която стоят добре определени килограми. Които на различна възраст може да са различни. Както казах, мъжете не ни мерят на кантар и това не ги интересува. Те гледат визуално дали дадено тяло им е секси и приятно за окото или не. И не какво е модерно, а кое ти стои на теб добре.

# 258
  • София
Явно да. Чак сега започвам да го осъзнавам. Май аз съм тази, която цял живот е била вторачена в огледалото и кантара и все съм си намирала кусури, вместо да си поема дъх и да живея, както правя сега.

# 259
Питах мъжа ми какво мисли и според него или го имаш или го нямаш. Ако една жена не е красива и женствена нито една прическа, дреха или грим ще я промени за него. Съгласна съм донякъде. За да го обора ще дам пример с Адел. Сега е много приятна, в сравнение с преди. Но при нея промяната е драстична. Просто мъжа на тази твоя позната не я обича и не е трябвало да е с него, защото не я оценя.

# 260
  • София
На мен пък Адел ми беше по-приятна преди. Сега е една надъхана такава, като гладно куче. Преди имаше едно меко, спокойно излъчване, съчетано със сила.

# 261
Факт, сега е леко арогантна и твърде самоуверена. Преди беше някак мила. Но пък в лице сега ми е доста красива.

# 262
  • София
Абе Адел винаги е имала това английско арогантно излъчване и "стоун фейс" физиономия. Никога не се усмихва, винаги пронизва с поглед. Някаква прекалена строгост и изтерзаност има тази жена, която й е давала винаги много години отгоре. Отслабна, влезе в модните "калъпи", но онова изтерзано излъчване не е изчезнало. Иначе - страхотен глас, няма две мнения. Но женственост в нея не намирам. Да, има помпозни рокли и строгост, но нежност, мекота, ведрост - нула.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 15:33 от ЛейдиРоуз

# 263
  • някъде под слънцето...
Явно да. Чак сега започвам да го осъзнавам. Май аз съм тази, която цял живот е била вторачена в огледалото и кантара и все съм си намирала кусури, вместо да си поема дъх и да живея, както правя сега.

Именно.
Увереността печели пред критичността.

Има и един друг парадокс

"Колкото по отчаяно се опитваме да се харесаме на някого, толкова по малко или за кратко ни харесват
Колкото по малко ни интересува дали ще се харесаме на някого, толкова повече усилия прави той да ни се хареса"
И точно тогава се случва, харесват ни такива, каквито сме, а не изискват да бъдем такива, каквито  на тях биха им се харесали.
Нарциса, от теб "глупава" звучи като комплимент за мен .

Благодаря
Simple Smile
Само да  поясня.Не владея квиченето.
Но не се учудвам, че го считаш за метод за комуникация.На някои им е вродено.

# 264
  • София
Момичетаа, пийс плийз Simple Smile
Ако беше на живо, можеше да се стигне до подобна ситуация:
https://news.bg/bulgaria/v-sada-vliza-zhenski-spor-sas-skubane-i … na-opashkata.html
Майтапът настрана, да спорим по-малко, да се подкрепяме и усмихваме повече Simple Smile

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 15:30 от ЛейдиРоуз

# 265
Има и един друг парадокс

"Колкото по отчаяно се опитваме да се харесаме на някого, толкова по малко или за кратко ни харесват
Колкото по малко ни интересува дали ще се харесаме на някого, толкова повече усилия прави той да ни се хареса"
И точно тогава се случва, харесват ни такива, каквито сме, а не изискват да бъдем такива, каквито  на тях биха им се харесали.

Не е парадокс, а липса на баланс. Ако някой много, много те хареса, без пък ти да положиш усилия в тази посока, вероятността ти да не го харесаш става висока. Така че, няма win-win, когато липсва баланс.
А на човек обикновено започва да му липсва баланс, когато влязъл в някакъв дефицит - внимание, любов, подкрепа...

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 15:21 от Elunaria

# 266
  • София
Аз си мисля, че или даден човек ни харесва, или не. Усилията да се харесаме на човек, който не ни харесва не може да доведе до друго, освен до удар по достойнството. А поведението "игнор" към мъж, който ни харесва, а ние него не, води често до удвояване на неговите усилия просто поради факта, че му е по-трудно и наградата става "по-сладка".

# 267
Питах мъжа ми какво мисли и според него или го имаш или го нямаш. Ако една жена не е красива и женствена нито една прическа, дреха или грим ще я промени за него. Съгласна съм донякъде. За да го обора ще дам пример с Адел. Сега е много приятна, в сравнение с преди. Но при нея промяната е драстична. Просто мъжа на тази твоя позната не я обича и не е трябвало да е с него, защото не я оценя.
Адел има изключително красиво лице. Много е земна, с чувство за хумор. Може да не е с пропорциоте на модел, но е адски женствена.

# 268
Харесването може да се променя в двете посоки. Има хиляди случаи на отхвърлени хора, които в момента, в който продължат напред, преследването се обръща и изведнъж стават харесвани и интересни.

# 269
За Адел съм останала с впечатление, че доста пие, псува и простее, вече как изглежда е отделен въпрос...

Общи условия

Активация на акаунт