Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 15 827
  • 474
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Разбира се, никой не ни се взира толкова, колкото самите ние си се взираме, а при някои хора това взиране взима нездравословни размери. Затова и човек трябва да го прави на първо място за себе си. Аз съм естетически устроен човек, обичам да ми е хубаво, пипнато. Обичам и да се грижа за тялото си. Това ми доставя удоволствие, не тревога.

# 241
  • София
Sl, аз тук не виждам някой да налага модели. И в контекста на това, трябва ли всяка жена задължително да се "е запуснала" по някакъв повод в живота си, за да я приемеш? Аз лично комуникирам с всякакви жени, никога не тръгвам от външния вид или поддръжка. Много често наблюдавам, че дами, които страдат от ниска самооценка, престават да полагат каквито и да е грижи към себе си, сякаш са преценили сами, че не заслужават.  Приемам, че преодоляват някаква депресия, опитвам се да ги окуражавам с комплименти. Приемам, че когато една жена "няма сили" сутринта да се среше и да си измие зъбите и нахлузва първия й попаднал панталон, а държи в гардероба хубави дрехи, които вече не облича, все едно не заслужава това, приемам че преодолява някакъв лош период в живота си. По никакъв начин не ми пречи, а смятам, че ако е моя позната, мога да направя поне минимално усилие да я накарам пак да повярва, че е жена, която заслужава внимание и заслужава грижа и към себе си, а не само към мъжа/децата/бабите/дядовците и т.н.

# 242
  • някъде под слънцето...
Лъвица ,
Споменаването на факти, не е размахване на пръст.
И да факт е , че и перфектните жени се развеждат.
Както е неоспорим факт , че има много, които са далеч от  перфектността, но имат дълъг и щастлив семеен живот.
Разковничето не е във външния вид.
Ако не греша повода за темата беше как да задържим вниманието и интетеса на половинката си след определена възраст  
А по принцип  "Дали можем да бъдем  по красиви и женствени и как да го постигнем" е индивидуална тема и за размисъл , която няма еднозначен универсален отговор.
Всеки сам трябва обективно  да  се самоанализира  и да си изясни критерии иска да покрие.
Красота и женственост са субективни понятия, които в често имат различия дори в географски апект.Да не говорим че идеалът за женственост и красота е толкова динамична категория, че  дори не  винаги е лесно да сме в
крак с новите течения.
Ако не греша под форум Красива мама се отдели от общите теми към 2005 година, за да съществува и до сега явно темата как да бъдем по женствени и по красиво все още не е изчерпана  Simple Smile
Точно тук се лепят етикети и най вече "запусната жена"
Ако не си боядисан, си нечистоплътен и намирисваш, ако нямаш маникюр, значи си с изгризани нокти , ако не си с прическа у дома, значи дори ме си сресан.
И започва един групов хейт.

Критерия по който оценявам хората , включва  много неща,  като външния вид не е опредвлящ.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 14:56 от sl

# 243
  • София
Оххх, аз също търсих хип денс. Не съм го чувала никога.
Ние спортуваме заедно семейно, вкл. и децата. Не само като грижа за външния вид, но като средство за общуване, за постигане на добро здраве и т.н.
Вниманието и интереса на половинката трябва ли да бъде задържано с някакви методи, изобщо няма смисъл. Независимо от възрастта.

# 244
  • София
Въпрос на достойнство е да не изглеждаш все едно те е газил влак.
Не става дума за прическа и маникюр, а да не приличаш на престоял в блато труп.
И точно това коментираме. Че една връзка няма нищо общо с прическата и маникюра.
Добрият външен вид трябва да е за себе си, за да ти е кеф да се гледаш в огледалото, а не за някой друг, който би те ценил всякак, ако държи на теб и не би му пукало как изглеждаш, дори да си с вид на римска богиня.
Когато се цениш и обичаш: 1. обикновено и околните те ценят и обичат; 2. отстраняваш с лекота от живота си тези, които не те ценят и обичат. Просто и ясно.

Рокси, той просто е спрял да я обича и цени, затова вече не я харесва. Това няма нищо общо с нея или с това дали се поддържа (стига да не ходи с вид на кварталната клошарка, разбира се).
В контекста на нашата тема, като каза "кварталната клошарка" - сетих се за едно съседско момиче, беше абитуриентка миналата година. Беше се докарала за бала - картинка. Два дни по-късно, за жалост я видях в кварталното кафене рано сутрин. Препила, с подпухнали очи, с нещо като домашна пижама и несресана коса. Размазана очна линия като на панда. Миризма - като от кварталната кръчма. Съжалявам, ако прозвучи претенциозно, но се погнусих. Как едно хубаво, младо момиче може за два дни да се превърне в клошарка. Ако не бях я видяла така с очите си, нямаше и да повярвам.
А, не - небоядисана не е равно на немита коса. Хигиената е елементарна работа. Всеки има душ и топла вода вкъщи. Но не всеки обича да ги ползва. Ако ме ухажва нечистоплътен мъж, няма да изпия и кафе с него, камо ли друго, ако ще да е не знам кой си. Някои неща просто са базисни. За другото - има гледни точки. Но мисля, че по тия базисните поне, сме на едно мнение?

# 245
  • София
Сл, правиш някакви умозаключения на база казани неща, които никой не е правил с постовете си. Вече ти отговорих подробно на един такъв мой пост, от когото пак така беше извадила ненаправени от мен твърдения. Запуснати жени има, но тези твърдения кои са такива, ги има само в твоите постове.

# 246
Хубави са тези примери с жизнени, енергични жени в дълбока старост, но гените и житейската съдба са непреодолими фактори. Според мен.

До една степен съм съгласна, защото някои хора имат по-лек живот, други се сблъскват с какви ли не тежки проблеми.
Но пример за мен са майка ми и леля ми. Приличат си много на външен вид и са с по-малко от 2 г разлика.

Леля ми преди имаше много проблеми, живееше с малко пари, мъжа ѝ зле се държеше с нея, кредит за апартамента сама плащаше и куп други неща. Но тази жена умее да цъфти. То не е само грим и прическа, тя умее да си достави радост. Една разходка, едно кафе с приятелка, една усмивка. Гони 60, но повече от 50 никой не може да ѝ даде. Свалят я младежи, тя се смее и казва наборите на брат ти ме свалят, аз на него съм му сменяла пелените.

В същото време майка ми, доста по-лесен живот е живяла, ама не умее да се радва на живота, все се фокусира върху негативното, всяка емоция изживява дълбоко, особено негативните. Вглъбява се, намира си кусури, все не харесва нищо, все недоволна. Изглежда съсипана и неподдържана. Не иска да вложи в себе си абсолютно нищо.

За мен разликата между тях е само в майндсета.

# 247
  • София
Мда, за това иде реч. Никой не осъжда майка ти, примерно. Но сме съгласни, че тя сама си го прави с негативната нагласа, дошла без съмнение от тежки и негативни случки в живота й. Бих й подарила книгата "Силата" - за закона на привличането. Може да се види с други очи и отново да "разцъфне".

# 248
  • някъде под слънцето...
Запуснати жени има, но тези твърдения кои са такива, ги има само в твоите постове.
Наистина ли само аз  ги споменавам?
Някъде в мой пост да си видяла класификация или критика  за запусната жена .
Една единствената  негативна дума за тях да си намерила за тях из моите постове?
Някъде да си прочела мой  критичен коментар насочен към жена, която не е бодисана,  не гримирана, без прическа , без маникюр, или с няколко килограма повече.
Но да , по лесно е само  да се пише, отколкото  да се чете преди това.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 12:33 от sl

# 249
  • София
Ти си тази, която твърдиш, че някой друг твърди, че "Ако не си боядисан, си нечистоплътен и намирисваш, ако нямаш маникюр, значи си с изгризани нокти". Единствено в твоите постове тези неща са свързани.

# 250
  • София
Според мен "да бъдем по-женствени и по-красиви" е антипод на това да "се запуснем".  Как бих дефинирала "запусната жена" - жена, която съзнателно пренебрегва личната хигиена; не се интересува кое как й седи и все едно нарочно избира това, което изобщо не й отива, за да покаже, че не й пука, защото тя е "над тези неща". Да, ама в това общество, в което живеем, определено по външния вид посрещат. Харесва ни или не. Някой гледал на една жена първо акъла - нали никой не вярва на това? А и някак по-добре се чувстваме, когато се харесваме сами, нали?
Не е до години, боядисване или килограми в повече.
Миналото лято си направих "омбре" и оттогава не съм се боядисвала. Косата ми е естествено светло кестенява с мн малко бели коси и си расте точно както е модерно. От 10 г нося размер 44. Д-то ми е изпъкнало като на Дж. Лопес. Едно време не си го харесвах, но когато разбрах какъв ефект прави на мъжете, почнах да го подчертавам с ластични дънки или по-женствени рокли, които хем са вталени и подчертават извивките, хем прикриват корема. Почти не познавам жена с перфектна фигура.  Има супер слаби жени с фигура H, които ако не направят визуална корекция, все едно нямат талия. Но когато наистина подбереш какво ти отива и го носиш с кеф и самочувствие, виждаш съответната реакция. Нямам за цел да добия фигура на манекенка. Но с удоволствие спортувам, когато мога, за да се поддържам стегната. Никой не може да познае точно колко килограма съм и никой не ме мери на кантар. Различни мъже харесват различен тип жени. Никога не съм страдала от липса на мъжко внимание.
На една определена възраст ако не сме се научили да си подчертаваме предимствата и да си крием недостатъците, мисля че значи просто това не ни интересува и ни е все тая как изглеждаме. Няма лошо, ама на мен лично не ми е модел на подражание.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 13:00 от ЛейдиРоуз

# 251
  • София
Напротив, аз само ги цитирам.
Иначе щеше вече да си ме цитирала  Simple Smile .
Атаката е най добрата защита Simple Smile .
Поразрови се из кометарите  във форума и ще откриеш достъчно такива, както тук, така и в темата за "откровеното ви мнение, за жените, които не се боядисват" .
Хубаво е преди да се обвинява някой и да му се преписват мнения да се провери дали наистина е така.

Определено е по лесно да се пише без да се чете. Simple Smile .

Не цитираш, а интерпретираш. Ти си тази, която обвинява, затова ти трябва да цитираш, а вместо това си измисляш умозаключения. Аз твой пост съм цитирала, както и преди ти бях отговорила на други такива невярни твърдения относно мой личен пост. Коментари за друга тема не се отнасят за тази и коментарите в нея. И в момента ти пускаш атаки с това, че някой не четял, за втори път вече. Достатъчно разводних темата да водя безсмислени спорове, не смятам да се обяснявам повече.

# 252
  • някъде под слънцето...
Да Лъвице, няма смисъл.Не се хаби.

За мен   че всичкото е въпрос на приоритети.На един му е приоритет да изглежда добре, на друг не.
Няма лошо.
Не поставяйте етикети.Всеки  живее според собствените си разбирания.
Не на всички им е важно да бъдат забелязвани и харесвани.
Един цени едно, друг друго.
Важното е човек да е в мир със себе си и да се чувства  добре в кожата си.
Щом така се чувства щастлив, коя съм аз, че да му казвам как да живее.

# 253
  • София
Цял живот съм била 54-58 кг. Сега съм 64 и мъжете полудяват. Какво им става, не знам? Или пък моята женственост се е променила и аз имам някакво различно излъчване?

# 254
  • София
Понеже споровете са предимно откъм външния аспект на женствеността, ето една извадка как преценява женствеността Мадлен Алгафари:
https://www.iwoman.bg/seksi/saveti/10-priznaka-na-istinskata-jen … enost-621529.html
Поведението на женствената жена и как да го възпитаваме в себе си или да го изразим.

Общи условия

Активация на акаунт