Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 15 801
  • 474
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря Савова, и аз не очаквах да споменаваме кожички и изгризани нокти.
Въпроса ми беше конкретно за маникюра. По- точно какъв вид маникюр се смята за женствен, дължина на ноктите, цветове, шарки, камънаци и подобни.

# 91
Женственосттаа е излъчване, а не маникюр.

Последна редакция: сб, 19 мар 2022, 22:47 от G.Savova

# 92
  • София
За мен също женствената ръка не се определя от маникюра. Той дори я загрозява. Особено разните ноктопластики и модни течения.
Неслучайно кралските особи държат ръцете им да са поддържани, чисти, меки, с нежна и подхранена кожа, отстранени кожички и маникюр, който да изглежда естествено (къси нокти с безцветен или телесен лак).
Ако това е съчетано с липса на диригентско ръкомахане и с цялостно излъчване, за мен това са перфектните ръце.

# 93
На мен най-много ми харесват естествените, добре поддържани нокти и ръце.Ако сложа някакъв лак,то той ще бъде Nude,нищо претенциозно.Така съм и с грима,а сега се опитвам да го въведа и в гардероба си.Колкото по изчистено,толкова по добре за мен.
По този начин избягвам много размисли и страсти по въпроса какво да облека,кой цвят сенки да сложа или кой точно лак ще отива днес на облеклото ми.

# 94
На мен и ярко и цветно ми харесва, стои ми смело, дамски и шик.
За съжаление обаче с всяко слагане на нещо ярко и цветно - сенки, червило, лак - установявам, че колкото и да ми отива цветът, цялостно не изглеждам добре. По тази причина хвърлих всички цветни палитри сенки и моливи за очи, също и червилата. Така ме смъдна сърцето , особено за червилата! Сега си гледам и лаковете и чакам музата да ме подкани да хи хвърля.
Нокти по-къси харесвам. Не разбирам как се живее с набор нокти, които са по-дълги от плочката.

# 95
  • Great Britain
И тази тема отиде в канала. М да.

# 96
Защо да отиде? Няма как да сме всички на едно мнение.
Имам близка, която е нисичка, пълничка, няма особен вкус за дрехи, но пък е адски женствена.

# 97
  • София
Женствеността е излъчване, но за това допринася и представянето на външността. Доста по вероятно е да излъчваш женственост в нежна рокля, отколкото в раздърпани дънки, с дълга коса, отколкото с къса и т.н. За мен лично маникюрът придава много женственост, но за целта ноктите трябва да са умерена дължина, а цветовете/декорацията нежни и също умерени. Същото важи и за грима, прекалено много или тежък състарява и има обратен ефект.

Другите важни неща са движения, жестове, поглед, глас... Преди време един приятел ми беше обърнал внимание как една друга обща приятелка си променя гласа, когато говори с мъже - става по-висок, по-нежен, по-сладък. Усетих се, че и аз правя същото. Гласът има огромно влияние.

И по-женствена, и по-красива са си напълно постижими. Разбира се, доста по-лесно за хора, с правилния ген или на които им идва отвътре, но и за останалите има как да развият тези неща.

# 98
  • София
С кое е отишла в канала? С това, че женствеността е комбинация от визия,грижа за себе си, самочувствие и стил ли? Или с това, че не поставяме рамки?

Няма как да опишем идеалната женствена визия, защото тя е индивидуална и зависи от природните дадености на жената.
Лично аз намирам себе си за женствена, заради самочувствието, сериозното спортуване, индивидуалните грижи, които полагам да съм с поддържани коса, кожа, фигура и нокти.
Израз на женственост намирам в стилна рокля, удобни обувки, чиста и свободно пусната коса, дискретен грим, ненатрапчив парфюм, слънчеви очила, премерено поведение и ведрост.
Скоро една позната ми се оплакваше, че постоянно се гласяла, пък мъжете бягали от нея. Да, тя буквално живее в салоните. То не са ботокси, мезотерапии, пластични корекции, хиляди левове за дрехи и козметика. В същото време е досадна, прилепчива, клюкарка, обсебваща, скандалджийка. Когато говори с мъже (напомни ми го постът на Лъвицата), звучи като хлапе от детската градина, а е над 40. Нищо женствено не излъчва.

# 99
“Като хищна хиена…” 😅

# 100
Женствеността е излъчване, но за това допринася и представянето на външността. Доста по вероятно е да излъчваш женственост в нежна рокля, отколкото в раздърпани дънки, с дълга коса, отколкото с къса и т.н. За мен лично маникюрът придава много женственост, но за целта ноктите трябва да са умерена дължина, а цветовете/декорацията нежни и също умерени. Същото важи и за грима, прекалено много или тежък състарява и има обратен ефект.

Съгласна, освен с болднатото. Simple Smile
Както се казва, красивото и в чувал си остава красиво. Женственост, маниери- винаги правят впечатление.
Докато често съм виждала истински пародии в нежни или романтични рокли. Чули, че така е било по- женствено и хайде- вече и ние сме в отбора на женствените. А че визията е комична, това вече е подробност.
Eдна хубаво направена къса подстрижка, съобразена с формата на лицето може да побърка мъжете. Не от един и двама съм чувала, че предпочитат къси коси и голи вратове.
Но отново всичко опира до излъчване, осанка, подръжка.
Защото както една дълга коса може да бъде ужасно занемарена (огромен процент случаи), така респективно и късата трябва да се подържа, даже изисква доста повече грижи.

За мен също е много показателна грижата за ръцете. Дори не е задължително да има нанесен лак. Но едни подържани ръце, с добре оформени нокти ВИНАГИ правят впечатление. Обезкосмяването- също. Чистите, адекватни за ситуацията дрехи, обувки, чанта, грим, аксесоари- също. Често дори пълната липса на последните две. Simple Smile
Но реално всеки си има свои критерии и малко или много живее в съвместителство с тях.
Женственост, етикет, погледи, начин на говорене се учат. Но това не е гаранция, че в комплект с тях ще върви и излъчване.

# 101
  • Great Britain
Защото пак си мерете коя е по -по най.Или си женствена или не си.Гласове, нокти бля,бля.Женствеността е излъчване идващо от дълбочината на същността.Тонове грим,изкуствени грозни нокти,надути джуки,екстеншени,тонове силикон не не е женственост.Женствена та жена е естествена а не изкуствен кифлоч,чупеща стойки с един грам мозък в главата си пърхаща с изкуствени мигли до премала.

# 102
  • София
То май точно същото казваме всички.
Не виждам мерене.
И понякога женствеността е добре да получи едно рамо от самата й притежателка.

# 103
  • София
Тили, така е, да, но не казвам, че късата коса (например), прави жената неженствена, а че е по-вероятно да е женствена с дълга. Разбира се, хубавото си е хубаво и в чувал, но в рокля ще е още по-хубаво Wink С женствеността същото. Пък ако някоя жена не е органично женствена, прическата, дрехите, гримът и аксесоарите могат да спомогнат доста това да се промени.

Мусковадо, тук вече визираш някакви гротески. Неуспешни опити винаги ще има, но това, че някой е решил зорлем да се докара на изрод не значи, че няма и напълно нормални и естествени начини с добър резултат.

# 104
Ох, ама защо винаги като се заговори за женствен външен вид, все ще се намери някой да изпляска като контрапункт ултра турбо тунинга и как не бил женствен, та затова никакво поддържане на външен вид отвъд измита коса на миша опашка и изрязани нокти??

Общи условия

Активация на акаунт