Нашите орхидеи – тема 38

• 33 564
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
И аз да кажа на Пърл, само не слагай цимбю на южната тераса. Лятото на северната ще си е екстра Grinning
Ох, само да доживее до лятото, там ще го командиравам Joy
То на тази южната тераса само подправки виреят, нищо друго Smiley
Още веднъж благодаря на всички за съветите.

# 106
  • София
Да ви се похваля моята жълтурка цъфна - Sogo Shito 🥰

# 107
  • София
Чудесен е, *Съншайн* Heart

# 108
Само да си покажа гордостта ❤
Най-накрая цъфна и е в целият си блясък

# 109
  • Русе
Ау, пафчето е чудно!

# 110
Брагодаря, sve ❤
Вече мислех, че никога няма да цъфне Joy

# 111
Много е хубаво Simple Smile

# 112
Като гледам е пафиопедилума венустум или негов близък крос. Неотразим е! Поздравления!

# 113
Днес се замъкнах до единия Хоуммакс в Сф и уви, не открих мини с интересни цветове. Само бели и розовички имаше 😔 Но да не е било напразно разхождането до другия край на града си взех едно петнисто  фаленопсисче, май се води миди (саксийка 9 см), с отчупен цветонос. Дано не го доуморя горкото 😀

# 114
И аз ходих в Плевен, нищо интересно. Имаше ванди, но са скъпи, а и не знам дали ще мога да се грижа за нея. Малките фалчета ми харесаха - бяха по 7 лв, но на много от тях розетките бяха започнали да почерняват и това ме отказа.

# 115
Днес се замъкнах до единия Хоуммакс в Сф и уви, не открих мини с интересни цветове. Само бели и розовички имаше 😔 Но да не е било напразно разхождането до другия край на града си взех едно петнисто  фаленопсисче, май се води миди (саксийка 9 см), с отчупен цветонос. Дано не го доуморя горкото 😀
Скрит текст:
Имам същото от лятото, от Икеа го взех. Определено е миди. Честито! Hug

# 116
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Подариха ми мъничка орхидея. Посъветвайте ме как да се грижа за нея. Веднага ли да я пресадя?

# 117
Може ли малко по-фокусирсна снимка? Струва ми се че листата са клюмнали

# 118
  • Мадрид / София
Здравейте. Подариха ми мъничка орхидея. Посъветвайте ме как да се грижа за нея. Веднага ли да я пресадя?

Цветовете вече прецъфтяват и аз бих отрязала цветоноса, за да не взима силата на растението. Сега е момента да го извадиш и видиш корените в какво състояние са, както и субстрата. Ако се наложи корените се почистват от сухи или изгнили такива, а субстрата е добре да се смени изцяло. Когато е по голи корени е добре да поседи накиснато във фунгицид и после да изсъхне на въздух.Това преди да се пресади в нов субстрат.

# 119
  • София

Момичета, има ли надежда за това фалче? Има ли лечение? Много красив цвят, но се страхувам, че ще я загубя. Имам я от седмица.

Общи условия

Активация на акаунт