Нашите орхидеи – тема 38

• 34 128
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Деската, хубави цветове. Огледай първата, листата ми се струват жълтеникави - не знам дали е от снимката, и някои май са увиснали.

Права си, жълтеникави са. Ще трябва да видя какво не й е ок. Благодаря.

# 346
  • Бургас
След прибиране от почивка ето тази цъфка ме посрещна , преди три или четири години беше с купешки цъфтеж, мислех, че е бледо розова, пък тя красота 😍.
И другите покрай нея нащтраках

# 347
Малко пролетно настроение и от мен. Relieved

Виолетката ми се раздадае на макс! Отвори абсолютно всички пъпки. Innocent;

Ето я в цялата ѝ прелест Purple Heart

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 23:04 от Sysly

# 348
Върнаха ми парите за нещастната орхидея и си купих една нова:

# 349
  • Някъде Там
Здравейте,
Преди време ми помогнахте много с орхидеята, че не я поливам достатъчно, за което Ви благодаря.
Радва ме с цъфтежа си през тези години.
Но от една  седмица листата и са като изгорели, не знам на какво се дължи, не съм и местила мястото - може ли пак помощ Flowers Sunflower
Мислех си да не е от слънце, но тя винаги там си е седяла и е нямала проблеми преди.

# 350
  • Мадрид / София
Alex, за мен е слънчево изгаряне. Това, че до сега е издържала геройски, не значи че ѝ харесва. Премести я на полусянка (60% като 100% е пълно, силно слънце). Никакво пряко слънце за фалеанопсисите (тази, която имаш).

# 351
И според мен е слънчево изгаряне..
И пак листата,  по горните, са дехидратирани.
Успех,  дано я спасиш , и да те радва още много 🙂

# 352
Слънчево изгаряне е и ще. Ви обесня защо, нищо че е седяла там през цялото време.
Има продължителност на деня, има височина на която стои слънцето. Всичко това се мени през сезоните. Зимата слънцето е ниско, пече пряко в прозорците, но е слабо и денят е къс. През лятото слънцето е силно, денят е дълъг, но то се качва много високо на небосклона и рядко пече пряко. Около равнодествията слънцето е и силно и пече в прозорците, съответно винаги има изгорели листа на первази.

# 353
Здравейте, може ли камбрията през деня да се гледа навън(и ако може при какви условия)?

# 354
  • Варна
Всичко може да се гледа навън, стига да се спазват препоръчителните температури. Мястото също да се прецени - да не изгорят листата и/или булбите от слънцето.
Проблемът навън, според мен, е по-големият риск от вредители (и необходимостта от пръскане).

# 355
Здравейте, може ли камбрията през деня да се гледа навън(и ако може при какви условия)?
Аз не бих. Рисковете са прекалено големи, а камбриите доста кекакви.

# 356
Момичета, има ли шанс да я спася? Беше измръзнала и мислех че е само това, но в последствие разбрах че е и преполята. Има само 2 здрави листа и нито едно коренче. Как да и помогна?

# 357
  • Мадрид / София
Никак. Неспасяема е.

# 358
  • София
Какво да я правя тази орхидейка?! Листата й жълтеят.

Как да я спася? Корените са здрави. Листата пожълтяват и са дехидратирана. Поливам я, къпя листата....

# 359
Провери ли корените хубаво.
Един корен ми се струва малко,  виждала съм минита, които преливат от корени в купешкия си контейнер..
Може би има гниене..🤔

Общи условия

Активация на акаунт